Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćZ

tesciowa jej dom i mój gość pomocy

Polecane posty

Gość gość
gośćZ Zadalam tylko pytanie w temacie chodziło mi o odpowiedz reszta poprostu wyszla w trakcie dyskusji. Nie nie wyprowadze sie i nie dam jej tej satysfakcji ze wygrala a ja ucieklam z podkulonym ogonkiem xxx szmata bez honoru!!!

Gość takasobiebaba
posłuchaj-masz robić tak żeby to tobie i twoim bliskim było dobrze .a zdanie innych miej głeboko w tyłku.

Gość gośćZ
Nie jestem materialistka i mam gdzies ze wsadzilismy kase w dom , nie dlatego tu mieszkam, wliczmy to w koszty pobytu i tyle. Chce miec tylkoo spokoj

he, he, ale się gawiedź rozochociła, ale sobie jeździ po autorce, ależ tu wszystkie zaradne damy co to od świtu do nocy zapieprzały na własny dom... No myślałby kto :D Autorko, pewnie też się śmiejesz w duchu z tych gęgających gąsek? :D

Gość gość
ale pieprzysz od rzeczy!

Gość gość
Ale co by kto miał wygrać? To podobno teściowa chce, żebyście u niej mieszkali, nawet o to prosiła. To czyją porażką byłaby twoja wyprowadzka?

Gość gość
Tak już pomijając tą całą dyskusje o majątkach i kto jest na czyim utrzymaniu, to poradziłabym się nie przejmować teściową i jej wychowaniem. Przecież nie Ty za to odpowiadasz. Nie doczytałam czy ta kobieta robi Ci awantury czy po prostu ucieka i zamyka się w pokoju? Bo jeżeli to drugie to chyba dobrze? W ogóle to przestań jej pomagać. Jak macie swoje piętro to tam się bądź i nie wpuszczaj jej. Porządź się i niczym nie przejmuj. Zwariować by można było gdybyś nie mogła swojego ojca przyjąć.

Gość gośćZ
Mi tez nie zalezy żeby mi pomagala finansowo, pisalam ze niema dochodu. A jeslichodzi o wsparcie psychiczne tez go niemam !

Gość gość
teściowa was prosiła, żebyście u niej mieszkali - a ty NA ZŁOŚĆ teściowej będziesz u niej mieszkać??? prowo dalej się kupy nie trzyma!

Gość gość
gośćZ Mi tez nie zalezy żeby mi pomagala finansowo, pisalam ze niema dochodu. xxx przecież pomaga ci finansowo!!! nie musisz płacić czynszu, który musiałabyś płacić przy wynajmie!!! nie dociera to do ciebie?

Gość takasobiebaba
no niestety zapieprzały ,ale teraz mają w******* na wszystko i pija kawę na tarasie.bez pracy nie ma kołaczy,chociaz cięzko było i to bardzo.tez mogłam usiąść i się mazać,ale co by mi to dało.trzeba było rękawy zawinąć i do przodu .i ostatnią rzecza jest u mnie przejmowanie się zdaniem innych.miej w doopie to co mysli teściowa.jesli jest taką jedzą to niech mieszka sama.i opłaca rachunki.pomysl sobie ,że z racji wspólnego zamieszkania będziecie musieli mopeikowac się nia na starość.

Gość gośćZ
Dzieki Lara ja wiem ze na kafe to sami piekni, bogaci, maja domy ktore postawili wlasnymi rekami niech sie przechwalaja ile moga a ja nie postawilam domu niestety mam 25lat i mam jeszcze czas. Wszystkiego na raz nie ogarniemy

Gość takasobiebaba
zaopiekować

Gość gość
Ludzie, wy naprawdę życia nie znacie, skoro uważacie, ze dla autorki przeprowadzka na wieś do teściowej to oszczędność. Moja mama, jak byłam młodsza, zrobiła to samo, wcale nie ze względu na kasę, tylko dlatego właśnie, ze babcia sama, stara, ze jak sobie poradzi. Fajny pomysł ktoś dał, żeby teściowa kupiła małe mieszkanie, chyba nie zna żadnego starszego człowieka i nie wie, jak niechętni oni są do tak wielkich zmian. Macie mało wyobraźni, skoro uważacie, ze takie życie to dla autorki luksus i przyjemność, widać, ze kasa na pierwszym miejscu, bo w waszych głowach wszystko dobre, na czym można zarobić.

