Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcą nas ogłupić

Polecane posty

Gość gość

Wszyscy: politycy, marketingowcy, żebyśmy broń boże nie potrafili sami myśleć, analizować, dedukować (trudne słowo). I po co? A bo głupim łatwiej się steruje. Głupek zrobi wszystko co mu się każe. Można go bez konsekwencji wykorzystać. Głupi nawet nie odda. To dlatego ta ciągła papka w mediach wszelakich. Przyjrzyjcie się ludziom dokoła. Bezradni jak dzieci. Porażka cywilizacji. Kropka.

Gość gość
jakbyś była premierem byłabyś taka sama. wszystkim kasa uderza do głowy. im więcej jej masz, tym więcej jej chcesz! teraz liczą się tylko pieniądze. to nie epoka kamienia łupanego. taki jest świat. inteligentni ludzie wiedzą o czym myśleć. na pewno nie o "katarzynie w." itp.

Gość gość
Nigdy nie wiemy jak zachowalibyśmy się będąc w danej sytuacji, położeniu. Dlatego Ty tego też nie wiesz, czy byłabym taka sama. Ale co jednego jestem pewna - startować nie zamierzam. Tam jeden człowiek przeciwko wielu hienom nic nie zdziała. Zjedzą go żywcem. Chodzi mi o to żebyśmy nie oddawali decydowania o naszych sprawach w ręce innych. Już nie chodzi nawet o politykę (aczkolwiek od niej wszystko się zaczyna). W zwykłym życiu trzeba sobie radzić. Nie ufać 'doradcom', 'konsultantom', bo oni żyją z nas. Chcesz umowę na telefon, kredyt, ubezpieczenie? Weź papiery i czytaj!

Gość Króluj nam Chryste
Założyciel tego topiku masz racje. Rządzący dążą do tego by ludzi ogłupić. Telewizory większe niż okna non-stop na okrągło włączone w domach. Rodzice nie rozmawiają z dziećmi bo gapią się w TV. Dzieci nie rozmawiają z rodziną bo całymi dniami siedzą przed komputerem grając w idiotyczne gry... Ale rządzącym to na rękę.

Gość Króluj nam Chryste
Ludzie są uzależnieni od TV, kasy, kompa, modnych ciuchów, swojej wygody itd. Co raz to nowszych modeli telefonów, samochodów itd. Tylko dzika konsumpcja. Ludziska w korporacjach oddają za kasę całe lata swojego życia kosztem zdrowia, życia rodzinnego i osobistego. Ludzie nie tworzą stałych relacji bo są "niewygodne". A ilu jest samotnych szukających miłości? Każdy zamknięty w czterech ścianach patrzący w monitor albo w samochodzie nie liczy się z nikim. Byle jemu było dobrze.

Gość gość
O właśnie. Nasze życie zaczyna przypominać bytowanie trybika w machinie. Zamyka się nasz światopogląd do jednej tylko osoby. Ja, mnie, mi, moje. I większość przyznaje, że nie ma nic w telewizji, że wszystko to samo, że nudne. Ale co dalej? Łatwo zostać 'gwiazdą tłumów' wystarczy być odrobinę innym. Ale że akceptujemy już niemal wszystko granice trzeba przekraczać zdawałoby się te nieprzekraczalne. Smutne i zatrważające. Jeśli przepowiednie mówiły o końcu świata to raczej o końcu jego istnienia w starej formie. Dziś koniec świata to upadek wszelkich wzorów.