Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalinkA1232

Czekające na pozytywny test ciążowy 2014

Polecane posty

Gość Pesteczkazzz
Dopiero usiadłam , dzisiaj Kaszuby zwiedzaliśmy wróciliśmy przed 22. Młode jeszcze pełne życia, bawią się w najlepsze. Ja właśnie ogarniam, podsunęłam pod nos owoce i ciasto, i 2 kg truskawek muszę obrobić, bo kupiliśmy po drodze. Jutro ostatni dzień wreszcie, bo kasy poszły jak wody, ludzie przez miesiąc za tyle żyją . Teraz do końca sierpnia mam spokój, mogę się zająć moim w końcu.

Gość martucha020290
Cześć dziewczynki. Ja już od 4nad ranem w domu. Odrazu do łóżka i spaliśmy do 12 :p później trzeba bylo jechać babcie odwiedzić i dzień zleciał. Ja ciągle plamie. :/ Już 7dzień chyba. Juz mam dość. :( kurcze jeszcze tak mnie wysypało że całą twarz mam czerwoną w kropki. Jak jakieś uczulenie wysypka to wyglada :( Anii ja nie wymiotowalam ani razu więc sie nie przejmuj. Evilinka ładny masz brzuszek! ;) nie martw sie kochana ja taki jak ty mialam od 4 do 6mies. Pod koniec 6mi wywaliło :p a sama mówisz że twoja mama też malo przybrala, wiec widocznie masz to w genach ;) Dziewczyny już 5 mies... masakra jak ten czas leci. Uświadomilam sobie ze juz prawie pół roku sie sttttaramy i nic... :( aż mi smutno... :(

Gość tajska
Evilinka nie martw sie. Widocznie taka Twoja uroda:) Pociesze Cie ze mam kolezanke ktora jak byla w ciazy to brzuch dostala w 6 mies bo przed ciaza wazyla 45kg a do porodu jak szla to na liczniku 60kg;) Duzo zalezy od naszych genow...nawet sklonnosc do rozstepow dziedziczy sie;) Nie jedna w ciazy pozazdroscilaby Ci takiej figury!:)

Marta mam to samo...Po tej tabelce u nas uswiadamiam sobie ze dziewczynom leca tyg ciazy a nam tyg staran!:/ Smutne to jak cholera...:/ Ciesze sie razem z Wami z ciazy a jednoczesnie sama zastanawiam sie jakie to uczucie byc w ciazy. A jak ja spedzilam dlugi weekend? Wypad w Jure Krakowsko-Czestochowska, wczoraj odpoczynek bo pogoda srednia wiec zadnych planow a dzis imieniny u babci. A widze ze ruch dopiero dzis pod wieczor nasilil sie bo tak to kazda zajeta... Brzoskwinko co u Ciebie?? Pestka Ty to tak wyszkolona to od razu niech 2 dzieci spadnie Ci z nieba to bedziesz miala juz wprawe;)

Gość Pesteczkazzz
Tajska hehe nie , nie jedno wystarczy nie mam siły. Jest 23.11 a oni nadal nie śpią. Jedno w łożku drugie w łazience. Ledwo sypialne ogarnęłam, a jeszcze kuchnię muszę sprzątnać i łazienkę po ich kąpaniu, a już ledwo na nogach stoję sama. Na śniadanie sobie zażyczyli naleśniki z truskawkami.

Gość Pesteczkazzz
Kurna zrobiłam 514 zdjęć w 3 dni nawet nie mam kiedy tego ogarnac, a jeszce moja siostra robiła i młoda

Gość martucha020290
O taak... ja jutro te zrobie. Tylko chyba z truskawkami i serem :) ale jestem zorana dzisiaj... po 30 min do mnie info dochodzi :p

Gość Pesteczkazzz
Ja wreszcie holuje do wanny. Zrobiłam wszystko poza zmyciem podłogi w kuchni udaje że nie widzę. :P Bo juz padam na kwadratowo

Gość goalka
Pesteczka oj goscie potrafia wymeczyc:) dopiero jak pojada docenia sie spokoj :) Laurka ja juz tez odstawilam kwas foliowy, teraz zazywam Femibion Natal 2(jest on zalecany od 13tc i podczas karmienia) . dziewczyny starajace sie. nie martwcie sie, pewnie zaciazycie w najmniej oczekiwanym momencie:)

Gość laurkachmurka
Goalka właśnie te witaminy chce kupic w tym tygodniu;) bo już ostatnie tabletki kwasu mam

Gość goalka
ooo nie !! chwalilam sie ze poranne mdlosci minely....no niestety. chyba wiem w czym lezy problem. teraz bylam na urlopie wiec wstawalam sobie o ok 10-11, a dzis ide do pracy, jem sniadanie i co?? kibelek :( eeech nie moge tak wczesnie jesc.