Gość takasobiebaba
jezu ,przciez piszę m,że było bardzo ciężko,i budowalismy się 5 lat.ale warto było.i nie jesteśmy bogaci.gdyby tak było to budowalibysmy się w rok.

Gość gośćZ
Wy wszystko odwracacie tak by bylopo waszej mysli. Nie dam jej satysfakcji ze dalam sie zaszczuc i zgnoic, ze pokazala ze ma wladze a ja jestem nikim !!

Gość takasobiebaba
no to nadal 2 wyjścia 1.wyprowadzić się i miec spokój ale zasuwac na wynajęte mieszkanie 2.zostać i mieszkac w tak choojowej atmosferze. niech autorka zdecyduje co woli.

Gość gość
gość Ludzie, wy naprawdę życia nie znacie, skoro uważacie, ze dla autorki przeprowadzka na wieś do teściowej to oszczędność. xx przecież autorka wyraźnie pisała, że mieszka u teściowej bo nie stać jej na wynajem - czytałaś cały topik, czy tylko ostatnią stronę?

Gość takasobiebaba
no to zostań i przsstan biadolić.ona się nie zmieni.a możę byc coraz gorzej z racji wieku.

Gość gość
takasobiebaba no to nadal 2 wyjścia 1.wyprowadzić się i miec spokój ale zasuwac na wynajęte mieszkanie 2.zostać i mieszkac w tak choojowej atmosferze. niech autorka zdecyduje co woli. xxx już dawno zdecydowała - lepiej zgnoić sobie życie, byle teściowej pokazać!

Gość gość
gośćZ Wy wszystko odwracacie tak by bylopo waszej mysli. Nie dam jej satysfakcji ze dalam sie zaszczuc i zgnoic, ze pokazala ze ma wladze a ja jestem nikim !! x no i autorka wreszcie pokazała kim jest i o co jej chodzi!

Gość gość
tak jest! trzeba pokazać starej babie, kto tu niedługo będzie rządził!

Gość gość
takasobiebaba -> ochłoń na świecie pełno ludzi i przypadki są różne. Jako człowiek myślący powinnaś wiedzieć, że przykład jednego człowieka nie jest i nigdy nie był reprezentatywny. Chciałaś się jeszcze lepiej poczuć we własnej skórze, to zostawiłaś tu ten swój marny wpisik a teraz siedź i pław się w samozadowoleniu, ale nie myśl, że ktoś to z podziwu nad tobą będzie jęczał.

Gość gość
Nie, autorka pisała, ze nie może się wyprowadzić, bo jej nie stać, a to różnica

Gość gość
teraz się okazuje, że autorka ma zupełnie inne plany! ;-)

Jezu, co za żal. Przestańcie wreszcie liczyć na te wszystkie teściowe i przeprowadźcie się na swoje. Stare d**y, a u mamusi mieszkają. Czy ktoś ci kazał się poświęcać, jak ty to napisałaś? Czy ktoś ci kazalłrezygnować z marzeń, pracy, samodzielności? Nikt ci nie kazał uzależniać się od teściów. Nikt też nie kazał wiązać się z facetem, który najwyraźniej umywa rączki zamyka się w pokoju, bo tak mu wygodnie. Jest mnóstwo alternatyw, które ty mogłaś i nadal możesz wybrać. Nie musisz w tym siedzieć, łatwiej zostać z teściową i wiecznie się z nią kłócić.

Gość gośćZ
No o co takiego mi chodzi? Chce miec spokoj, nie wchodze jej w droge, robilam wszystko po jej mysli to ona stwarza chore sytuacje i zachowuje sie jak psychiczna. Wy tu sobie dodajecie jakies historie, odwracacie co pisze

Gość minkablu
ja na miejscu autorki też bym się wnerwiła ona o niebie a wy o chlebie. Szkoda mi autorki, że dała sie tak wmanewrowć i w to mieszkanie z teściową i w te wasze gadki. Autorko odpuśc sobie to tłumaczenie wiekszość i tak wie lepiej i więcej o Tobie niż Ty sama :P

Gość gość
Nie musisz w tym siedzieć, łatwiej zostać z teściową i wiecznie się z nią kłócić. x musi!!! bo to sprawa honorowa! albo teściowa ją, albo ona teściową! a jak się wyprowadzi to na kogo będzie wylewała swój jad? jak będzie żyła, skoro tylko nienawiścią do teściowej żyć potrafi?