Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolajnaa1990

Socjal w Niemczech

Polecane posty

Gość gość
Taa z samymi niemcami :D wez sie nie pograzaj :O

Gość gość
Oczywiscie ze mieszkania socjalne sa w tych gorszych dzielnicach, zawsze tutaj tak bylo. Co z tego ze mieszkaja tam niemcy, w wiekszosci to tez patologia.

Gość gość
A po co ci opinie innych? Masz tam siostre to chyba powinnas wszystko wiedziec...

Gość gość
Bosze znow sie nazjezdza biednych przesedlencow co zyja za moja kase,won do pracy leniwa sciero a nie z socjalu ciagnac

Gość gość
Ciekawe co wy mieliście na poczatku... Nie da sie z ludźmi normalnie rozmawiac. Juz widzę gdzie wy mieszkanie pewnie wszyscy w bloku ale mądrzyć sie kazdy potrafi.

Gość gość
Ciekawe co wy mieliście na poczatku... Nie da sie z ludźmi normalnie rozmawiac. Juz widzę gdzie wy mieszkanie pewnie wszyscy w bloku ale mądrzyć sie kazdy potrafi.

Gość gość

Gość gość

Gość gość

Gość gość
Mentalność Polaków. Nic na poczatku nie mieli do Niemiec wyjechali a teraz innych osądzają. Jak można byc tak nie życzliwym. Do jednego gościa za jaka twoja kasę? Sama pewnie cisgnelas ile sie da. Zreszta nie macie nic mądrego do powiedzenia to żegnam takich ludzi nie potrzebuje. Myślicie ze co tym osiągniecie? To ze nie pojadę sie uczyć i od razu polecę na taśmę do pracy? Pfff jesteście żałośni .

Gość gość
a gdzei ty tu chcesz znalezc prace na tasmie? tu nawet takiej juz nie ma

Gość gość
Na każdym kroku można taka znaleźć. No bez przesady ze takiej nie ma. A te wszystkie fabryki to co? Jesteś śmieszny

Gość gość
Ty jestes smieszna, do pracy na tasmie tez musisz znac jezyk.Oj wiadac ze nic nie wiesz na temat panstwa do ktorego chcesz wyjechac.Wiekszosc moich znajomych ktora tu przyjechala jest po studiach i w przeciienstwie do ciebie znala jez.niemiecki.nikt nie pracowal na tasmie wystarczy przywiezc z soba dobr y zawod i chec do pracy. Moja pierwsza praca w de to byla recepcja w centrum dermatologicznym, tez mialam obywatelstwo niemieckie. Nie kazdy jak ty ciagnie z socjalu, na cale szczescie niemcy zabrali sie juz za takich leni jak ty. Nie licz za wiele na pomoc, jesli w ogole ja otrzymasz. Gdybys napisala po jakiej szkole jestes to moge ci to bardziej wyjasnic

Gość gość
Fabryki w niemczech w wiekszosci sa juz zupelnie zautomatyzowan.Juz 10 lat temu wiekszosc z nich byla. Ja widze ze ty masz jeszcze obraz niemiec z czasow kiedy byly marki :D

Gość gość
3 miesiące temu wróciłam z Niemiec... Język znam. Proszę nie wypowiadajcie sie jeśli nie macie nic mądrego do powiedzenia. Badz co badz to śmieszne ze wypowiadacie sie jakbyście byli najmądrzejsi i wszystko wiedzieli a macie naprawde uboga wiedzę.

Gość gość
Skończyłam technikum. W niektórych Landach w Niemczech moj zawód sie nie liczy i ten do którego jade do nich należy. Pracowałam juz w Niemczech wiec nie mówcie ze jestem leniem i chce ciagnąć socjal bo to nie prawda. Jeśli tylko bedzie możliwe to z niego zrezygnuje. Nie należę do ludzi którzy siedzą na d***e i nic nie robią a ktoś na nich płac****oprostu chce zacząć jakos w Niemczech od tych najmniejszych rzeczy. Chce sie tam uczyć i dlatego chce skorzystać z socjalu. Po szkole chce isc do pracy i zrezygnować z pomocy socjalnej. Potrzebuje jej tylko na poczatku.

Gość Kami7890
No właśnie jak można kogoś wyzywać od nierobów . Wielką kariere zrobiła bo dziatkom tyłek myje. Mój mąż pracuje legalnie od dwóch lat w Niemczech jest zameldowany płaci za pokój 400 euro . Ja z dziećmi z dwójką (9 i 12 lat) przeprowadzamy się w lipcu . Mąz mówi dobrze po niemiecku ja mam A1 (podstawy) dziecią opłacaliśmy kurs niemieckiego w polsce żeby załapali chociaż te podstawy , żeby im było łatwiej . Wiem że jak tutaj przyjadę to nie ma opcji na początek żeby iść do pracy i zostawić dzieci same w obcym kraju . Mąż pracuje 10 godz, też go niema. I przynajmniej przez jakiś czas muszę korzystać albo z dodatku z urzędu pracy albo jak będzie trzeba to i ze socjalu. W k****a mnie takie coś jak ktoś nie zna sytuacjii drugiego a wyzywa go od nie robów jak sama mieszkasz u dziadków który się zajmujesz i nie płacisz za mieszkanie .Ja myślę iśc na kurs niemieckiego który oferują tutaj urzędy a póżniej do pracy.