Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zwiazki pytanie do mezczyzn

Polecane posty

Gość Adyme
Miłość jest przeciwnością egoizmu, a egoizm to nie jest uczucie tylko postawa.

Gość gość co nie dał się psycholowi
Adyme, zgadzam sie. :) Uczucia to takie podpowiedzi dla nas.

Egoizm to postawa? A może miłość do siebie samego? I co wtedy?

Gość autorka tego światłego tematu
Zgadzam sie, ze milosc to nie uczucie. Bardziej swiadoma i odpowiedzialna decyzja. Odpowiedzialnosc za drugiego czlowieka.

Gość gość
obawiam się że pan Adyme jest wielokrotnie bardziej inteligentny od tej pani która prowadziła z nim testy psychologiczne :) mądrze gada ...... tak samo uważam jak on ,mimo że baba

Testy psychologiczne prowadzilam z innym panem a nie z panem Adyme... I rowniez zgadzam sie dobrze gada. :)

Gość Adyme
Egoizm to postawa a nie miłość egoista gdyby kochał samego siebie to by potrafił kochać też innych wokół - a tak sie nie dzieje.

Przy okazji, czym jest uczucie dla Was? Ale równocześnie twierdziliście, że miłość nie jest emocją. W takim razie dla Was emocja to zaledwie synonim stanu uczuciowego.

Gość gość
Autorka błędnie zakłada, że tylko porządni mężczyźni będą się wiązać a można być porządnym mężczyzną i żyć samotnie z własnego wyboru.

Miłość to troska o kogoś, o jej rozwój itd. Egoizm jest troską o samego siebie. Wedle Twych słów. Skoro miłość to wzięcie odpowiedzialności i troska, to może to także postawa?

Nigdzie nie zalozylam, ze tylko porzadni beda sie wiazac. Skad Wy to ludzie wyczytujecie:P? Taki sobie temat walnelam z nudow. :) Dalam do wyboru opcje A lub opcje B - bo to mnie interesowalo, ale wiem ze sa tez inne opcje na zycie. :)

Gość Adyme
Egoizm to nie jest żadna troska o siebie i swój rozwój. Egoizm to jest zaspokajenie swoich popędów. Jeśli ktoś myśli, że jest jedynie ciałem, to będzie przekonany, że do szczęścia wystarczy mu zaspokojenie popędów.

Gość gość
Ja byłbym żywym szczęściem dla niejednej kobiety ale nie chcę się wiązać ani uprawiać seksu. Choć chciałbym zostać ojcem. Może kiedyś w Polsce samotni mężczyźni będą mogli adoptować dziecko.

Gość Adyme
Tak wogóle to ja nienawidzę kobiet, bo mogą godzinami pięknie gadać o miłości a zawsze kończy się to tym, że idą za instynktem bo poczuły dobre DNA u samca.

egoizm to postawa która zakłada działanie wyłącznie w swoim interesie, czyli jak najbardziej troska o siebie.

Skąd wziąłeś, że egoizm jest sprowadzony do czysto cielesnych popędów? :O Czyli jak się domyślałam takie piti pitu. Egoizm to stawianie siebie na pierwszym miejscu niezależnie od istoty danej kwestii, tzn. jej cielesności czy emocjonalności. Ale wymyślać swoje teorie każdemu wolno ;)🖐️

Gość gość
Wybieram sam seks. Życie duchowe czerpię z książek a ludzie których nazywamy przyjaciółmi i tak plotkują o nas za naszymi plecami. Jak chciałem bliskości emocjonalnej z kobietą to dostałem nożem w serce przez plecy. Więcej głupich eksperymentów nie planuję :D

Gość Adyme
"Może kiedyś w Polsce samotni mężczyźni będą mogli adoptować dziecko." Nigdy się to nie stanie i dzięki Bogu, bo nie tylko ty ale i nie jeden zboczeniec też o tym marzy.

Gość Adyme
"Jak chciałem bliskości emocjonalnej z kobietą to dostałem nożem w serce przez plecy. " Też mam takie samo doświadczenie. No ale nie zrażałem sie i próbowałem z innymi kobietami, drugą, trzecią, czwartą. I stwierdziłem z przerażeniem, że wszystkie sa takie same w pustosłowiu o miłości.

Jak kobieta co chwilę trafia na dupków, to jej wina bo takich sobie wybiera...ale jak biedny misio ma kilka takich samych po rząd to po prostu baby są złe, a nie jego wybory. :D

Gość gość
Naprawdę nie widze sensu aby "próbować". Jedyne czego się nauczyłem to: --------- 1. Każdy dobry uczynek zostanie ukarany. 2. Nikomu nie ufaj.

Gość gość
Przecież to kobieta wybiera mężczyznę. To wy macie mnogość opcji.

:) Kobiety mowia: Nie warto bo mezczyzni sa zli. Mezczyzni mowia: Nie warto bo kobiety sa zle. I wychodzi, ze mamy malo ludzi gotowych na stworzenie prawdziwego zwiazku. :)

Gość gość
Adyme "Może kiedyś w Polsce samotni mężczyźni będą mogli adoptować dziecko." Nigdy się to nie stanie i dzięki Bogu, bo nie tylko ty ale i nie jeden zboczeniec też o tym marzy. x Jeśli dla Ciebie mężczyzna chcący być ojcem jest zboczeńcem to nie będę pytał jak zwracasz się do swojego? A kobieta chcąca być matką to też zboczeniec twoim zdaniem?

Oczywiście, że tak jest Moor :D Ale jak życie pokazuje to dla wielu maska. Tak się łatwiej mówi, nie odsłania się ;) Dlatego potem jest zabawnie gdy ktoś z hasłem "kobiety są złe" zabiega o kobietę :D

Gość Adyme
"ma kilka takich samych po rząd to po prostu baby są złe, a nie jego wybory" Nie rozumiesz. Ja piszę, że odkryłem że zdecydowana większość kobiet pi.ep.rzy o miłości a i tak kierują się "byciem zakochaną".

Gość gość
A z kim te związki tworzyć? -------- "Wyszała... ekhm! To znaczy... Jestem pewną siebie kobietą która wie czego chce i najwyższy czas poznać kogoś na poważnie! Żadnych dziwaków!" :D

Gość Adyme
"Jeśli dla Ciebie mężczyzna chcący być ojcem jest zboczeńcem to nie będę pytał jak zwracasz się do swojego? A kobieta chcąca być matką to też zboczeniec twoim zdaniem?" Nie zrozumiałes mnie. Ja mówię, że prócz rzeczywistych samotnych mężczyzn gotowych byc dobrym ojcem, będzie wg mnie zbyt duża grupa zboczeńców.

nie mogłeś tego odkryć, bo podstawę Twoich obserwacji stanowią tylko te kobiety które Ty znasz. Nie znasz większości kobiet na świecie czy nawet w Polsce. Nie znasz nawet większości kobiet w jakiś sposób powiązanych z Twoimi znajomymi czy rodziną. Więc wnioski wyciągnąłeś na podstawie tylko tych znajomych które sam sobie wybrałeś bądź wybrali Twoi, podobni Tobie, znajomi.