Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czemu mnie nie chcieli

Czy to możliwe że jestem adoptowana

Polecane posty

Gość gość
ja bym jednak była zła na rodziców że dopiero teraz mi o tym powiedzieli

Gość gość
Miałaś dużo szczęścia, że trafiłaś do rodziny, która cię pokochała i wychowuje-dba i się troszczy.

Gość uwedoble
Dokładnie. Domyślam się, że nie jest łatwo dowiedzieć się o czymś takim, ale patrz na plusy: masz kochających rodziców, którzy o Ciebie dbają i traktują jak własną córkę. Skoro zostałaś odebrana tamtej kobiecie, to znaczy, że nie było Ci u niej dobrze, może źle Cię traktowała. Rozumiem, że na razie ciężko to przetrawić, ale trzymaj się!

Mi już na nich przeszła złość, właściwie na ich miejscu zrobiłabym to samo. Miałam 12 spokojnych lat a teraz jestem w stanie to zrozumieć. Mimo wszystko to jest dla mnie ciężkie i dziwne po tylu latach dowiedzieć się że siostra nie jest siostrą...dziwnie się z tym wszystkim czuję.

Gość gość
Może być ci dziwnie, ale to nadal jest twoja siostra to są nadal twoi rodzice więc tak naprawdę nic nie powinno się zmienić. Ciekawi mnie tylko czy masz rodzeństwo biologiczne- czytałam twój post że rodzice powiedzieli że nie miałaś ale nie wiadomo czy po twojej adopcji twoja biologiczna matka nie urodziła kolejnego dziecka...

No właśnie traktują ale nie jestem nią :( Biologiczne rodzeństwo mnie nie interesuje, nawet jeśli mam niewiele mnie to obchodzi

Gość gość
to idź teraz do rodziców i podziękuj za wszystko. Ich poczucie bezpieczeństwa jest teraz mocno przetrącone, potrzebują zapewnienia, że między Wami nadal wszystko będzie po staremu, że ich kochasz itd... Musisz teraz im to powiedzieć, oni na to czekają.

Gość fajna historyjka
ale nie wierzę w ani jedno słowo ;-)

Gość gość
i pamiętaj nigdy nie ma odpowiedniego wieku, czasu aby rodzice powiedzieli dziecku, że jest adoptowane. trzymaj się, dasz radę :)

Gość gość
przeczytałam całą historię, jeśli jest prawdziwa, to bardzo niesamowita...