Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieleczona tarczyca

Polecane posty

Gość gość
No ale to lekarz,a Ty sama nie zadbałas o siebie,nikt obcy tego za Ciebie nie zrobi przeciez

Gość gość
A to to już wina lekarza (choć też nie do końca, bo dopiero niedawno normy się zaczynają zmieniać, w USA chyba właśnie wprowadzono, że norma jest do 2). Ja miałam szczęście, że trafiłam na endo będącego na bieżąco z tym, co się w jego dziedzinie dzieje, i przy wyniku 2,6 z paskudnym samopoczuciem wysłał mnie na dalsze badania, na których wyszło Hashimoto, a potem razem ustalaliśmy leki tak, żeby sampoczucie było OK (okazuje się, że u mnie jest to przy tsh rzędu ok. 1, maks 1,4).

Gość gość
no to super, że Ty robiłaś mnie nie przyszłoby do głowy, że to tarczyca skoro nawet lekarz nie skojarzył poza tym jak już wspomniałam: pierwsze badanie TSH zrobiłam 7 lat temu i co z tego skoro lekarz stwierdził, że TSH 2,56 jest prawidłowe i nadal nie byłam zdiagnozowana?

Gość gość
no mój obecny lekarz twierdzi, że już 7 lat temu normy laboratoryjne nie obowiązywały, ale skoro nawet teraz jest mnóstwo niedouczonych endokrynologów, to co ja miałam liczyć na jakiegoś internistę wtedy:O

Gość gość
A dlaczego napisałas nawet lekarz,jajby on był dla Ciebie Bogiem,lekarze tak naprawde nie lecza,i nie interesuje ich wasze zdrowie,warto wziasc odpowiedzialnosc samemu za swoje zycie i zdrowie

Gość gość
12.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość Normy sa zmieniane celowo aby pozyskiwac coraz to wiecej klientów,wiec nie nalezy sie nimi sugerowac,te stare sa bardzo dobre

Gość gość
no wybacz,ale to lekarz uczy się 6 lat, a potem robi specjalizację żeby diagnozować! ja mam sama siebie diagnozować? chyba sobie kpisz:O poza tym nawet gdy już podałam wynik TSH jak krowie na rowie to usłyszałam, że jest ok i niestety, ale mnóstwo kobiet nawet dziś słyszy, że taki wynik albo i wyższe TSH jest prawidłowe:O to lekarz ma diagnozować a nie pacjent co Ty za teorie nowe tworzysz? od czego niby ten lekarz ma być? od siedzenia w przychodni czy szpitalu i brania kasy za to siedzenie?:O

Gość gość płci żeńskiej
Ja teraz zrobiłam sobie badania krwi, bo przybieram na wadze mimo zdrowej diety i cały czas czuję się senna. Do tego mam ogromne kłopoty z koncentracją, a pracuję umysłowo i coraz częściej zabieram pracę do dokończenia do domu... THS wyszło mi na poziomie 4,3 (mam 23 lata), a mój lekarz ogólny powiedział, że nie da mi skierowania do endokrynologa, bo to jest jeszcze wg niego w normie. Nie mam kasy na prywatną wizytę, może te moje objawy są spowodowane czymś innym. Wam też przy takich wynikach lekarze mówili, że to norma?

Gość gość
Tak lekarza uczy sie i przygotowuje do dobrego sprzedawania produktów farmaceutycznych i robienie obrotu lekami,6l nauki to zbyt mało aby poznac człowwieka i móc go skutecznie leczyc,a juz napewno nie chemia i syntetykami aptecznymi których rozkwit widzimy z dnia na dzin,a chorych zamiast ubywac to przybywa,wiec jak to jest???

