Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Noworodek 10 dni wzdęty brzuch i ciągły płacz Pomocy

Polecane posty

Gość gość
mówisz że wozisz...? chyba odkad zobaczłaś ten filmik który 2 dni temu zamieściła inna kafeterianka. ale ok woź.

Gość gość
juz kupił = 39 zł x 10 szt Ale doczytałam że pozniej dziecko nie potrafi samo sie wyprózniac po tym? i ze ciezko mu sie nauczyc? czy to prawda?

Nan ma to do siebie ze dziecko niemoze zrobic kupy z reguły po wszystkich mm tak sie dziecko męczy do tego by trzeba było dokupic probiotyki ( biogaia)i kupa na drugi dzień murowana...dużo trzeba dawac nawet samej czystej przegotowanej wody przepajać nią dziecko i kupa tez bedzie a do tego mozna sobie kupic bobotik bardzo dobry na takie dolegliwosci ...wlasnie przerobilam ten etap tydzien temu i jest juz ok

Gość gość
a te rurki to przed jedzeniem czy po jedzeniu? bo nie wiem wie ktos?

Gość gość
ale doczytałam że sie stosuje to wtedy kiedy dziecko w miare jest spokojne ( przed atakiem płaczu) Tylko nie wiem czy zrobić to przed karmieniem piersią (zaraz po przebudzeniu) czy raczej po jedzeniu?

Gość gość
dziękuję ci bardzo więc spróbuje przed jedzeniem

Gość havvva
mój miał dosyć długo kolkę, ciągły płacz i ból brzucha,wyróbowałam wszystko na kolkę ( suszarka, ciepła pieluszka, masaż, rurki silikonowe do pupy / specjalne na kolkę / itd ) i po 2 tyg skapitulowałam i poszłam do peiatry, dostaliśmy debridat i przeszło od razu. ale jeżeli przyczynę lekarz stwierdził inną wypróbowałam sposób fajny na małe dzieci, w sensie niemowlaki, podejrzałam na youtubie wykład o uspakajaniu dzieci, wygląda dziwnie ale uwierz mi - działa. Bierzesz szkraba, kładziesz na rożku lub kocyku, ręce wzdłuż ciała, ciasno owijasz, Małe będzie wyglądać jak kokon z wystającą głową, siadasz, kładziesz na udzie zawinięte Maleństwo, i delikatnie kiwasz w lewo i prawo wydając głośne : szszszszzzz.. Wiem że to może dziwnie wyglądać, że dziecko i ciasno...ale małe dzieci najlepiej się czują gdy mają mało miejsca / życie płodowe / ,mój od razu się uspakajał i zasypiał w takiej pozycji, http://www.youtube.com/watch?v=eK4O9N3DjJM

Gość gość
mała nam nadal sie zaciąga żona zrezygnowała z karmienia piersią i teraz jedziemy na Nutramigen AA moze trochę lepiej ale nie za bardzo Mało kup u dziecka i bardzo twarde Jak mu pomóc w zaparciach ? zginanie nozek i masaz brzucha nic nie pomaga

Gość gość
no i nadal strasznie płacze po nocach i dniach ma 3 tygodnie a my opadamy z sił Jak słyszymy u innych że ich dziecko śpi i budzi sie na jedzenie co 3-4 godziny i tylko troszkę sie krzywi to im strasznie zazdroscimy

Gość gość
przepajajcie wodą przegotowaną albo słabą herbatą koperkową(koperkową nie więcej niż kilka 30 ml )czy rumiankową, powinno pomóc. a co radzi pediatra?

Gość gość
Nutramigen AA? to jest mlekzastepczy preparat ze ścisłymi wskazaniami medycznymi, moze spróbujcie to Laximed dla niemowląt, nowy srodek ale ma badania

Gość gość
nutramigen aa czy to cos złego? Nasz maluch od 2 tyg tylko to je

Gość gość
co wy z tymi kupami? jak dziecko na piersi, to może raz na tydzień robić, mój mały tak miał, kupa zawsze w sobote była :D znaczy, że dobrze przyswaja pokarm ale fakt, jak już zrobił, to 2 godz trzeba było chałupe wietrzyć... ale nigdy nie miał żadnych kolek ani brzuch go nie bolał oszczedzzał pampersy :D

Gość gość
Powiem tam moj synek od urodzenia mial zatwardzenia wzdecia itp ja uzywalam termometra nasmarowanego oliwka 2x dziennie rano wieczor straszyli ze maly nie bedzie sam kupki robil ale co mialam patrzec jak cierpi nic z tego. A teraz co maly ma 8 miesiecy od 2 m.ż nie uzywam termometru.Zauwazylam ze jak zaczełam mu dawac osłonke np. Lakcid, Dicloflor (tego jest duzo na rynku) to zaczol robic kupy sam moze ma jakas bakterie w brzuszku i osłona pomoze dziecku to nie zaszkodzi pytalam lekarza mówil ze profilaktycznie mozna podawac. Próboj wszytskiego zeby ulzyc malenstwu. Ta osłone podawaj 2x dziennie przed jedzeniem wysyp z kapsułki na łyzeczke z woda wymieszaj i podaj małej mozesz tez kupic w kropelkach wygodniej ale drozej ;/ I daj znac czy pomogło;)

Gość gość
U nas skuteczny był Delicol. Poprawa natychmiastowa.Używaliśmy go do 4 m.ż.