Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieleczona tarczyca

Polecane posty

Gość gość
No jak widzisz tylko ty nie zrozumiałaś. Temat rozwija sie na równoległym forum w rzeczową wymianę zdań i sytuacji z tematem wyżej. Jesteś tępa. Przykro mi.

Gość gość
A kto tu nie jest tepy powiedz???

Gość gość
"Ja nie leczyłam przez 20 lat,wyhodowałam sobie guzy giganty,teraz jestem po operacji usunięcia całej tarczycy.Biore hormon i jest ok.Ale żałuje ze nie leczyłam się wczesniej " Czemu nie leczyłaś. Ile to trwało. Kiedy wykryto te guzy? Jak to sie stało, ze w końcu poszłaś na badania?

Gość gość
Bo mi sie nie chciało,a po co ta ciekawość???to pierwszy stopien do piekła

Gość gość
12.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość jestes z gestapo ,czy ksiazke piesz ??to moja sprawa,moja tarczyca

Gość gość
Jak skończysz robić z siebie pośmiewisko daj znać. Panno z Marsa.

Gość gość
Panna z Marty tak,panna z Marty tak,a kto tu nie robi z siebie posmiewiska powiedz???

Gość gość
Ja nie leczyłam tarczycy, bo nie mogłam dobić się do lekarza endokr. Po ponad roku nie brania leków, zrobiłam sobie wyniki i okazało się, że wyniki są dobre, a na moje pytanie, jak to możliwe, to lekarz rodzinny powiedział, że czasem organizm sam reguluje takie rzeczy. Do dziś nie leczę tarczycy i nie badam poziomu tsh.

Gość gość
Bo nasz organizm potrafi leczyc wszystkie choeoby wiec nie potrzeba nigdzie chodzic tylko uruchomoc samoleczenie

Gość gość
kiszona kapusta z beczki jedzona dwa razy dzienie mega pomaga. i niezle przeczysci jelita ( zasmiecone jelita sa jedna z glownych przyczyn tradziku) efekty dzialania widac juz nastepnego dnia, po 3 dniach widac poprawe cery wlosow i coraz wiecej energi i checi do zycia. wd mnie 3 x mocniejsze dzialanie niz cytryna. a dodac do tego czosnek i jesc nawet caly rok xD baktere nie nawidza odczynu zasadowgo jeszcze jakies rady? pisac wiktor1064@onet.pl na wszystko jest sposob pozdro

Gość gość
ja podejrzewam, że chodziłam co najmniej 8 lat z niedoczynnością tarczycy nie miałam pojęcia więc nie leczyłam

Gość gość
I co nie kapnełas sie ze masz niedoczynnosc tarczycy???

Gość gość
nie, nie kapnęłam

Gość gość
no to znaczy ze nie było tak zle

Gość gość
różowo też nie było

Gość gość
No to jak nie było rózowo a ty nie sprawdziłąs tarczycy??

Gość gość
a niby skąd miałam wiedzieć, że to tarczyca?

Gość gość
lekarz miał wiedzieć, nie powiesz, że byłaś z takimi objawami i nikt ci nie kazał zrobić podstawowych badań hormonów

Gość gość
no a skąd Ty możesz wiedzieć jakie ja miałam objawy?

Gość gość
Nie lekarz,tylko samemu sie sprawdza podstawowe organy,albo to co jest podejtzane,co lekarz moze wiedziec o kims innym??

Gość gość
no wybacz, objawy niedoczynności są dość jednoznaczne i niemożliwe do zignorowania

Gość gość
no wybacz, ale chyba niewiele wiesz o niedoczynności tarczycy skoro głosisz takie brednie każdy przypadek, podkreślam KAŻDY jest inny, może mieć różne objawy i niekoniecznie wszystkie wymieniane na liście tej przypadłości i każdy przypadek leczy się indywidualnie być może gdybym miała właśnie te najbardziej znane objawy jak przybieranie na wadze czy wypadanie włosów to łatwo byłoby zdiagnozować co jest nie tak, ale u mnie tych objawów nie było i nie ma do dziś pomimo, że niedoczynność tarczycy jest

Gość gość
Kutwa, pomijając wszystko: raz na rok robi się podstawowe badania krwi, w tym np. TSH. Nie powiesz, że też nie wyszło...

Gość gość
chyba sobie żartujesz, że w wieku 20 lat 20 lat temu wszyscy biegali na badania krwi co roku:O dziewczyno, to nie te czasy co teraz, że i dostęp do internetu a co za tym idzie do podstawowej wiedzy masz nieporównywalny

Gość gość
owszem, chodziłam co rusz na badanie morfologii, bo objawy pasowały do anemii, którą ciągle miałam i którą mi leczono tak to wyglądało

Gość gość
Morfologii... jakim cudem nie zrobiłaś nigdy nic więcej?

Gość gość
takim jak Ci napisałam;)

Gość gość
Nie lekarz,tylko samemu sie sprawdza podstawowe organy,albo to co jest podejzane,co lekarz moze wiedziec o kims innym??

Gość gość
no i nie nigdy, bo 7 lat temu zrobiłam badanie pierwszy raz tylko co z tego skoro lekarz stwierdził, że TSH 2,56 jest prawidłowe?:O

Gość gość
20 lat temu sama już robiłam podstawowe badania właśnie co roku, a i wcześniej moja mama regularnie chodziła... nie wiem, może wystarczyło mieć normalnego lekarza? albo laboratorium po drodze (bo bywało, że mama nie miała czasu lekarzowi głowy zawracać, i szła prywatnie, jakieś 20 lat temu już jak najbardziej było to możliwe).