Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NIE DAŁAM NA WOŚP A WY

Polecane posty

Gość gość
pomyliła, ale przecież to jednodniowy temat :p

Gość gość
a na tym forum można pisać tylko o kolce, szczepieniu i kaszce? ;)

Gość gość
led zeppelin znikaj prosze, jestes strasznie meczaca, a te twoje komentarze...

NIGDY nie daję, bo mi też nikt nie daje, a nie jest nam w życiu łatwo i jakoś nie mamy szczęścia do pieniędzy. ???? Ja się pytam, czy jak pójdziesz do szpitala, albo Twoje dziecko, to myślisz, że z jakiego sprzętu będziesz korzystać? Z WOŚP! Bo NFZ ma w d***e braki w szpitalach. Gdyby moj siostrzeniec po urodzeniu nie znalazł się w specjanym inkubatorze zafundowanym przez WOSP, to by dzisiaj nie żył! Bo szpital nie miał innego.

Gość gość
No właśnie takiego mam faceta:) Wszystkie zwierzaki nasze kocha i te dwa z podwórza też. Razem mamy 5 sztuk. A ten jack nie wiem czym się od foksteriera różni? Miałam foxa 16 lat. Ale nie polecam, zbyt niezależny był, taki samostanowiący cwaniak. Umiał liczyć hehe

Gość gość
własnie, mądre to psiny i 'żywe złoto'. do lasu i na kanapę idealne :)

Gość gość
Ale waty po mieszkania całe tony latają :D Przy Yorku też jest sporo sprzątania, bo roznosi żarcie i "chowa" je wszędzie, ale chociaż kudłów nie gubi:)

Gość gość
Jak sama nazwa wskazuje to raczej tematy o ciąży, porodzie itd. a nie o "dałam, czy nie dałam" :P

Gość gość
Nie daję na wośp. Zgadnijcie dlaczego tą akcję tak wspierają media? Płacicie składki a oprócz tego rząd znalazł fajny sposób na wyciąganie pieniędzy z waszych w większości biednych portfeli :D no jak to, nie dałaś na wośp? Jesteś bez serca :) hahaha. Doją was a wy dajecie. Nfz gdyby nie kradł to kupilby ten sprzęt do każdego szpitala. Tym co dałyscie w tym roku też po części się podzielą a jeszcze im w nfzcie zostanie na premie. Także jak jeszcze nie dałyscie to biegnijcie wrzucić :D

Gość gość
19:41 jeszcze dodam, że takimi ludźmi jak wy bardzo łatwo rządzić i manipulować. Nie myślicie logicznie, bo wystarczy włączyć tv to wszystko wam powiedzą. A wy łykacie.

Gość gość
ja dalam dzieciakom, ktore zbierały w tramwaju ( na zwenatzr malo ich bylo, bo deszcz i zimno, kiepska pogoda na zbieranie, ludzie w domu siedza).

Gość gość
płacę składki, od 20lat nie byłam u lekarza, wystarczy. Państwo ma obowiązek zapewnić sprzęt. Owsiak zarabia mało: 4000miesięcznie :o

Gość gość
wstydziłabys się nikt nie każe c**płacić wielkich sum, bez takich jak ty,radzimy sobie:)

Gość gość
radźcie sobie, nie przeszkadzam:)

Gość gość
najwieksze chamstwo to jest takie, ze te zebraki z WOSP przyjezdzaja tutaj za nami emigrantami...

Gość gość
Pomagacie rządowi i nfz, nie sobie.

Gość gość
wieśniaki? za wami EMIGRANTAMI? nie jest Ci wstyd samej się nazywać emigrantem?

Gość gość
"wstydziłabys się nikt nie każe c**płacić wielkich sum"- o przepraszam, to jakiś obowiązek? Ja raz daję, a raz nie, zawsze chociaż raz do roku wspieram jakiś wybrany cel, a co do WOŚP akurat mam mieszane uczucia, z jednej strony tak, robią kupę dobrego i również moje dziecko badania przesiewowe słuchu miało dzięki sprzętowi z Orkiestry robione, ale z drugiej- to powinien być standard w ramach NFZ... bywa i tak że sprzęty stoją niewykorzystane albo wykorzystane niewiele, bo kontraktu nie ma... WOŚP nie uzdrowi służby zdrowia. A ja nie czuję się gorsza jak nie chodzę z serduszkiem naklejonym, jestem dobra dla ludzi i pomagam jak mam okazję w inny sposób.

Gość gość
ale tak swoją drogą- wydaje mi się, że tym razem Owsiak zbierze mniej niż rok temu. Chyba po raz pierwszy nie będzie rekordu.