Gość laurkachmurka
musisz sobie zostawić jedzenie snaidania w pracy;) oj ja bym nie mogla wyjść z domu bez zjedzenia czegos;) Goalka może dziś płeć:P:P ale super by było

Gość martucha020290
Goalka może to takie jednorazowe... ;) albo z nerwów?? czekamy na wieści kto tam mieszka :D :*

Gość laurkachmurka
ciekawe komu się sprawdzą przeczucia;)

Gość laurkachmurka
dziewczyny zastanawiam się nad zakupem tego dużego rogala do spania i karmienia, kolezanka miła ai była zachwycona koszt ok 50zl co myślicie?

Gość Pesteczkazzz
Goalka w dobrą chwilę napisałaś że potrafią wymęczyć właśnie futryna od łazienki wyleciała, Niech już będzie 18 ta i jada bo oszaleje. Co do rogala do karmienia dla mnie zbędny gadżet ale każdy lubi co innego. Dla mnie te gadżety wszystkie zbedne były poza delfinkiem do kapieli

Gość gość
Witam bardzo chciałabym mieć juz dziecko Otóż ostatni okres miałam 4 czerwca i skończył sie 10. A 15 wspolzylam z chłopakiem i kochaliśmy sie bez zabezpieczenia do tego skończył we mnie. I następny seks był 19 również skończył we mnie w sobote byłam na weselu ale i wypilam tylko lampkę szampana a wczoraj zapaliłam papierosa i wymiotowalam 2 razy wieczorem do tego juz nie mam ochoty na papierosa również mam taki brzuch wzdety i boli mnie podbrzusze . Moje pytanie brzmi czy moge być w ciąży? I jeśli tak to czy to są objawy?

Gość laurkahcmurka
Gościu objawy są inne u każdego albo nie ma ich wogle zrób test to pozostaje. Pesteczka koleznaka właśnie na tym rogalu karmila i był wygodniejszy niż poduszka bo dziecko się w niego nie "zapadało" i wiadomo jedno dziecko je 10 min ainne godzine to ciężko tak na rekach trzymac

Gość Pesteczkazzz
Ja akurat wolę dziecko że tak mowiąc czuć nie umie wziąśc dziecka w rózku, kocu, becie, na czyms , ale niektóre osoby się pewniej czują. I pewnie jak dziecko dłużej je to wygodniej

Gość anii84
Laurka a możesz podeslac jakiś link do tego rogala? Z gory dziękuje :) Wy dziewczyny liczycie na poznanie płci a ja pierwsze takie konkretne USG będę miała w środę i juz nie moge sie doczekać bo dotychczas tylko widziałam niewyraźna plamkę i bijące serduszko :)

Gość evilinka
Laurka - właśnie tez słyszałam, że to rewelacja ten regal. Ale ja nie wiem "z czym to się je" Do karmienia to wiem, ale jak z tym spać i po co? ;) Zastanawiam się jak go się używa. Pestka - podziwiam Cię kobieto ;) Ale wprawę masz na małe diabełki. A tak w ogóle - w sobote nacykałam jakieś 40 Gb zdjęć, co powiesz na to? ;) Muszę to teraz poprzebierać i wyretuszować. Roboty mam na kilka dni ;) Goalko - to nie zasada z tymi mdłościami. Czasem dzidziuś naciska na coś i pojawia się zgaga, wymioty, w późniejszej już ciąży. Mdłości Ci miną codzienne. Mnie z 2 razy zemdliło wieczorem jak już te mdłości minęły. To, że teraz nie mdli już od tygodnia nie znaczy, że nie będę wymiotować. Moja koleżanka zaczęła wymiotować w 5 miesiącu...wszystko przyjemne i nieprzyjemne przed nami ;) Staraczki - mi też jest przykro, że Wam się nie udaje i czasem to niefajnie się chwalić, bo wiem, że strasznie cierpicie :( Gość M pewnie dlatego uciekała z forum :( A tak w ogóle dziękuję za wszystkie miłe słowa. Wczoraj tak się popłakałam, że aż mąż się smucił pół dnia. Potem sobie wmówiłam, że wszystko będzie dobrze, że żyje, że rośnie itd. Już dzisiaj jest ok. Jakby coś się faktycznie działo to przecież bym źle się czuła, krwawiła itd. Innej opcji nie przyjmuję, myślę pozytywnie. Laurka - ja tam biorę kwas. O witaminach nic mi nie mówił lekarz, bo mówił, że mam bardzo wzorowe wyniki i jestem zadbana;) ale skoro nie przybieram na wadze to postanowiłam, że wrócę do witaminek, aby na wszelki wypadek nie brakowało żelaza itd. Ja biorę pregna250 DHA i VitaMiner dla kobiet w ciąży - skład ma ok i kwas też zawiera. Biorę go je od jakiegoś czasu. DHA od początku bo mam obrzydzenie teraz do ryb :/ Najważniejsze to urozmaicona dieta, ruch,dużo uśmiechu, miłości i słońce :) Gościu - to za wcześnie chyba na takie objawy. Ale faktycznie, wyglądają na ciążowe. Moja koleżanka jeszcze nie wiedziała, że jest w ciąży a już papierosy ją odrzucały. Jak zagnieżdża się zapłodnione jajeczko to faktycznie może boleć podbrzusze.

