Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Golenie nóg jak to robicie

Polecane posty

Gość gość

Przez większość czasu depilowałam się woskiem ale niestety, zmuszona jestem przejść na maszynkę. Depilacja woskiem od jakiegoś czasu powoduje u mnie paskudne wrastanie, masę krost, stanów zapalnych, nic nie pomaga. Poza tym efekt jest krótkotrwały, szybko odrastają mi włoski. Depiluję a już po tygodniu włoski powoli zaczynają odrastać, czekać 2-3 tygodnie aż odrosną i to wszystkie wrośnięte, nogi w pryszczach, blizny- bez sensu. Jak golicie nogi maszynką? Jaka maszynka? Słyszałam, że bardzo dobre są męskie. Jakie żele, pianki? Co po goleniu? Jak pielęgnować taką skórę by była gładka i po prostu ładna? Po goleniu często swędzą mnie nogi i również czasami wrastają mi włoski, tworzą się niewielkie stany zapalne. Jak tego uniknąć?

Gość Oko__Saurona
maszynka wspollokatora jak go nie ma w domu 🖐️

Gość gość
Ja po jednym goleniu woskiem powiedziałam, że nigdy więcej. Nogi całe czerwone, w krostkach, okropieństwo. Depilatory też odpadaja, a na kremy mam uczulenie :/ Dla mnie jedynym wyjsciem jest żyletka. Ja uzywam wersji dla kobiet z wilkinsona jednorazowek, one kosztują 3-4 zł, jedna wystarcza mi na jakieś 2 tygodnie, także są naprawdę bardzo wydajne i nie tępią się tak szybko jak inne jednorazówki. Z pianek polecam Ci gilette dla kobiet, naprawdę dobrze się nimi goli, ale czasem jak nie mam kasy, bo gilette to kwestia 18 zł, to też kupuję taką tanią VENUS (w rossmannie kosztuje ok 7 zł) a jest nawet dobra, bo zawiera pantenol i jest delikatna. Po goleniu natomiast polecam Ci super balsam po depilacji z Joanny, też jest w rossmannie. Naprawde łagodzi! Ewentualnie używam kremu nivea soft jak pod ręką nie mam tego z Joanny

Gość Anjjja888
Na mnie działa tylko ten krem do depilacji - www.skracaj.com/f668.html . Wcale nie podrażnia i po nim nie wyskakują mi żadne krosty.

Gość gość
spieprzaj z tym spamem!

Gość gość
dziękuję za rady. Póki co muszę podleczyć stany zapalne po ostatniej depilacji woskiem, chodzę zarośnięta :(. Przerzucam się na maszynkę, może kiedyś uda mi się uzbierać na laser. Czy goląc nogi można mieć ładną, gładką skórę? Bo nie raz widziałam u koleżanek, ze ta skóra jest taka jakaś nieładna, nie wiem, może mi się wydaje? Albo one nie pielęgnują tej skóry.

Gość gość
Jeśli będzie się goliło piankami i balsamowało porządnie po każdej depilacji, to oczywiście, że tak! Ja odkąd tylko zaczęłam się depilować używam tylko maszynek i mam gładkie nogi. Balsamowanie i nawilzanie po depilacji i jest super

Gość gość
mnie wkurzało to, że musiałam golić nogi codziennie, ale w końcu poszłam do Studia Laser i mam spokój. Na pewno te wszystkie metody, co mają pomóc w tym, żeby nogi były gładkie i bez podrażnień, są dobre tylko mnie zawsze brakowało skrupulatności w tym, żeby zawsze się balsamować.