Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak myslicie dlaczego tak dluugo nie moglam zajsc w ciaze

Polecane posty

Gość gość

dlaego nie moglam zajsx w ciaze tak dluugo z bylym mezem?? o dziecku wogole nie myslelismy nie staralismy sie o dsiecko w glowie byly nam zabawy podroze i praca lekka praca. nikt sie nie odchudzal.jedlismy normalnie. sex byl codsiennie ewent co drugi dzien poprostu sie nie zabezpoeczalismy. a corka powstala dopiero po dwoch latach!ciaza przebiegala ksoazkowo bez krwawien lekow itp urodzila sie duza 4kg pozniej rozstalam sie z bylym mezem i poznalam innego mezczyzne chcemy miec wspolne dziecko on wiem ze jest plodny byly maz jak tylko poznal sobie nowa kobiete ona zaszla doslownie w max drugim miesiacu ich staran. eiec mysle ze skoro jemu ze mna tak dluuugo nie wychodzilo a z inna od razy to cos ze mna nie tak??z obecnym partnerem staram sie prawie rok biore luteine kw foliowy wit b6 magnez wit c oeparol siemie lniane a on salfazin maca kw foliowy i wit c duzo noi badania hormonow bdb

Gość gość
tak bywa...

Gość gość
sex oczywiscoe od 10dc do 22dc od 16dc do 25dc luteina dopohwowo mam sluz ciagnacy jak bialko jajka mam duzo sluzu mierze temp i robie wykresy skok jest po tych kilku nizszych temp. skok okolo 12-15dc*******sexie nie myje sie nie podmywam spermy .sex jest wieczorem i ide spac eczeniej ale nie zawsze rtrzymam nogi w gorze

Gość gość
wiec nikt mi nie powie ze mielismy kiedys blokade bo o dzirciach nikt z nas nie myslal bawilismy sie cieszylismy zyciem imprezowalismy itp

Gość gość
problem ten dotyczy obecnie sporo kobiet ,ale i panowie maja powazne problemy z plodnoscia a z czym to sie wiaze to mozna sie tylko domyslac

Gość gość
A jakie badania zrobilas autorko?

Gość gość
pocieszie cie, o pierwsza corke staralismy sie 2,5 roku, ciaza bezprobolemowa, obecna ciaza w pierwszym cyklu staran;]

Gość gość
wiesz trudno powiedzieć, może miałaś wtedy jakieś wahania hormonów i długo nie było ciąży, a może coś innego, mąż twój facet miał spadek jakości nasienia, nie wiem czy jest sens gdybać...a teraz to możesz mieć zwyczajną blokadę, skoro tak to anailzujesz.

Gość gość
Po pierwsze- ile masz lat? Po druie- czy robilas u giekologa monitoring cyklu zeby sprawdzic czy wystepuje owulacja? Po trzecie- czy baalas hormony p tsh 3, tsh 4, prolaktyne? Po czwarte- czy twoj partner badal nasienie?

Gość gość
jakie badania robilam??? prolaktyna progesteron estrogeny estriol fsh tsh glukoza i ogolne mocz ob i sa ok brak nadzerki bo wyleczona brak grzybicy

Gość gość
Ok, czyliu ciebie ok tylko bym jeszcze w okolicach spodziewanej owulacjiposzla na podgladanko monitoring a co z facetem przebadal nasienie?

Gość gość
Zbadaj testosteron i wolny testosteron tsh z ft3 i ft4 plus anty tpo, prolaktyne po obciazeniu. I progesteron zrob na przyrost.

Gość gość
Ile masz lat? Bo ja np w pierwsza ciaze prżed 30 sta szybko zaszlam a teraz mam 35 i od prawie 2 lat walczymy o drugie dziecko i wiesz co? Okazało sie ze prolem jest po stronie meza.

