Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćZ

tesciowa jej dom i mój gość pomocy

Polecane posty

Gość gośćZ

Hej, mieszkam u tesciowej od 3 lat, jest to podła i falszywa kobieta ale nie w tym rzecz. Ta baba robi mi awantury ze raz na jakis czas przyjedzie moj tata z prezentem do mojego dziecka czy tez poprostu sie z nami zobaczyc. Mieszkamy od siebie ok 80 km. Gdy tato dzwoni ze wpadnie skreca mnie w żołądku i sie cala trzese ze strachu ze ta baba tu wpadnie z afera i zrobi mi wstyd. Jak wy na to patrzycie, to jej dom i moze sobie odstawiac takie cyrki czy tez nie ma prawa

Gość gośćZ
Mieszlalismy osobno kilka lat ale nas nawiala zebysmy sie wprowadzili, ma duzy dom i jest w nim sama...teraz niestety nie mamy opcji wyprowadzki od niej, musze sie meczyc z tą bestią

Gość gośćZ
Moj tata zawsze jest grzeczny i mily,mowil jej dzien dobry ale odwracala sie i uciekala bez odpowiedzi wiec przestal mowic. Wchodzi do naszrgo pokoju posiedzi pare minut i zaraz jedzie, nic jej nigdy nie zrobil, nie powiedział,a ona taki dzikus...

Gość gośćZ
Niewiem co mam robic, jestem zalamana tą sytuacją

Gość gość
nie wyprowadzą się bo nie chcą - lepiej u wrednej teściowej siedzieć i nie płacić!

Gość gośćZ
Nie mamy mozliwosci bo nie mamy gdzie...z reszta dziecko jest w trakcie roku szkolnego i niechce go przenosic co chwile...wiem ze sie nie zmieni, chce wiedziec czy ona ma racje czy tez nie, bo ja juz sama zaczynam sie obwiniac ze tak to jej dom ma prawo, ale za chwile przychodzi mysl ze wlasnie niema prawa mi dyktowac czy moze mnie tata odwiedzic i tak sie bije z myslami

Gość gość
twoja tesciowa to wariatka . po pierwsze twoj tata ma prwao widywac wnuka i corke , po drugie co to za kobieta ,ze nawet swatowi dzien dobry nie powie ? pogadaj z mezem ,bo to jest w jego obowiazku ustawic matke . chora kobieta

Gość gość
ja to bym zwariowalaslowo daje no sa na to rozne sposoby i sa skuteczne i dzialaja na kazdego faceta jak sie to zrobi tak ale pamietaj ze taki facet moze ciebie no wiesz 👄 www.youtube.com/watch?v=FIhyhwzQ0-8

Gość gość
i tak bez powodu jeste taka wredna? a moze Ty jej cos zrobiłaś?

Gość gość
,,nie wyprowadzą się bo nie chcą - lepiej u wrednej teściowej siedzieć i nie płacić!,xxx a ty skad wiesz czy nie placa ? tez jestes taka p*****lnieta tesciowa ?

Gość gość
a ja uważam że nic nie dzieje się bez przyczyny! i jak to nie masz się gdzie wyprowadzić??? weź gazetę i zobacz ile jest mieszkań do wynajęcia! tylko, że tobie najwygodniej tyłek do kogoś wsadzić i jeszcze ją oczerniać!

Gość gośćZ
Ja nie marze o czym innym jak tylko o wyprowadzce!! Nienawidze tego miejsca, ale maz ma tu prace, dziecko przyjaciół, szkole a i finansowo nie damy rady placic ponad 1000zl,za wynajem plus oplaty

Gość gość
skoro płacą teściowej to równie dobrze mogą wynająć i mieć święty spokój!

Gość gość
Niektore kobiety czytaj tesciowe takie sa. Od takich to z daleka . Zniszczy cie . Poszukajcie cos na wynajem ,szkoda nerwow . A twoj tata ma prawo was widywac . A kiedy sie wyprowadzicie nie wpusc jedzy do swojego domu , poczuje jak to jest.

Gość gość
no i wszystko jasne - nie płacą! i do tego autorka nie pracuje! do roboty nierobie i won na swoje - tam będziesz mogła przyjmować kogo będziesz chciała!

Gość gośćZ
Nie, mi tak wcale nie jest wygodnie !!! Z checia bym stad uciekla ale niestety nie będziemy mieli kasy. Ja nic nigdy jej nie zrobilam ,bylam mila, zawsze robilam o co poprosila, biegalam jej do sklepu, zalatwialam jej sprawy wszystko za nią robie, ale ona poprostu jest wredna z natury.

Gość gość
najgorsze są takie co siedzą w domu. dziecko poślą do szkoły, a same zamiast za robotę (iść do pracy) się zabrać to siedzą w domu. harowanie w domu jest, owszem, ale jak są malutkie dzieci. wy macie już samodzielne więc zacznij szukać pracy i nie narzekaj na teściową.

