Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieznajoma45841

pomocy mój facet jest uzalezniony od hazardu ma dlugi

Polecane posty

Gość nieznajoma45841

Witam potrzebuje pomocy, mam 23 lata , moj facet 24 , jestesmy razem 9 mcy , mieszkamy juz razem i od jakiegos czasu przyznal mi sie ze jest uzalezniony od obstawiania meczy na bet365 itp , ponadto ma dlugo kredyty i raty w tym jeden jest na mnie , do tej pory go nie splacil tlumacząc się że nie ma pieniedzy . Obiecywał poprawe , dałam mu szanse , nie tylko ja ale również jego przyjaciele itp z biegiem czasu wszystko powróciło , wydaje mi się że sprzedał nawet swój laptop który jeszcze spłaca. ( mi powiedział że jest w serwisie z tym że minęło już sporo czasu i cisza ) ciagle kłamie, Co mam zrobic , kocham go ale nie umiem mu pomóc .

Gość gość
Afera trzeba zrobic

Gość lakaja
No bo mu nie pomożesz. sam musi sobie pomóc. to jest podstawa terapii uzależnień. idz sobie na grupe dla wspóluależnionych i posłuchaj ludzi, co mówią o swoim zyciu z hazardzistą. Zobaczysz co cie czeka jak twój facet na powaznie nie zechce z tego wyjść.

Gość gość
Przerabane współczucia

Gość nieznajoma45841
robiłam już afery i dziś znowu , bo wczoraj dowiedziałam się od matki jego że pożycza kase co miesiac niby na kredyt a on go nie spłaca tylko tacy jego przyjaciele , troche skomplikowane , powiedział że jestem pierd **** .... i wrzeszczał na mnie , a ja mówiłam że się martwie o niego . i na niczym się ta rozmowa skończyła bo zakończył słowem że się wyprowadzi

Gość nieznajoma45841
ale jakie kroki mam teraz podjac , co dalej

Gość gość
Debil z niego

Gość nieznajoma45841
Obiecywał mi że na mikołajki w konu gdzies pojedziemy razem na weekend , a jak zblirzał się grudzien powiedział że jesli wejdzie jakis meczyk i wygra to pojedziemy i oczywiscie nie weszło nic i nigdzie mnie nie zabrał. Ciagle mówi że nie ma pieniedzy , a mam dostep do jego konta bankowego i widze ze co kilka dni robi sobie wpłaty na spore kwoty

Gość nieznajoma45841
Obiecywał mi że na mikołajki w konu gdzies pojedziemy razem na weekend , a jak zblirzał się grudzien powiedział że jesli wejdzie jakis meczyk i wygra to pojedziemy i oczywiscie nie weszło nic i nigdzie mnie nie zabrał. Ciagle mówi że nie ma pieniedzy , a mam dostep do jego konta bankowego i widze ze co kilka dni robi sobie wpłaty na spore kwoty

Gość gość
oby dotrzymał słowa i wyprowadził się jak najszybciej, pogoń faceta bo on się nie zmieni, jest oszustem i kombinatorem, jeśli chcesz zostać z gołą d**ą i długami to siedź z nim i nie kwękaj tutaj, jak można siedzieć z takim porypanym facetem, zakochanie nic tutaj nie tłumaczy, chcesz sobie skopać życie to siedź z nim i kochaj

Gość nieznajoma45841
jego ojciec również grał , nie tylko takie obstawianie ale i grał w salonach czy automaty i zadluzyl sie a 70 tys , czy to poszlo w geny ?

Gość gość
Zostaw go. Pracowałam kilka lat w kasynie i trochę napatrzyłam się na uzależnionych od hazardu. Żaden z tego nie wyszedł, z biegiem czasy było tylko gorzej. Potrafili wszystko zastawić żeby tylko mieć kasę na dalszą grę. Kończyli bez grosza na dnie. Część z nich się zapiła, inni zaćpali.

Gość gość
Mam to samo do jakiej instytucji trzeba sie udać "??????

Gość gość
na grupę dla współuzależnionych,było o tym wyżej już 2 razy

Gość nieznajoma45841
łatwo powiedzieć zostaw , tak na prawde ciezko jest , bo jesli odejde gdzie ja pojde . nie jest tak łatwo znalesc sobie mieszkanie z dnia na dzien . Razem dzielimy łóżko , mnie to boli że tak bojętnie obok mnie przechodzi, na niego pewnie to nie działa a ja myślę co zrobić żeby do niego dotarło że ma problem .

Gość gość
przestań myśleć o nim,zacznij myśleć o sobie

Gość gość
przeczytałaś to co było w linku?

Gość gość
Jak nie chcesz to nie odchodź, tylko nie zdziw się jak za kilka lat wylądujesz w burdelu i będziesz dla niego kaskę zarabiała.

Gość gość
Moj X o malo nie sprzedal rodziny, powaznie, corki, zony, wszystko wyniosl z domu, sprzedal wszystko, na koncu stracil rodzine, i nalapal sie depresji, wpadl w alkoholizm, nie wiem czy siebie nie sprzedawal za kase zeby tylko moc grac, jesli sie z nim zwiazesz przegralas zycie juz teraz, odejdz od niego

Gość gość
jak on nie chce sobie pomóc, to Ty mu nie pomożesz, moja siostra miała takiego, musiała później spłacać jego długi- oczywiście go "kochała" i nie chciała odejść, no to on ją kopnął w d**ę, bo musiał się ukrywać

Gość gość
Straszne to jestes :(((( eh i ciezko jest żyć z takim człowiekiem bo nic nie mozna mu przetłumaczyć a leczyć sie zapewne nie chce !

Gość Gosiaczek1989
A ja sie pytam a jak namówić TAKIEGO CZŁOWIEKA na jakaś terapie itp ..........??????????"??????

Gość gość
na terapie???przeciez jemu tak dobrze, z czego ma sie uwalniac???puknij sie w glowe, ciebie wykonczy, zdradzi w miedzyczasie, wykorzysta psychicznie fizycznie i finansowo a potem porzuci, zobaczysz

Gość nieznajoma45841
tak przeczytałam

Gość gość
nie ma pewnego "sposobu" na to żeby go namówić,choć możesz spróbować...;Ty idź na terapię,myśl o sobie,siebie ratuj;on jest dorosły,sam powinien zadbać o siebie

Gość gość
jakie wrażenia?

Gość nieznajoma45841
hmm że powinnam pomyśleć o sobie , nie jest łatwo zmierzyć się tym lękiem .....

Gość Ibisów1235
I co pewnie znajomych okłamuje /rodzine itp ? Wynosi rzeczy z chaty? Podbiera ci kasę????

Gość nieznajoma45841
tak okłamuje znajomych , a rzeczy jeszcze nie wynosi nie liczą tego laptopa ale to w sumie jego był , niedługo łóżko zabierze bo to ON kupił i czesto tak podkreśla , więc kto wie ...