Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

herbata dla dziecka lub woda sok

Polecane posty

Gość gość

Mój 9 miesięczny syn nie lubi pić i pij****aardzo mało (wiem, że to niedobrze). Od czego wy zaczynałyście przygodę z napojami? Co powinno mu zasmakować? U nas woda beee, herbata ziołowa (bez cukru) beee, jest w stanie (czasem) wypić sok bananowy. Jak to organizujecie? Przed/po jedzeniu? W kubeczku? Poradźcie.

Gość gość
najlepiej nie przywyczajac dziecka do słodkiego picia, w kanadzie nie zaleca sie podawania dzieciom nic słodkiego do roku conajmniej, ale jak twoj już wyraznie nie znosi wody, to mieszaj pół na pół z sokiem z jabłek.

Gość gość
Mój wybredny nie był i nie jest. Najczęsciej wode ale też herbatkę koperkową (do parzenia). Często też sok gruszkowy (na zaparcia).

Gość gość
wiesz co, moja córcia też niechętnie pila przez te pierwsze mce życia - końcem pierwszego roku odmieniło jej się bardzo i teraz duszkiem wypija kubek wody i ją lubi. Uważam że dla dobra dziecka i jego przyszłego zycia, jest nauka jak dobra jest woda, więc nie rezygnuj.

Gość gość
Moja miala to samo. Nie chciała pić. Z butelki nie, z kubka nie. Lyzeczka tylko troszkę. Odmieniło jej sie dopiero niedawno i już dosyć ładnie pije ok 150ml dziennie a nawet wgdadjg to dużo biorąc pod uwagę to że wcześniej wypijala 30-50ml.

Gość gość
Tu autorka. Dzieki. Bedziemy katowac wode, nie ma wyjscia.

Gość gość
Ja c***owiem tak: u nas woda była beee podaje albo herbatkę albo wodę słodzę glukozą (1 łyżeczka na 100ml) i tym sposobem wypija litr dziennie, daje też soki/napoje

Gość gość
Moja corka tak miala, probowalam wielu napojow i hitem okazal sie domowy kompot z jablek, mogl byc nawet bez cukru, tak go polubila:-) Moze sprobuj wlasnie z kompotami, moga byc tez z mrozonek, sa lepsze od sokow faszerowanych cukrem

oj większość dzieci w tym wieku nie chce pić, aż tak mocno się tym nie martw :) ja polecam herbatkę owocową bez cukru Hipp w saszetkach, tylko jest trudno dostępna i herbatkę Krasnoludek z Darów Natury, no i oczywiście wodę :)

Gość gość
moje 7 miesięczne dziecię tez nie chce pić i tak od początku. Czasami wypije sok z Hippa: najlepiej z czerwonych owoców - tak 50 ml , na szczęście jest bez cukru :)

Gość gość
gościu z 13:59 poważnie mówisz??? 1 łyżeczka glukozy /100 ml wody daje 10 łyżeczek na 1l... MASAKRA :O

Gość gość
Mój synek pije wszystko.. cokolwiek by nie dostał: woda, sok czy nektar- sklepowy ( sam lub rozcieńczony z wodą), kwaśne soki domowe (porzeczka, czereśnia, aronia, winogrona itp.), herbatki granulowane (ale nie daje w ogóle, bo to sam cukier), herbata z torebki hipp (w niemieckim realu, u nas chyba w aptekach). Nawet chce podpijać mojej herbaty czy mięty. Nie pamiętam od czego zaczynałam, ale na pewno wcześniej pił więcej wody.. (bo było lato), a teraz więcej nektarów i soków, żeby witaminy były. Daję do popijania posiłków oraz tak.. co jakiś czas. _ A jak podajesz? W czym? Spróbuj podać odrobinę we filiżance lub w kubku ze słomką (na początek kartonik ze słomką). Może mu nie pasuje to, w czym dostaje napój?

Gość gość
mojemu też herbatki ziołowe nie podchodziły, a synek mojej koleżanki je uwielbiał. Może spróbuj herbatki z suszu - ja kupuję te http://teaforkids.pl, dziecko bardzo je lubi