Gość gość
ha! nawet będąc w ciąży i mając TSH 4,63, gdy ledwo trzymałam się nogach usłyszałam, że takie TSH jest ok i że przecież gdybym nie zrobiła badania to nawet nie wiedziałabym, że takie mam i euthyrox dostaję tylko dlatego, że nalegam:O masakra jakaś z tymi konowałami:O to było 4 lata temu

Gość gość
gościu płci żeńskiej nie czekaj ani chwili i nie licz na lekarza na NFZ przede wszystkim poszukaj DOBREGO endo z bieżącą wiedzą i nie marnuj czasu, bo będzie tylko gorzej masz oczywistą niedoczynność tarczycy, którą musisz leczyć

Gość gość
aha, to Ty od tego, że nie trzeba brać lekarstw tylko leczyć się dietą i suplementami? daruj sobie, nudzisz i nie robisz na mnie akurat wrażenia

Gość gość
No nie masakra z koniowałami,tylko widocznie nie było podazy na sprzedaz srodków farmakologicznych tarczycowych,chwilowe braki w churtowniach wiec zainteresowanie ich sprzedaza było małe

Gość gość płci żeńskiej
Dziękuję za odpowiedź. Właśnie wahałam się, bo mój ogólny to potraktował mnie jak hipochondryczkę. Jak powiedziałam, że zasypiam np. na biurku w pracy, to powiedział mi, że leniwa jestem i tyle; ale jem zdrowo (takie nawyki z domu wyniosłam, mama o to dbała), chodzę 3 razy w tygodniu na zumbę i w ciągu roku utyłam 15 kg, nie mogę na siebie patrzeć...

Gość gość
12.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość Ale leczenie u lekarzy jest mało skuteczne ,nawydaje tylko kasy niepotrzebnie,a choroba i tak bedzie sie rozwijała

Gość gość
no bardzo ciekawe, bo gdy 3 tygodnie później trafiłam do lekarza, który swoją wiedzę doskonali na bieżąco natychmiast dostałam zwiększoną dawkę euthyroxu więc nie pieprz bzdur, bo naprawdę nie robią na mnie wrażenia nagle zwiększyło się zapotrzebowanie na sprzedaż euthyroxu?:O dobrze się czujesz?:O

Gość gość
troll adas co ma uraz do lekarzy i tu pisze głupoty

Gość gość
gość płci żeńskiej,sama widzisz jak lekarze cie ignoruja i maja cie gdzies i twoja chorobe,tylko Ty sama mozesz sobie pomóc,nikt obcy za ciebie tego nie zrobi,co najwyzrj na tobie zarobi

Gość gość
no chyba twoje nie jest skuteczne:D ja od kiedy podjęłam leczenie czuję się o niebo lepiej więc doprawdy, daruj sobie:D w ogóle o co Ci chodzi?

Gość gość
2.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość Lekarze maja umowy w róznych churtowniach,widocznie natrafiłas na takiego co w magazynach było tego srodka pod dostatkiem

Gość gość płci żeńskiej
A jest może któraś z was z trójmiasta i może polecić swojego endokrynologa?

Gość gość
aha to troll jakiś adaś:D weź synuś spadaj:P

Gość gość
12.01.14 troll popularnie zwany adasiem pisze glupoty na wszystkich topikach nie reagujcie na nie go nie warto znizac sie do jego poziomu Zaraz nazwie mnie ortograficzna wszystkich tak nazywa którzy go krytykuja

Gość gość
ten adaś to jest od tych postów?: 2.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość Lekarze maja umowy w róznych churtowniach,widocznie natrafiłas na takiego co w magazynach było tego srodka pod dostatkiem

Gość gość
12.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość czujesz sie lepiej narazie ale musisz kupowac ciagle pseudoleki i to jest biznes,ale za jakis czas pasnie ci watroba nerki zoładek i inne organy i bedziesz kupowała jeszcze wiecej i to jest biznes,ma sie krecic

Gość gość
Ja tylko potwierdzam wasze spostrzezenia same widzicie jak koniowały was traktują a wy sie dajecie i jeszcze zaklinacie rzeczywistosc

Gość gość
a co ? mam nie kupować i się wykończyć?:O

Gość gość
nie leczę się już u konowałów, mam bardzo dobrego lekarza;)

Gość gość
He he i tak masz myslec i kupowac,bo jest tyle o wiele lepszych metod leczenia,ze nie musisz kupowac a bedziesz zdrowa

Gość gość
12.01.14 synus w hurtowniach prze "h" a nie "ch"!!!!!!!!