Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość K_K_K

Aktywność fizyczna w ciazy

Polecane posty

Gość K_K_K

Dziewczyny proszę o informacje jakie formy aktywności fizycznej praktykowalyscie i w którym miesiacu ciazy :-) chciałabym sie dużo ruszać ale mój facet twierdzi ze spacery i koniec na tym :-/

Gość wiersze dla Kai
mojej kolezance umarla mama :O

Gość gość
Zaczęłam chodzić do szkoły rodzenia i jest możliwość zapisania się na fitness dla kobiet w ciąży. Za darmo bo wszystko to w ramach tej szkoły, która jest na nfz, miałam ochotę pójść, ale koleżance lekarz zabronił, a samej jakoś mi się nie chce dojeżdżać na drugi koniec miasta :(

Gość gość
ja leżałam dużo i tak mi było dobrze - nie miałam innych potrzeb - spać mi się chciało bardzo - czytając kafe ma się wrażenie że co druga kobieta ma problemy czy poroniła więc po co ryzykować?

Gość Akila
Jesli ćwiczyłas czy biegałas regularnie przed ciąża to możesz spokojnie kontynuować , oczywiście jesli ciąża jest prawidłowa. Nie daj sobie wmówić odpoczywanie na sile, ja ćwiczyłas aerobik do 4 miesiąca bo pozniej mnie jednak wymioty powaliły. Na codzień do 9 miesiąca jeździłam na rowerze i ćwiczyłam z mel B ...oczywiście bez pampek i wszystkiego na co mi brzuch nie pozwalał. Dużo przysiadów , rozciąganie itd.

Gość gość
ja nie mgłam cwićzyć b brzuch mi twardniał i miałam duży ucisk w pochwie, tylko spacery, jednak utyłam w ciąży 12 kg i w poł roku po porodzie doszłam do siebie, oczywiście jak przestałam krwawić i troche się podgoiłam to wróciłam do ćwiczeń

Gość gość
mnie na początku często robiło się słabo i mdło a potem był brzuch coraz większy - roweru sobie nie wyobrażam - spadne bo się w głowie zakręci czy stracę równowage i nie darowałabym sobie gdyby coś się stało z dzieckiem przez mój wymysł roweru

Gość Akila
Mieszkam w Holandii rower to mój główny środek transportu wiec nie przesadzajmy z tym spadaniem. Moje dziecko jeździło ze mną od 6 miesiąca na rowerze , a i widziałam kobiety z niemowlakami w chustach.

Gość gość
Ja zaczęłam dopiero w 24 tyg, jak już poszłam na l4. Przed ciążą w miarę możliwości uprawiałam sport (fitness), w bardzo wczesnej ciąży lekarz kazał na siebie uważać, więc fitness odrzuciłam, później miałam drobne problemy z plamieniami, więc aktywność fizyczna również odpadła. Później było już wszystko ok, tylko trochę czasu brakowało, bo po pracy byłam za bardzo zmęczona, żeby jeszcze ćwiczyć. Jak poszłam na l4, zapisałam się na specjalny fitness dla kobiet w ciąży (program aktywne 9 miesięcy) - chodzę na ćwiczenia rozciągające (elementy pilatesu, jogi, ćwiczenia oddechowe) - 1lub2 x w tygodniu. Teraz zapisałam się jeszcze do szkoły rodzenia, ale tam ćwiczeń fizycznych jest bardzo mało.