Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćZ

tesciowa jej dom i mój gość pomocy

Polecane posty

Gość gość
gość wprowadzenie się z rodziną do domu teściowej, żeby nie płacić i oszczędzać kasę nazywa się teraz POŚWIĘCENIEM??? xxx ha ha ha ha! dokładnie!

Gość gość
jest jeszcze trzecie wyjscie.KUPIC BILET MIESIECZNY NA KOMUNIKACJĘ MIEJSKĄ LUB POCIĄG I POSZUKAĆ PRACY W WIĘKSZYM MIEŚCIE. chociaż 1/2 etatu to juz jakiś grosz, a i oglądać tesciowej nie trzeba, a i dziecko zdążysz odebrac ze szkoly.

Gość gość
Autorko nie przejmuj sie tymi komentarzami . Tu siedzi jakies babsko zapewne tez tesciowa , ktora z synowa mieszka . Za komuny mieszkanie dostala lub budowala chate 15 lat , a teraz sie madrzy . Prace tez jej komuna dala i teraz ma wiele do powiedzenia. Na bank to jakas wredna i podla kobieta , taka sama jak twoja tesciowa. x nie słoneczko! ja z mężem wybudowałam swój dom, też na początku mieszkałam w wynajętych mieszkaniach i nawet przez moment nie przyszło mi do głowy wpieprzać się do domu teściów! X A ja gwiazdo kupilam mieszkanie i ani sekundy nie mieszkalam u tesciow , ale nie przyszloby mi do glowy wyzywac kogos ,ze nie placie rachunkow kiedy ktos wyraznie pisze ,ze placi . Potrafie zrozumiec drugiego czlowieka , bo mam w sobie empatie , nie to co ty. Rozne sa sytuacje i koleje losu , ludziom nie jest latwo zyc w tych czasach i uwierz ale sadze ,ze autorka wiele by dala zeby nie musiec mieszkac z taka podla kobieta . Czy ty uwazasz ,ze dziadek nie powinien widywac wnuka i corki ?Czy dla ciebie najwazniejszy jest fakt ,ze nie placi , choc pisze ze placi ? Wspolczuje twojej przyszlej synowej lub zieciowi . PODLOSC MA SIE W SOBIE . Jestes wredna kobieta pokroju tej tesciowej .

Gość exdebillmobilny
Nie ma kawiarni w okolicy, zeby sie spotkac z ojcem?

Gość gość
Tesciowa tez korzysta z tego ,ze mieszkacie u niej . Nie jest sama , ma syna i wnuka przy sobie , pomozesz w domu , doplacicie do rachunkow. Niech mieszka w takim razie sama , wyda pol emeryturu lub domu nie bedzie ogrzewac , bo watpie zeby ogrzewala wszystkie pokoje. Niech sobie mieszka w wilgoci i grzybie , skoro wy tak ja wykorzystujecie materialnie . Ludzie , przeciez tej tesciowej jest duo latwiej z nimi niz bez nich . Dlaczego nikt na to nie spojrzy z drugiej strony? Nie tylko oni korzystaja , ale tesciowa rowniez. I nie piszcie ,ze nie placa , watpie zeby taka tesciowa nie zadala pieniedzy od nich .

Gość gość
Rozne sa sytuacje i koleje losu , ludziom nie jest latwo zyc w tych czasach i uwierz ale sadze ,ze autorka wiele by dala zeby nie musiec mieszkac z taka podla kobieta . xxx nie zmyślaj! poszła na łatwiznę i teraz nazywa to POŚWIĘCENIEM - a prawda jest taka, że jej się tyłka nie chce ruszyć do roboty! o moją synową się nie martw - mój syn jest tak pracowity, że dorobił się swojego mieszkania i tam zakłada swoją rodzinę!

Gość gość
Tesciowa tez korzysta z tego ,ze mieszkacie u niej . Nie jest sama , ma syna i wnuka przy sobie , pomozesz w domu , doplacicie do rachunkow. Niech mieszka w takim razie sama , wyda pol emeryturu lub domu nie bedzie ogrzewac , bo watpie zeby ogrzewala wszystkie pokoje. Niech sobie mieszka w wilgoci i grzybie , skoro wy tak ja wykorzystujecie materialnie . Ludzie , przeciez tej tesciowej jest duo latwiej z nimi niz bez nich . xxx ojej! to teraz wychodzi na to, że teściową spotkało niesamowite szczęście! powinna płacić za nich w ramach podziękowań i zapewne oddawać im jeszcze resztę swojej emerytury! w końcu jest już stara, więc po co jej pieniądze? powinna się najadać widokiem wnuka! a najlepiej jakby z wdzięcznośc**przepisała wszystko na wnuka i zaraz po tym rzuciła się pod pociąg, żeby im nie przeszkadzać!