Gość gość
Dałam kasę, bo to jest fundacja, która coś robi i widać jej wymierne efekty. Ja się nie dam moherowej nagonce i spiskowym teoriom, a Wy macie święte prawo nie dawać, wolny kraj i nawet rydzyka po stopach możecie całować, bo chciwym klechom nie w smak taka akcja :P

Gość gość
Działają na wasze sumienia, ten kto nie ma tego serduszka jest zły bleee fuj. Ehhhh i tak większość daje się skubać. Szkoda mi was.

Gość gość
nie manipulujcie: jeden aby poczuć się dobrym człowiekiem da Owsiakowi, drugi jak tam wcześniej laska pisała bez fanfar kota zaszczepi za kasę jakiej wy owsiakowi nie dacie niestety.

Gość gość
my emigranci musielismy opuscic kraj, zostawic rodziny i pracowac u obcych, nikt nic nam nie dal, musimy wszystko zaczynac czesto od poczatku, ciezko pracowac, wyrabiac sobie reputacje, poznac kraj, jezyk, z dala od tego co znamy, a jeszcze toto zebrze od nas kase, a niech do Tuska sie zrwoci, albo od Kwach czy Millera wezmie (ja wyjechalam wlasnie za rzadow tych dwoch ostatnich, w moim regionie bylo 40% bezrobocie... jak zrobili restrukturyzacje firm, czyli ich likwidacje, zeby zagraniczniaki mieli lepsze warunki niz my...), a nic nie dam, PL skazala mnie, meza i synka na perspektywe bezdomnosci na ulicy i glodu, jakbysmy w PL zostali, teraz niech te mendy czy to politycy czy Owsiaki, czy czarne sukienki trzymaja sie od nas z daleka...

Gość gość
Tak włącz jeszcze tv, bo mohery cię zjedzą. Nie trzeba być ani moherem ani pełowcem pracujacem do setki, żeby wiedzieć po co taka akcja. Żeby skubać. Po malutku. Z czystym sumieniem skubiących i skubanego poczuciem czynienia dobra. Ale beton to beton. :D

Gość gość
Jakoś w krajach normalnych nie ma żebrania na ulicach o kasę. To u nas złodzieje się tak dobrze czują.

Gość gość
prawnie jest zabronione żebranie agresywne ale co tam, Owsiak jest równiejszy...

Gość gość
Owsiak jest najmowany do tej akcji, jest jej tzw twarzą. Kojarzy się z dobrem i miłością. On jest tylko figura do robienia kasy.

Plujcie dalej, szukajcie teorii spiskowych, rzucajcie pierwsi kamieniami, obywatele pierwszej kategorii - wszak jesteście chodzącymi ideałami, prawda? Dzięki Owsiakowi moje dziecko przeżyło. Gdyby nie sprzęt z serduszkiem WOŚP moje dziecko albo byłoby dzisiaj kaleką, albo w ogóle nie siedziałby teraz w pokoju obok. Gdyby nie sprzęt Owsiaka, 4 miesiące temu, kiedy znowu zostałam mamą, dziecko koleżanki z sali być może nie byłoby zdiagnozowane pod kątem nieprawidłowości w przewodzie słuchowym. To są wymierne, namacalne, materialne korzyści wynikające z WOŚP. I gó/wno mnie obchodzi, czy Owsiak ma z tego 5, 10 czy 60% zysku, bo należy mu się to jak psu zupa. Bo ma na koncie kilkaset, jak nie więcej, dzieciaków, którym uratował zdrowie i życie. A wy, Panie Idealne, co robicie dla ludzi? Jakie inicjatywy wspieracie, w jakich się udzielacie, co robicie, że czyiś los WYMIERNIE się polepsza? Siedzieć przed lapkiem i tv w ciepłych kapciach i ujadać na wszystko i wszystkich dookoła jest baaaaaardzo wygodnie i prosto. No, to teraz pojedźcie po mnie, że jestem fanatyczką, lemingiem, pelikanem, co wszystko łyka, bezmózgim idiotą, który daje się nabrać na czerwone serduszko pewnie dlatego, że sama jestem czerwona. Strasznie mi was żal. p.s. Mam nadzieję, że konsekwentnie odmówicie ratowania swoich dzieci sprzętem WOŚPu. Przecież nie będziecie kalać swoich dzieci aparaturą od lewaka, oszusta i ćpuna, nie?

Gość gość
Ja dziękuję. :o Tak wzyscy nam zazdroszcza. :o S ra nie w gniazdo :o Może jakbyś potrafiła samodzielnie myśleć to nikt by ci nie s r a ł :o

Gość gość
myszelina A gdyby tak serduszka na sprzęcie nie było, to dziecka byś nie miała? Myśl kobieto czasami...