Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Facebook to tak naprawdę smutne miejsce

Polecane posty

Gość gość
Nie, chce powiedzieć, że FC, to możliwość powrotu do kawałka przeszłości i poznania czegoś nowego. Poznałam, np. kilka muzułmanek / kobiet!!!/, nie szukam przygod na FC, niesamowite, jak rózne są od nas, mam na myśli ich sposób spojrzenia na świat, życie , wartości. Nie sa głupie, ciemne, wręcz przeciwnie, to wykształcone kobiety, ich inność mnie zafascynowała!!!. Nie sposób danego kraju w taki sposób poznac na żadnej wycieczce. Trzeba by tam chyba zamieszkać.

Gość gość
"Polecam terapię, bo takie rozterki są normalne jak się dorasta, ale nie gdy jest się dorosłym." x Krwawa, a od kiedy to ty ustalasz, co i kiedy jest normalne? Masz do tego jakieś podstawy?

Gość prawienowa
chodzi ci o FC Barcelona czy jak? ja pytałam autorkę

Gość prawienowa
Chérie Carter Scott: „Gdyby istniało jedno podstawowe prawo odnoszące się do energii miłości, to brzmiałoby ono następująco: inni widzą i traktują cię dokładnie tak, jak widzisz i traktujesz siebie ty sam. Nie mówiąc ani słowa, sam nieświadomie pokazujesz innym, jak traktujesz siebie. Ponieważ ty jesteś swoim pierwszym opiekunem, inni spoglądają na ciebie, poszukując wskazówek, dotyczących tego, ile miłości wymagasz. Dajesz im te wskazówki. To, jak ludzie mówią do ciebie, jak cię traktują, co myślą i czego oczekują od ciebie, odbywa się pod twoje dyktando. Czy zdajesz sobie z tego sprawę czy nie, sam tworzysz wzorzec, według którego inni nawiązują z tobą kontakt”.

"Dla najbliższych jest, i to chyba o to chodzi, a nie czy 2, czy 120" A, no to też rozumiem. ­ "Krwawa, a od kiedy to ty ustalasz, co i kiedy jest normalne? Masz do tego jakieś podstawy? Normy, czyli rzeczy występujące najczęściej. Zapoznaj się z pierwszą lepszą publikacją dotyczącą rozwoju człowieka, i tam znajdują się jasne obserwacje co występuje najczęściej i kiedy.

Gość gość
Mam w d***e twoje eksperckie gadki Krwawa. Wymądrzasz się na każdym kroku, a każdy człowiek jest inny i po cholerę się sugerować jakimiś normami?

BTW, dziękuję komuś za uroczy topik. Miło być zauważonym za szczerość ;)

Gość prawienowa
"każdy człowiek jest inny" - > tak, tylko autorka sama przyznała, że ma ze sobą poważny problem, który prawdopodobnie jej mocno w życiu przeszkadza

Ponieważ to pozwala w odpowiednim momencie uświadomić sobie dane kwestie to, że się różnimy od większości. Możemy się zastanowić czy to jest dla nas pozytywne, czy raczej ma negatywne skutki, czy jesteśmy w stanie akceptować nasze odstępstwo od normy czy nie. Twoje oburzenie sugeruje, że jednak tego nie akceptujesz. ­ Każdy jest inny jak najbardziej się z tym zgadzam, ale czy masz się szczycić tym, że jesteś inna bo użalasz się na kafe gdyż jacyś ludzie nie lajkują Twoich postów na fejsie?

Gość gość
"Normy, czyli rzeczy występujące najczęściej. Zapoznaj się z pierwszą lepszą publikacją dotyczącą rozwoju człowieka, i tam znajdują się jasne obserwacje co występuje najczęściej i kiedy." x Czyżby kolejna studentka psychologii uważająca, że pozjadała wszystkie rozumy, bo przeczytała kilka książek?

Gość gość
Nie neguję tego, że ma problem, ale razi mnie ta laska o nicku Krwawa, która stawia siebie w roli eksperta. Każdy człowiek jest inny i Krwawa nie ma prawa oceniać, czy ktoś jest dojrzały, czy nie na podstawie jednego topicu.

Gość prawienowa
Och proszę, krwawa pisze mądrze i szczerze, ja też uważam, że problem który przedstawiła autorka jest ewidentnym przykładem braku dojrzałości, tylko może starałam się być delikatniejsza...

Gość gość
Krwawa też ma ze sobą poważny problem. Podobno dostała w d**ę od życia, jak pisze na 1 stronie topiku i najwyraźniej z tego powodu musi się na kimś wyżyć. Wybrała autorkę, bo najsłabsza. To taka psychologiczna pomoc i wsparcie online dla autorki z dobrego serca od przyszłej pani psych :) Co oczywiście piszę z ironią.

Gość gość
"Czyżby kolejna studentka psychologii uważająca, że pozjadała wszystkie rozumy, bo przeczytała kilka książek?" x Właśnie to miałem na myśli - zgrywanie znawczyni. Nie lubię takich przemądrzałych lasek.

