Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NIE DAŁAM NA WOŚP A WY

Polecane posty

Gdyby serduszka na sprzęcie nie było, to i sprzętu by nie było, geniuszu. Sam Arłukowicz w zeszłym roku powiedział, że gdyby nie inicjatywa Owsiaka, w szpitalach w dalszym ciągu nie byłoby nawet 30% tego, co mają teraz. Ale oczywiście Ty wiesz lepiej :) W związku z tym, że i tak Was nie przegadam - miłego wieczoru 🖐️ (oczywiście, standardowo, nie otrzymam odpowiedzi na ostatnie pytanie z poprzedniego, długiego postu?).

Gość gość
Myszellina ale się podnieciłaś :o Jeśli to twoje dziecko ma tak samo jadem pluć, to może lepiej by było gdyby.... Hehehe żartowałam ...gdyby sprzęt był z NFZ

Gość gość
żałosny Twój wpis gościu. żebyś Ty jutrio przypadkiem... ups! żartowałam :)

Gość Katarzynkaaa11
Nie daję na WOŚP z przekonania. Smutne jest to, że gwiazdki-nawet te najbardziej zapomniane nie grają za darmo. Niech Owsiak zbiera pieniądze od najbogatszych.

Gość gość
a ja dałam

Gość gość
Zmanipulowane biedoty. Led już się przelogowała.

Gość gość
Teoria spiskowa. Hmmmm nie ma tu spisku, w pl to legalne :) ehhhh

Gość gość
Zauważcie, że nas Polaków, nawet taka akcja, jak zbieranie pieniędzy dla dziec****otrafi poróżnić, Skaczemy sobie do gardeł jak psy. Wrogów nam nie trzeba, sami się zagryziemy :(

Gość małpigaj
'NIGDY nie daję, bo mi też nikt nie daje, a nie jest nam w życiu łatwo i jakoś nie mamy szczęścia do pieniędzy.' no ciekawe dlaczego haha ale ludzie są tępi i krótkowzroczni ty nei dajesz i wysyłasz złą energię i dlatego zadna kasa was się nie trzyma, bo jesteście źli, zwistni itp,.

Gość gość
nie dalam i nigdy nie dam temu zlodziejowi

Gość gość
ale ojcu Rydzikowi dasz? on bidny ma cele, w niej prycza, biurko i krzeslo. nic wiecej nie ma, wszystko oddaje.

Gość gość
ja wolę sama rozporządzić swoją kasą. Poniekąd jestem filantropką ale domorosłą. I pomagam tylko zwierzętom:)

Gość gość
Ty spieprzyłaś zagranicę, gdzie być może będzie żyło Ci się łatwiej - my zostaliśmy tu i na co dzień mierzymy się z chorą, polską mentalnością i rzeczywistością. >>> to ze ty jestes masochostka i uwazasz, ze bedziesz zyc tj kot 7 razy, to twoja sprawa. Zaloze sie, ze masz tak dobre serce, ze jakbys zyjaca na ulicy kobiete z dzieckiem spotkala to dupa od niej sie odwrocila a nie pomogla. A ja bylam w takiej sytuacji, jak meza jedynego zywiciela rodziny zwolnili z pracy i nikt sie nie przejmowal, ze bedziemy zyc na ulicy i nie bedziemy mieli co jesc... Mi nikt nic nie dal, sami w ciemno pojechalismy i bez niczyjej pomocy, sami musielismy sie zmierzyc z nowa rzeczywistoscia, wiec dlaczego ta lajza, tak samo jak politycy, czy czarne sukienki tu za name lapy wyciagaja?... Nic im nie jestesmy winni, ja swojemu dziecku od geby nei bede odbierac, zeby sponsorowac PL, ktora gowno robi tak naprawde dla swoich obywateli, a Owsik sobie znalazl niezla fuche...Pamietam jeszcze z PL Owsik mial sponsorowane wycieczki do Egiptu, zeby na pustyni reklamowac WOSP, mowil, ze sponsorzy to sponsoruja, to czemu odrazu tej kasy nie wplacili na WOSP, tylko on mial wycieczki?... Dodatkowo nie pokazuje sprawozdan finansowych, robi burdy, gdy sie o to pytaja... czyli ladne przekrety musi robic, bo jakby byl czysty to tak by sie nie szamotal... Naiwniaki, swoim dzieiom od geby odkladacie, zeby dac na sprzet, ktory powinnien byc od panstwa, ktoremu i tak plaicie duze podatki, bo w PL nic nie ma za darmo. Rodzisz dziecko, plac za lozko, idziesz do ginekologa, badania plac, idziesz do dentysty plac, podreczniki szkolne plac itd... Naiwniaki, to samo jest z name emigrantami, wielu wysyla kase do PL, sponsorujac tego trupa zwnego PL, a politycy sie ciesza, ze nic nie musza robic, zadnej poprawy sytuacji, bo kasa i tak plynie od stesknionych emigrantow... ale cale szczescie to juz tez ten kurek sie konczy... Dlatego ten mendy coraz czesciej za name tutaj przyjezdzaja i udaja jak sie o nas martwia (patrz temat zasilki dla dzieci w PL od UK)...