Gość gość
Co stoi na przeszkodzie temu, abyś poszla do pracy? 1000 zł to chyba zarobisz?

Gość gość
JAK CO STOI? LENISTWO!

Gość gośćZ
Sory płacimy rachunki i mi nie wmawiaj ze nie. Nie pracuje bo na tym zadupiu nie ma pracy, sama nas prosila zebysmy tu zamieszkali, wszyscy wiedzieli ze musze zrezygnowac z pracy ja sie poswiecilam... Wynajmowalismy kiedys oplaty wynosily 1500zl, tyle ze maz mial prace na miejscu z ktorej zrezygnował aby sie tu przeprowadzić i teraz ma tutaj prace. Maz wiele tazy z nia probowal rozmawiac wtedy ona biegnie do pokoju i sie w nim zamyka na zamek to co mamy gadac do drzwi?

Gość gość
Autorko nie przejmuj sie tymi komentarzami . Tu siedzi jakies babsko zapewne tez tesciowa , ktora z synowa mieszka . Za komuny mieszkanie dostala lub budowala chate 15 lat , a teraz sie madrzy . Prace tez jej komuna dala i teraz ma wiele do powiedzenia. Na bank to jakas wredna i podla kobieta , taka sama jak twoja tesciowa.

Gość gość
wszyscy wiedzieli ze musze zrezygnowac z pracy ja sie poswiecilam... x mój bosze! co za poświęcenie - pomnik powinni stawiać takim jak ty! i rachunki nawet za siebie płacicie??? no patrzcie państwo - jaki wyczyn! jaka łaska! bo pewnie uważasz, że to teściowa powinna płacić za to co zużyjecie, prawda?

Gość gość
Co to za zad***e? Jakiej wielkości miejscowość? Wszędzie potrzebują opiekunek do dzieci, osób do opieki na starszymi ludźmi, pomocy przy sprzątaniu itp. Nie będzie to wprawdzie umowa o pracę, i na pewno bez żadnych składek, ale 1000 zł powinnaś z tego wyciągnąć. Poza tym, skoro to takie zad***e, to wynajęcie mieszkania nie kosztuje z pewnością 1000 zł + opłaty. W mieście będącym, stolicą województwa, w którym mieszkam, 1100 zł W TYM OPŁATY kosztuje wynajęcie mieszkania o powierzchni 50 m2 i to W CENTRUM. Nie jest to rzecz jasna mieszkanie w superstandardzie, tylko takie ze starą tapetą na ścianie i starymi meblami (pewnie w Twoim wieku), ale mieszkanie w nim gwarantuje samodzielność. Chcesz zjeść pączka i mieć pączka, to nie jest możliwe.

Gość gość
Autorko dosyc poswiecen . Musisz sie wyprowadzic i wrocic tam gdzie mialas prace i gdzie mieszkalas . Baba zostanie sama w tym wielkim domu , skoro jej tak dobrze . nie bedzie musiala widywac twojego ojca ani ciebie . Zacznij myslec o sobie , dosyc twoich poswiecen , niech sie maz poswieci.

Gość gość
Autorko nie przejmuj sie tymi komentarzami . Tu siedzi jakies babsko zapewne tez tesciowa , ktora z synowa mieszka . Za komuny mieszkanie dostala lub budowala chate 15 lat , a teraz sie madrzy . Prace tez jej komuna dala i teraz ma wiele do powiedzenia. Na bank to jakas wredna i podla kobieta , taka sama jak twoja tesciowa. x nie słoneczko! ja z mężem wybudowałam swój dom, też na początku mieszkałam w wynajętych mieszkaniach i nawet przez moment nie przyszło mi do głowy wpieprzać się do domu teściów!

Gość gość
autobusy też tam nie dojeżdżają? jesteś żałosna i tyle.

Gość gość
Spieprzaj stad wredna tesciowo . Idz sobie pouzywac gdzie indziej . Chyba pisala ,ze placi rachunki . Autorko musisz z tamtad wyjechac , nie ogladaj tego gada .

Gość gość
wprowadzenie się z rodziną do domu teściowej, żeby nie płacić i oszczędzać kasę nazywa się teraz POŚWIĘCENIEM???

Gość gość
niech rachunki płaci w wynajętym i osobnym mieszkaniu! łaskę robi, że płaci za to co zużyła???

Gość gość
Sama widzisz, że są dwa wyjścia: jedno to dalej tak tkwić, a drugie to wyprowadzić się tam, gdzie obydwoje znajdziecie pracę.Możecie poczekać do czerwca , jak dziecko skończy rok szkolny.Wiele rodzi z dziećmi się przeprowadza , nawet w ciągu roku szkolnego i nic się wielkiego nie dzieje.