Gość gość
,,nie zmyślaj! poszła na łatwiznę i teraz nazywa to POŚWIĘCENIEM - a prawda jest taka, że jej się tyłka nie chce ruszyć do roboty! o moją synową się nie martw - mój syn jest tak pracowity, że dorobił się swojego mieszkania i tam zakłada swoją rodzinę!,, XXXXX Bingo ! Jestes kobieta w srednim wieku z doroslym synem . Hahahaha . Jestes podla kobieta i twoja synowa bedzie miala przej******* bo wrednosc i falsz masz w sobie . Ale dobrze ,ze syn ma swoje mieszkanie , nie bedziesz musiala sie wpieprzac w jego i jego zony zycie.

Gość gość
,,ojej! to teraz wychodzi na to, że teściową spotkało niesamowite szczęście! powinna płacić za nich w ramach podziękowań i zapewne oddawać im jeszcze resztę swojej emerytury! w końcu jest już stara, więc po co jej pieniądze? powinna się najadać widokiem wnuka! a najlepiej jakby z wdzięcznośc**przepisała wszystko na wnuka i zaraz po tym rzuciła się pod pociąg, żeby im nie przeszkadzać!,, XXX kobieto czy ty jestes nienormalna ? Co ty sie tak czepiasz tych pieniedzy ? Wg mnie to powinni sie wyprowadzic , najlepiej 100 km od tesciowej albo i wiecej i niech sobie ta dobra i ciepla osoba mieszka sama .

Gość gośćZ
Jestescie podli nie znajac sytuacji. To jest wiocha zabita dechami, najblizsze miasto 80km stad. Prosila nas o wprowadzenie sie to sie wprowadzilismy, dom jest duzy mamy osobne pietra wiec jak nie placic jak by nam juz dawno odcieli prad i wode !! Pracuje zawsze sezonowo bo tylko taka tu jest praca!! Zapierdzielam w polu chociaz studia skonczylam i nic nie mowie a naprawdę ciezko pracuje!! Tesciowa cale zycie nie pracowala i nie pracuje, tesc nie zyje, wszyscu mowia ze ona nawet do piet mi nie dorasta - slowa jej rodziny. Przyszlam z duzego miasta a uprawiam swoje warzywa mam swoje zwierzeta, i wszystko robie a ona siedzi tylko i żre wiec mi nie mowcie jaka zla jestem !!! Ulozylam tu sobie zycie i nie prosze o nic tylko o rozstrzygniecie pytania zadanego w temacie

Gość gość
słaba wróżka z ciebie - ja z synową mam świetne relacje, bo to mądra i pracowita dziewczyna! i za to, że się dla mnie nie POŚWIĘCA tak jak autorka mam dla niej duży szacunek!

Gość gość
po pierwsze jeśli płaci teściowej to co za różnica gdyby miała płacić za wynajem/spłacać kredyt na własne po drugie - dziecko chodzi do szkoły wiec może iść do pracy. Jesli (jak sama pisze) wynajem mieszkania u nich to min 1000 zł tzn., że nie mieszka w jakiejś wiosce (gdzie rzeczywiście mógłby być problem z pracą) a w mieście przynajmniej średniej wielkości ( a w takich ZAWSZE się znajdzie prace jeśli się chce). Wniosek: autorka to nierób i leń. Teściowa pewnie to widzi i dlatego jest niemiła, swoim zachowaniem próbuje skłonić synową żeby częściej chciała bywać poza domem (czyt. poszukała sobie pracy).

