Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zasiłek okresowy ważne pytanie

Polecane posty

Gość gość

Hej :) Chciałam zapytać w jakich sytuacjach należy się zasiłek okresowy z Mopsu? Dodam,że ja jestem bezrobotna,a narzeczony właśnie stracił pracę.Przysługuje mu zasiłek dla bezrobotnych 615 zł, a mi zasiłek rodzinny w wysokości 77 zł.Czy możemy się starać o ten zasiłek okresowy z tytułu bezrobocia?

Gość gość
Domyślam się że na dziecko ten rodzinny i napisz czy mieszkacie sami czy nie?

Gość gość
Tak na dziecko,mieszkamy we troje w wynajmowanym mieszkaniu.

Gość gość
powinniscie dostac.

Gość gość
no to piszesz podanie do mopsu i niesiesz. Podstawą jest 400 ileś dokładnie nie pamiętam na osobę dla was jakieś ponad 1200zł. Od tego odejma wasze dochody razem z rodzinnym wynik podziel na pół i tyle wam przyznaja na miesiąc X 3 bo okresowka na styczeń luty i marzec. jak dziecko z pampersów korzysta to zapytaj czy nie zwracają bo wiem że zwracali za okazaniem paragonow. Jak mieszkanie opalane to na węgiel też możecie dostać

Gość ogryzekogryzek
próg dochodowy jest ustalany przez gminę więc może być różny nie niższy niż ustawowy, u nas jest coś koło 365zł wy macie (615+77)/3 więc się kwalifikujesz

Gość gość
ja w tamtym roku pisalam podanie bylismy w podobnej sytuacji co wy dostalismy kase 680 zl na wegiel,80 zl na pieluchy dla corki,chyba 400 zl na ciuchy zimowe cos takiego ....... ale to tylko raz bralismy teraz tylko kase na wegiel bierzemy i te 77 zl na corcie