Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę zdać na maturze tylko rozszerzony angielski i co dalej

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 2 klasie liceum. Chce wyjechać na studia do Danii lub Anglii , jeżeli mi się nie uda to do Wrocławia. Lubię angielski , łatwo przychodzi mi nauka tego języka , jest dla mnie ciekawy , oczywiście nie wszytsko - nie lubię gramatyki , raczej wolę ćwiczenia na porozumiewanie się , pisanie listów rozprawek itd. Jestem w klasie na pol-his-ang , historii nie chce zdawać , nie interesuje mnie w ogóle ten przedmiot i mam bardzo duże braki. Język polski - zawsze myślałam że będę to zdawać na rozszerzeniu , lubiłam pisać - opowiadania , wypracowania , wiersze. Ale teraz widzę to inaczej , narobiłam sobie trochę zaległości , a jak patrze na maturę rozszerzoną to jestem załamana. Wole przygotować się dobrze do podstawy. Czy po rozszerzony angielski wystarczy żeby dostać się na studia za granicę np. na jakies menadzerstwo , albo jakiś kierunek społeczny/humanistyczny ? A w Polsce gdzie mogłabym się dostać , na jaki kierunek , oprócz anglistyki ?

Gość gość
na anglistyke musisz zdawac tez rozszerzony polski ale wydaje mi sie ze na studia do danii nie potrzeba za duzo przedmiotow na maturze, zreszta poczytaj sama o wymogach w internecie