Gość gośćZ
Teściowa niema ZADNEGO dochodi, cale zycie grzala d**e w domu z lenistwa bo prace jej zalatwiano, niema renty, emerytury, nic wiec nie znacie tematu a kazdy taki mądry

Gość gość
Przyszlam z duzego miasta a uprawiam swoje warzywa mam swoje zwierzeta, i wszystko robie a ona siedzi tylko i żre wiec mi nie mowcie jaka zla jestem !!! Ulozylam tu sobie zycie i nie prosze o nic tylko o rozstrzygniecie pytania zadanego w temacie x UŁOŻYŁAŚ SOBIE ŻYCIE??? no to gratulacje! moim zdaniem pochodzisz z rodziny gołych i wesołych i poleciałaś na dom - ale sytuacja cię przerosła! i ciągle nie rozumiem tego podkreślania, że płacicie rachunki! każdy dorosły człowiek płaci rachunki za media, które zużyje!!! - czy w wynajętym mieszkaniu czy w swoim - nie jest żaden wyczyn ani żadna łaska!!!

Gość minkablu
ciężka sprawa autorko. Teściowa mimo, ze to jej dom powinna zachować choć pozory kultury. Cóż widocznie ma to w D. A jak sie teściowa utrzymuje skoro kasy nie ma?

Gość gość
""każdy dorosły człowiek płaci rachunki za media, które zużyje!!! - czy w wynajętym mieszkaniu czy w swoim - nie jest żaden wyczyn ani żadna łaska!!!"" dokładnie - i do tego NIE PŁACISZ CZYNSZU!!! więc tak jakby dostajesz co miesiąc prezent od teściowej w postac****eniędzy, które musiałabyś wydać na wynajem!!!

Gość gość
autorko nie przejmuj sie ta malpa . Czepila sie pieniedzy i juz z gory wszystko wie ,ze nie placisz , ze okradasz tesciowa z emerytury . A co do twojej synowej podla kobieto moze tylko tobie sie tak wydaje ,ze masz swietne stosunki , albo synowa robi dobra mine do zlej gry . Watpie zeby ktos taki jak ty byl dobrym czlowiekiem . Synowa pewnie udaje milutka , a nie cierpi ciebie . I jeszcz jedno , temat dotyczy tego ,ze ojciec dziewczyny nie ma prawo odwiedzac corki i wnuka i tego sie trzymaj , a nie wyzywaj kogos od zlodziei i leni . Twoja synowa powinna zabronic ci widywania jej dzieci , zebys poczula sie jak ojciec tej dziewczyny . Kto wie , moze kiedys tego doswiadczysz, bo jestes zlym czlowiekiem .

Gość gośćZ
Gosc z 10:50 przeczytaj moj ostatni post ok? Powtarzam ze to zad***e, najblizsze miasto jest 80 km stad. Tu niema pracy, biore prace sezonowe i to ciezkie, fizyczne, leniwa nie jestem i nie bylam nigdy.

Gość gość
autorko nie przejmuj sie ta malpa . Czepila sie pieniedzy i juz z gory wszystko wie ,ze nie placisz , ze okradasz tesciowa z emerytury . A co do twojej synowej podla kobieto moze tylko tobie sie tak wydaje ,ze masz swietne stosunki , albo synowa robi dobra mine do zlej gry . Watpie zeby ktos taki jak ty byl dobrym czlowiekiem . Synowa pewnie udaje milutka , a nie cierpi ciebie . I jeszcz jedno , temat dotyczy tego ,ze ojciec dziewczyny nie ma prawo odwiedzac corki i wnuka i tego sie trzymaj , a nie wyzywaj kogos od zlodziei i leni . Twoja synowa powinna zabronic ci widywania jej dzieci , zebys poczula sie jak ojciec tej dziewczyny . Kto wie , moze kiedys tego doswiadczysz, bo jestes zlym czlowiekiem .

Gość gośćZ
Nie pochodze z jakiejs biedy, rodzice maja swoje mieszkanie, oboje pracuja i nie narzekaja. haha polecialam na dom? Idiotko p******* tu nie bylo na co leciec, ja sie poprostu zakochałam z wzajemnoscia. A tesciowa sie z czego moze utrzymywac? To pasozyt utrzymuja ja dzieci