Ani - teraz masz taki fajny czas :) Pamiętam jaka to euforia była po pierwszym usg na którym było widać główkę i małe kikutki :) Mąż miał doła, bo ze mną nie wszedł. Teraz chodzi na wszystkie USG ze mną. Nie przepuści, pcha się tam jak piesek ;) Ale mamy taką możliwość, bo pracujemy razem. Mamy elastyczne godziny pracy jak Pesteczka. Sami organizujemy sobie pracę. Wiem, że większość z Was nie ma takiej możliwości. Widziałam w poczekalniach zawsze same kobiety. A teraz wiem, jak to fajnie iść z mężczyzną u boku. Ja na usg co chwilę zerkałam na oczy mojego męża. To takie spojrzenie jak na ślubie miał :) Strasznie go kocham. Nie potrafię wyobrazić sobie jaka jest miłość do swojego dziecka skoro jest jeszcze silniejsza. Chyba mnie rozsadzi :D Martucha - pół roku, ale ile miesiączek miałaś w tym czasie? Spokojnie kochana. Jak masz częściej to więcej będzie owulacji teraz. Ja okres zawsze miałam 6-7 dni:/ Nawet jak brałam pigułki. Wiem jakie to denerwujące. Teraz w Polsce zajmiesz się tez innymi rzeczami, odpoczniesz. Odpoczynek, rozłąka sprzyja zapłodnieniu :) Odpoczywaj i wygoń męża gdzieś ;)

Evilinka ja slyszalam o czymś takim: http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-i4343965628.html Kolezanka spala na niej właśnie jak brzuch zaczął rosnąć ale nie wiedziałam ze później do karmienia można to wykorzystać. W linku masz zdjęcia jak korzystać ale nie wiem czy o tym Laurka pisała bo ja na allegro znalazłam te poduszki w cenie ok 100 zl

Gość gość
evilinka zrobiłabym test ciąży ale czy nie jest za wczesno ?

Evilinka mój by chętnie ze mną poszedł nawet biorąc urlop w pracy ale akurat taki pech ze ma nogę w gipsie i nie moze, ale jak po pierwszej wizycie zadzwoniłam że widziałam bijące serduszko to sie poplakal biedaczek :) cieszymy sie ogromnie ale tez nie chcemy zapeszyc :)

Ale super :) Nawet do wnętrza mi pasuje wzór Paryż :D Zaraz podeślę mężowi link ;) Pokaż Laurko o jakim rogaliku Ty myślałaś. Wiecie co, ja to kompletnie zielona jestem. Właśnie wczoraj zastanawiałam się jak tego używać i do czego to służy samej ciężarnej :) Czy jeszcze o czymś powinnam wiedzieć na tym etapie ciąży? ;) Smaruję się oliwką na rozstępy od 2 miesiąca, używam kremu na zmęczone nogi, biorę te suplementy, jem jak trzeba. Co jeszcze? Help, jestem taka niedoświadczona ;) Po następnym USG zaczynam zbierać gadżety na pierwsze miesiące, bo wiem, że już powinnam na raty kupować. Na wózek już odkładam ;)

Anii - bo to i radość i stres. Ale to już teraz tak będzie na każdym etapie ;) Jak z katarkiem pierwszym do lekarza pójdziemy to tez będzie stres niestety. Gościu - za wcześnie. Masz 19 dc jeśli dobrze liczę. Ile dni trwa Twój cykl? Zwykły test ciążowy powinno robić się w dniu spodziewanej miesiączki, ale to też nie daje Ci pewności. Bo czasem wychodzi negatywny jeszcze. Kiedy spodziewasz się @?

Gość laurkachmurka
Evelinka tez mam dobre wyniki ale lekarz moiwł ze koł 15 tc zawsze trzeba przejść z kwasu na witaminy żeby nie nabawić się anemii bo jednak nie zawsze jemy tylko te produkty które maja witaminy a dzidziuś też coraz więcej z nas pobiera.ja jak poznam płeć to też mam nadzieje pomału kompletować wyprawke żeby nie wsyztsko naraz potem

Tych suplementów jest sporo. Któraś z Was brała coś fajnego z DHA, ale nie pamiętam teraz nazwy, chyba Goalka. Jak skończę swoje to też kupię komplet witamin razem z DHA, aby nie łykać po kilka tabletek, bo one i tak są duże a ja nie lubię. DHA to te kwasy omega - bardzo ważne zdaje się dla rozwoju mózgu. Ja to biorę od początku. Tylko jeśli jest w składzie witamin osobno nie wolno już go brać. Goalko - jakie witaminy bierzesz?