Gość gość
ale ojcu Rydzikowi dasz? on bidny ma cele, w niej prycza, biurko i krzeslo. nic wiecej nie ma, wszystko oddaje.>>> jak lubisz odwracac kota ogonem, nie jestem katoliczka i czarnym sukienkom tak jak Owsikowi mowie s*******ac ode mnie :P

Gość ringo starr
WOŚP po prostu przejął kawałek który był finansowany z budżetu państwa, o co tyle hałasu zatem, co za różnica pytam się?

Gość gość
o ja wczesniej nie wyczytalam, na kogo sie przelogowalam? :D

Gość gość
Też nie jestem katoliczka, mam własne zdanie i wiem jak wośp działa. A wy wrzucajcie ile chcecie. Wasza kasa, wasz mózg, ale wyłaczcie czasem tv.

Gość gość
Państwo nie da, Owsiak nie da, to nic nie róbmy i zdychajmy. Ciekawe podejście :P

Gość gość
tak czy siak---w tym roku utarg będzie mniejszy, bo ludzie zaczynają myśleć:classic_cool:

Gość gość
Co wy z tym owsiakiem? On jest tylko twarzą wośp. Tępe baby

Gość gość
jaki ostry cep się znalazł :P

Gość gość
A dlaczego tępe baby? Ktos tutaj nad Owsiakiem się rozpływa? Wręcz przeciwnie durnoto...

Gość gość
Co roku daję bo pracuję w szpitalu i widze ile sprzętu jest z WOŚP. Parę lat temu leżała u nas na patologii ciąży babka która przez cały Wielki Finał wszystkim mówiła jakie to złodziejstwo i oszustwo i nikt nie powinien złamanego grosza dać. Ale jak urodziła 10 tygodni za wcześnie to błagała nas byśmy oserduszkowanym sprzętem jej dziecko ratowali....

Gość gość
A ja dałam i dawać będę do końca świata i o jeden dzień dłużej a wiecie dlaczego. A dlatego że gdyby nie Pan Owsiak i jego fundacja to szpital w którym ratowano życie mojej córeczce by nie był tak wyposażony. A córeczka za miesiąc skończy dwa latka :)

W tym roku niezwykle ważny cel- medycyna ratunkowa. W wielu miastach karetki typu N- neonatologiczne to wciąż marzenie. Sprzętu specjalistycznego do ratowania dzieci często brakuje, brakuje sal intensywnej terapii A sens tego typu miejsc odkrywa się dopiero wtedy, kiedy trafia się tam z dzieckiem. I padają słowa "przykro nam, nie ma u nas miejsc, jeźdźcie do szpitala klinicznego 200 km dalej"

Gość gość Marta Glasgow
A ja daję, od kiedy tylko mogę. czyli od około 14-15 lat (zaczęłam dawać na studiach, ze stypendium). Ktoś tu pisał, że jest "Szanownym" emigrantem i że WOŚP za nim na Wyspy śmiał się przypałętać ... ależ się uśmiałam. wstyd mi za Ciebie, człowieczku. a ty śmiałes postawić wszystkich emigrantów w jednym rzędzie - tych "nie dających Owsiakowi"? otóz ja znam sporo emigrantów którzy dają na na wośp. W tym roku dałam 80 złotych. to dla mnie nic. zarobię to w 2 godziny. mam dwoje dzieci. zanim jednak nawet mi sie o nich śniło, też dawałam, jak wspomialam na początku postu

Gość benedyktaa
a ja jak co roku dałam i dawać będę