Gość gość
ja mam 25lat a on 30

Gość gość
mam wizyte u ginkologa na 14styczen zakonczylam brac luteine wczoraj i czekam na okres a najlepiej na brak okresu;) i jak myslicie co zaleci ginekolog jesli doniose jemu juz caly komplet badan hormonow co dalej?? wymaz z szyjki ?moze posoew na bakterie? czy od razu moze clo zapisac??? chcialabym clostilbegyt jak najszybciej

Gość gość
Czy mozesz odpowiedziec czy twoj partner bl laskaw zbadac nasienie ? Bo z oba jest ok niech wiec clopak sprawdzi czy z nim tez oknjesli tak to moze ie spac spokojnie ciaża to tylko kwestia czasu ile lat ma twoje dziecko?

Gość gość
Jak masz 25 lat ospoko ty jestes plodna jak krolik jeszcze wyluzuj sie wiec:) A tak w ogole to jeslimmozesz to napisz jak dlugomjestes z obecnympartnere,injak dlugo staracie sie o dziecko?

Gość gość
Cykle masz regularne? Pronowalas wspomagac sie estami owulacyjnymi?

Gość gość
cykle mam 27-30dni miwiaczka trwa 4-5dni zadtanaeia mnie dlaczego moja corka tqk dlugo powstawala a innej kobiefie tak szybko z tym samym facetem oboje sie na nic nie leczymy luteine bralam bo lekarz sadzi ze moze pomoc

Gość gość
po co tety owul skoro sex jest codzoennie ewent co ddrugi dzien wiec nie przegaaapiamy tych dni

Gość gość
Narzeczony badal nasieńie? Czy sam z siebie uewaza ze ok a ty tylko latasz po lekarzach?

Gość gość
Testy owulacyjne po to zeby sprawdIc czy w ogole jest owulacja no chyba ze zaklada autorka ze jest to wtedy nie mapo co testow kupowac generalnie uwazam, ze autorka jest mloda facet tez zdrowy przebadani sa wiec niechsie nie nakreca bo nienma comsie denerwowac szczescia zycze ps. Autorka ile sie juz starasz? Pamietaj ze na ogol starania zdrowej parze zajmuja do roku czasu takze ppo 3, 4 miesiacach ńie ma sie co martwic

Gość gość
sadze ze mam owulacje bo jest wyrazny wzorst temperatiry po szesciu lub siedmiu nizszych temp wystepuje to ok 11-15dc roznie ale w tych dniach jest owul hmmmm badanie nasienia jak to wyglada moze sie bedaiecie smialy ale partner ma zrobic do pojemjika sperme i to zaniesc do.laborator? zy lekar juz moze wypisac mi clostilbegyt jest mam.badania hormonow? czy najpierw zrobi wszyatkie hsg i inne a na koncu clostilbegyt¿

Gość gość
Badanie nasienia robi sie na miejscu tj w wybranej klinice leczenia nieplodnosci. Facet idzie do pokoju dostaje pojemnik gazetki etc i robi co trzebA. Nic starsznego;) Ile sie staracie? Jesli krotko a twoj***adania sa ok to dajcie sobie na wstrzyamanie poki co. Powodzenia. Ps. Pamietaj tylko tak naprzyszlosc, ze jesli twoj***adania sa wszystkie super a np, minie rok i nadal nic to wtedy zapyatj lekarza czy warto zeby tez twoj partner sie przebadal bo tak od razu nie ma co....to tylko jedna z opcji. My to musielismy zrobic bo ciazy nie ma od 2 lat a moj***adania podobno ok stad pomysl zeby sprawdzic jak tam nasienie meza i okazalo soe ze akurat srednio. Choc mamy juz wspolne dziecko z tym ze "zrobione" kilka lat wczesniej. U nas na niekorzyssc dziala tez wiek bo oboje jestes,y po 34 roku zycz

Gość gość
po co tety owul skoro sex jest codzoennie ewent co ddrugi dzien wiec nie przegaaapiamy tych dni

Gość jak prz
pary zdrowe gdzie kobieta nie moze zajsc w ciaze a lekarze wykluczają prpblem medyczny maja problem z polaryzacja , mało kto o tym mówi a to bardzo istotne poczytac o wlasciwej polaryzacji , wlasnie dlatego ten sam partner z inną kobieta ma dzieci w mig , podczas gdy z poprzednią nie szło załapac to da sie zmienic ....

Gość gość
zamiast do p***y lal ci w d**e