Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CO ZROBIC NA PIĄTKOWY OBIAD ZA 30ZŁ

Polecane posty

Gość za 30 zł można wiele
Ja robię dziś kluski leniwe - biały ser, 2 jajka, mąka, jogurt naturalny i cynamon. Nie wiem ile to wyjdzie, bo nie kieruję się ceną tylko tym na co mamy ochotę. Ale na pewno niewiele bedzie kosztować. A za 30 zł można zrobić dobry obiad. Moj mąż lubi kotlety ala mielone z wędzonej makreli (my w ogóle nie jemy mięsa). Można zrobić mielone z cieciorki, placki wszelkiej maści, warzywa na parze, zapiekankę wegetariańską. No jest milion pomysłów. Wszystko co będziesz robić sama powinno się w tej kwocie zmieścić, problem się pojawi jak zaczniesz używać gotowych sosów, fixów itp świństw. No i oczywiście odpadają drogie ryby, ale tilapia, flądra czy dorsz spokojnie się zmieści w tej cenie.

Gość gosci
Spagethi z tuńczykiem. Tuńczyka w kawałkach odsączyć z zalewy i dorzucić na wcześniej podsmażoną cebulkę, doprawić pieprzem i solą do tego śmietana 12-18% jak kto woli i 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Pycha

Gość gość
pierogi tanio wychodzą ,ale z nogą w gipsie chyba nie dasz rady sama zrobić. Dwie paczki gotowych a dobrych ( np.Jawo ) to koszt nie całe 20 zł. Do tego stopione masełko.

Gość gość
Za 30 zł, można mielone na dwa dni z mieszanego mięsa, wołowo-wieprzowego, ziemniaczki + mizeria a jeszcze na deser wystarczy. Można zapiekankę makaronową ze szpinakiem i platsry lososia wedzonego, na dwie osoby za jakieś 18 zł. Żurek z kiełbaską, gulasz, placki ziemniaczane i zupa pomidorowa, ogórkowa i pieczone udko.

Gość gość
jak wchodze na temat o obiadach to tylko mielone,placki ziemniaczan albo nalesniki,nic wiecej nie umiecie robic czy co?!

Gość gość
bo tu sama bieda siedzi

Gość gość
Nie chodzi o brak kasy tylko brak kreatywności bo za 30 zł można fajny obiad zrobic z pomysłem a nie tylko mielone,nalesniki i wieczna pierś z kurczaka

Gość to rzuc cos od siebie
ja mam dziś flądrę w pomidorach. Do osoby która zarzuca ludziom brak kreatywności - poczytaj dokładnie, bo ja tu widzę wiele różnych dań, również wegetariańskich nie same mielone.