Gość prawienowa
myślę, że pisuje tu dużo osób, które o wiele prędzej zasługują na "naganę" niż krwawa...

To jest czysta logika, nie trzeba być geniuszem by wiedzieć, że normy prawne, moralne, rozwojowe itd nie wzięły się z d**y i o czymś świadczą. A to, że pomijasz część mojej wypowiedzi świadczy natomiast wyłącznie o Tobie. ­ To jest forum dyskusyjne, i mam prawo wyrażać swoje zdanie. To czy robię to delikatne czy obcesowo także jest moją decyzją.Ty masz prawo je negować i zakładać urocze topiki pokazujące Twój poziom. I ja i Ty korzystamy z tego samego, w czym rzecz?

Gość prawienowa
do mnie też się nieraz ktoś p***********ł, z tekstem że jestem "mądralińska", po czym jeszcze bardziej się wymądrzał, uświadczając mnie kafeteryjną psychoanalizą... żałosne

Gość gość
A co Ty jej tak zaciekle bronisz? Dziewczyna jest złośliwa, lubi się na innych wyładowywać, do tego udaje ekspertkę, która wszystkie rozumy pozjadała. Autorka jest może trochę niedojrzała, ale chce coś zrobić ze swoim problemem. Nie zauważyłem też, żeby była infantylna, może jedynie zakompleksiona.

Gość prawienowa
nie wiem, nie znam jej aż tak dobrze , ale zgadzam się z tym co pisze, więc jej bronię...

Haha, nie znam osób którym życie by nie dopiekło :D ­ Ale możecie dalej się roztkliwiać nad każdym na forum. W końcu każdy ma tu swoje miejsce. I zdaje się do tego miał służyć ten topik, a nie do analizowania mojej osoby (co też rozumiem, robią lepsi ode mnie). ­ "A co Ty jej tak zaciekle bronisz?" Bo to ja pod drugim nickiem. Za moment założę trzeci bo rozwalanie przez kłótnie topików jest takie fajne.

Gość prawienowa
poza tym może naprawdę być po psychologii, więc ma prawo się "wymądrzać"

Gość gość
"To jest czysta logika, nie trzeba być geniuszem by wiedzieć, że normy prawne, moralne, rozwojowe itd nie wzięły się z d**y i o czymś świadczą." x Moralnie i rozwojowo to ty zdecydowanie jesteś poniżej normy i to faktycznie o czymś świadczy :) x "To jest forum dyskusyjne, i mam prawo wyrażać swoje zdanie. To czy robię to delikatne czy obcesowo także jest moją decyzją.Ty masz prawo je negować i zakładać urocze topiki pokazuj%

Gość prawienowa
Haha, i ten gość nawet nie zauważa, że w tym momencie robi dokładnie to samo, co sam zarzuca krwawej

Gość gość
Normy istnieją, ale są rzeczy, które od nich odbiegają i też to powinnaś wiedzieć, koleżanko... Jestem prostym facetem, nie bawię się w jakieś psychologizowanie itp., po prostu drażni mnie jak możesz pomijać to że autorka została skrzywdzona przez rówieśników i do tego nazywać ją mameją!

"ie zauważyłem też, żeby była infantylna, może jedynie zakompleksion" A ktoś iny zauważył i ma prawo mieć swoją obserwację, która nie jest mniej prawdziwa od Twojej. ­ Prawienowa, myślę, że osoby po psychologii mają jednak lepsze zajęcia :D A do bycia złą suką przywykłam. ­ "Moralnie i rozwojowo to ty zdecydowanie jesteś poniżej normy i to faktycznie o czymś świadczy" Tylko sęk w tym, że to jest coś z czym mogę się pogodzić i zaakceptować.

Gość gość
"poza tym może naprawdę być po psychologii, więc ma prawo się "wymądrzać"" x Dobrze napisane - wymądrzać. Wymądrzać się ma prawo będąc nawet na zoologii. Ale diagnozować problemów z wysokości swojego przerośniętego ego prawa już nie ma, choćby nawet i doktorat z psychologii miała. Chociaż sądząc po tym że nocami siedzi na forum zamiast w książkach, to nawet magistra jej nie wróżę :)

Gość gość
Fajnie, że kafe ucina posty. Tego jeszcze nie było.

Gość studia studia i praca no i
a ja niby zawsze mowie, ze sie nie nalezyc przejmowac FB i likami itd a dzis sa moje urodziny i mimo ze na FB jest to widczone dla moich 204 znajomych to nikt mi na scianie nic nie napisal...........

Gość prawienowa
czasem kop w d**ę w postaci ostrzejszych słów, tak bardzo strasznych jak "mameja" ma większą moc działania ;) szkoda że cię nie było gościu, jak szajka 5 użytkowników zaczęła mnie napastować na innym topiku, dopisując że to konstruktywna krytyka dla mojego dobra :D

Gość JowiszSaturnin
Krwawa to pani psycholog z Poradni Zdrowia Psychicznego Feniks w Katowicach. Urocza kobieta, tak bardzo chce pomóc forumowiczom kafeterii w ich psychicznych dolegliwościach, a wy ją atakujecie?