Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kosmetyki Nivea dla maleństwa

Polecane posty

Gość gość

Witam drogie mamy ! :) postanowiłam, że będę kupować naszemu maleństwu kosmetyki z nivea, chusteczki, kremy, oliwki, płyny do kąpieli itp. czy Wy też używałyście kosmetyków tej marki ? Czy byłyście zadowolone ? Proszę o opinie :) bardzo mi zależy żeby maleństwo miał fajne sprawdzone kosmetyki szczególnie, że ja jestem alergiczką i boje się, że dziecko też będzie, więc chce być ostrożna z doborem kosmetyków

Gość gość
szczerze to nie wiem po co ci to wszystko płyny ,kremy ,oliwka na co to ,tym bardziej że jesteś alergiczką i dziecko może mieć też skłonności do alergii

Gość gość
Nivea jest dopiero po pierwszym miesiącu życia. Ogólnie to polecę hippa. Pięknie pachną są wydajne i mają bardzo dobry skład. I można używać od pierwszego dnia życia/

Gość gość
nie kupuj całej serii bo może okazać się, że dziecko jest uczulone i wyrzucisz pieniądze w błoto, poza tym jak mam być szczera na początku też kupiłam Nivea, później Baby Dream z Rossmanna i nie widzę żadnej różnicy. dobry jest też Hipp o ile nie nie lepszy, a także seria AA dla dzieci.

Gość gość
Jak to po co ? Po co mi oliwka czy płyn do kąpieli ? A Ty co ? Dziecko myłaś w samej wodzie czy w ogóle nie myłaś ? Przecież dziecko po porodzie ma szorstką łuszczącą się skórę i trzeba ja nawilżać oliwką..a to, że Nivea jest dopiero po 1 miesiący życia to pierwsze słyszę, nie pisze na opakowaniach nic na ten tamat.

Gość gość
ja od urodzenia używałam johnson's baby. wydajne i ładnie pachną. lawendowa seria uspokaja

Gość gość
Jeśli chodzi o jonsons baby, to jestem negatywnie nastaniona..kupiłam sobie oliwkę do ciała tej marki (seria dla dzieci) wykorzystałam pół opakowania i zaczęłam dostawać uczuleń, skóra mnie swędziała, była zaczerwieniona, potem wysypka, gdy przestałam stosować przeszło, zmieniłam na oliwkę Nivea i było o niebo lepiej, Smaruje brzuch przeciwko rozstępom.

akurat wczoraj na zajęciach w szkole rodzenia położna mówiła żeby do pierwszego roku życia dziecka NIE używać Johnsona ponieważ te kosmetyki BARDZO uczulają dzieci

Gość gość
nam tez tak mówili z tym johnssonem. kupilam lyn 2w1 i kazali na poczaktku nie uzywac, wogole zalecili emolium. efekt był taki, że mały ciągle się odparzał. więc zaczelam uzywac tego złego johnssona - mały ma 8 miesięcy i niczego innego nie używam :)

Gość gość
Johnson ma taki sam skład jak penaten. Tylko inny zapach. Myję dziecko od urodzenia penatenem i nie ma żadnego uczulenia. Wszystko zależy od dziecka.

Gość gość
Na płynie nivea pisze jak wół. PO skończeniu pierwszego miesiąca. Zobacz dokłądnie. NIVEA® pielęgnujący płyn do kąpieli. Myje i pielęgnuje delikatną skórę dziecka, czyniąc ją zauważalnie gładszą i miękką dzięki kremowej, niezawierającej mydła formule wzbogaconej naturalnym wyciągiem z kwiatu lipy oraz rumianku. Zmiękcza wodę i pomaga chronić skórę przed wysuszeniem nawet podczas częstych kąpieli Nie zawiera mydła, parabenów, alkoholu i barwników Posiada pH przyjazne dla skóry Powyżej 1.miesiąca