Gość gość
gość autorko nie przejmuj sie ta malpa . Czepila sie pieniedzy i juz z gory wszystko wie ,ze nie placisz , ze okradasz tesciowa z emerytury . A co do twojej synowej podla kobieto moze tylko tobie sie tak wydaje ,ze masz swietne stosunki , albo synowa robi dobra mine do zlej gry . Watpie zeby ktos taki jak ty byl dobrym czlowiekiem . Synowa pewnie udaje milutka , a nie cierpi ciebie . I jeszcz jedno , temat dotyczy tego ,ze ojciec dziewczyny nie ma prawo odwiedzac corki i wnuka i tego sie trzymaj , a nie wyzywaj kogos od zlodziei i leni . Twoja synowa powinna zabronic ci widywania jej dzieci , zebys poczula sie jak ojciec tej dziewczyny . Kto wie , moze kiedys tego doswiadczysz, bo jestes zlym czlowiekiem . x rozumiem, że nie jesteś teściową ale oczywiście wszystko wiesz najlepiej na ten temat, prawda? no to poczekaj aż dorobisz się własnego majątku - wtedy troszkę zmieni ci się podejście do ludzi - najłatwiej dzielić cudzym!

Gość gośćZ
Dziekuje za wsparcie osobom ktore mnie rozumieja ;)

Gość gość
Idiotko p******* tu nie bylo na co leciec, ja sie poprostu zakochałam z wzajemnoscia. A tesciowa sie z czego moze utrzymywac? To pasozyt utrzymuja ja dzieci x skoro twój mąż tak cię kocha to dlaczego nie rozwiąże tej chorej sytuacji i nie poprawi stosunków między wami? czemu nie zabierze cię z tego domu, gdzie jesteś taka "nieszczęśliwa" teściowa "pasożyt"? - a ty kto? ona przynajmniej mieszka we WŁASNYM domu!

Gość takasobiebaba
dwa wyjścia - 1.wyprowadzka i zapieprzanie na wynajęte mieszkanie ,ale za cenę SPOKOJU 2.wożenie wnuczki do ojca. jak czytam te posty to dziekuje bogu za moją teściową. nie proszona dokłada nam do rachunków,bo dopiero się wybudowaliśmy i spłaca za nas jeden kredyt.

Gość gośćZ
Babo zrozum ze moja teściowa niema nic, zadnych dochodow, dom postawil jej maz, ona nigdy nic nie robila siedzi i zre albo gapi sie w tv no naprawde bidulka

Gość gość
Kobieto ,ale czemu ty sie tak czepiasz pieniedzy i majatku . Czemu jestes opetana chytroscia . Dla ciebie licza sie tylko pieniadze i drzysz ,zeby cie czasem ktos , a najbardziej synowa nie okradla . Przeciez tamta kobieta jest pewnie starsza, mieszka sama ,watpie zeby bylo ja stac na utrzymabie calego domu . Przeciez to ,ze oni z nia mieszkaja jest jej na reke . A ty tylko krecisz temat wokol pieniedzy . Pytam sie ponownie , czy to normalne ,ze ta kobieta wyzywa jej ojca i zabrania mu odwiedzania wnuka ? Spojrz obiektywnie ze wszystkich stron i nie drzyj juz o ten swoj majatek , bo jeszcze zejdziesz z tego stresu i pazerstwa.

Gość gość
gośćZ Nie pochodze z jakiejs biedy, rodzice maja swoje mieszkanie, oboje pracuja i nie narzekaja. xxx ale tobie nic nie dali! a od teściowej dostałaś przynajmniej dach nad głową!

Gość takasobiebaba
znajdżcie jakiekolwiek mieszkanie i się wyprowadzcie.a jaki jest plan tak ogólnie?czy zamierzacie mieszkać z teściową do końca jej zycia?

Gość gość
Dla ciebie licza sie tylko pieniadze i drzysz ,zeby cie czasem ktos , a najbardziej synowa nie okradla . Przeciez tamta kobieta jest pewnie starsza, mieszka sama ,watpie zeby bylo ja stac na utrzymabie calego domu . Przeciez to ,ze oni z nia mieszkaja jest jej na reke . xxx zawsze dom może sprzedać, kupić małe mieszkanie i za resztę pieniędzy dobrze żyć - ale gdzie wtedy podzieje się ta biedna synowa?

Gość gośćZ
To bardzo fajna masz teściowa :) my dopiero sie dorabiamy, jesteśmy młodzi ale na pomoc tej wariatki liczyć nie mozna nie mowie o kasie a o wsparciu psychicznym przynajmniej