Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sklepy smyk czy u was też stosują te triki

Polecane posty

Gość gość
widac,ze bieda nie ma na chleb a tu trzeba za torebke zaplacic:D zenada jestem czesta klientka tego sklepu i w zyciu mi nie przyszlo do glowy o tym temat zakladac albo nawet sie zastanawiac

Gość gość
u mnie przy każdym zakupie informują o tym, że zwroty tylko na kartę podarunkową. a z płatnymi reklamówkami to jest polityka ekologiczna firma, tak samo jest np. w drogeriach natura

Tak jest i tyle. Reklamowki nie wiedzialam ze sa platne, bo zawsze prosze zeby nie pakowali. Kupuje dosyc duzo ubran i tone w reklamowkach. W empiku teraz tez sa platne i nie robie halo. A z tymi zwrotami to juz od dawna jest.

Gość gość
17.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość sprawdź na paragonie - nie masz policzone za siatkę, tylko za usługę smiech.gif - czyli spakowanie towaru :] u mnie faktycznie też tak jest

Gość gość
ja kupuję w H&M i C&A, pakują w torby gratis i nie ma problemu ze zwrotem. Dzięki temu nawet jak jestem bez córki a coś mi wpadnie w oko to bez obaw kupuję bo wiem że mogę oddać. W smyku bym nie zaryzykowała.

Gość 1234567890mamaaaaaaa
ale z czym ty tak naprawdę masz problem? to tak jakby bluzka kosztowala 99,80zł ja dalam 100zł a babka mi 20 groszy nie wydala:D jaja jak berety

Gość gość
a z płatnymi reklamówkami to jest polityka ekologiczna x tak jasne :p naprawdę w to wierzysz?

Gość gość
ja jak kupuję bluzkę za 99,80 to pani mi daje 20 groszy reszty. I nie widzę w tym nic dziwnego. Rozumiem że ty wszędzie zostawiasz drobne.

Gość 1234567890mamaaaaa
ja to sa tego typu drobne to zwykle zostawiam, nie zbiednieje jak m-cznie zostawię lacznie pare groszy, a kwota do zaplaty jest rowna banknotom

Gość gość
"zwolenniczka konkubinatu mnie się wydaje, ze polskie prawo stanowi, ze klient ma prawo do zwrotu bez podania przyczyny." Nie ma takiego prawa w Polsce.

Gość gość
a dlaczego H&m nie praktykuje takiego lobby? bo może liczy się cos więcej niz zysk?

Gość gość
Zasada ogólna jest taka, że po zakupieniu towaru, jeżeli towar ten jest pełnowartościowy (czyli nie ma żadnych wad), towaru takiego nie można zwrócić, chyba że sprzedawca na taki zwrot wyrazi zgodę. Niektóre sklepy (np. IKEA, Castorama, Reserved, H&M i sporo innych) dopuszczają możliwość zwrotu pełnowartościowego towaru w określonym czasie od zakupu. Zazwyczaj informują o tym swoich klientów wywieszając stosowne tabliczki przy kasach lub w przymierzalniach. Przeważnie zgadzają się na zwrot pod warunkiem, że towar nie był używany (w przypadku ubrań powinien posiadać nieodczepione wszystkie metki) lub nie został rozpakowany (IKEA).

Gość gość
dawno nie bylam w smyku, jakies 3 mce temu wole inne sklepy, np. Reporter Young jesli chodzi o odziez, zabawki kupujemy przez net, duzo taniej ale nie przypominam sobie bym placila za reklamowke, chyba ze sama doliczyla nie mowiac, niewazne, nawet jesli to co z tego?

Gość gość
też mi się nie podoba tak praktyka smyka a już pakowanie towaru za opłatą jest śmieszne po prostu. i to nie ma nic wspólnego z ekologią bo oni nie liczą za siatkę ale za usługę pakowania! żenujące.

Gość gość
a ja właśnie cenię smyka za to, że sprzedaje reklamówki a nie rozdaje za darmo. bezpłatnych więcej pójdzie niż płatnych, folia jest trudno biodegradowalna, smyk dba przez to o środowisko, nie zależy mu, aby rozdać jak najwięcej reklamówek i za darmo reklamowac swoją markę, bo reklamowka to przeciez reklama sklepu. smyk woli zadbac o srodowisko a nie o swoja reklame!!!

Gość gość
nie kupuję w smyku ale tak sie zastanawiam ... nie wyobrażam sobie położenia mi np bluzki "na ladę" ogarnijcie się kobiety, jakos nie wierzę że ta praktyka ma coś z ekologią wspólnego. To niech się zaopatrzą w papierowe torby.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość wolimy się produkować z tą "wieśniarą" niż z Tobą. x x tak tak, dalej pisz sama ze sobą:D

Gość gość
na paragonie smyka nie jest policzona siatka 20 groszy ale usługa pakowania, dlaczego? bo od siatki trzeba by było zapłacić podatek, usługa jest zwolniona z podatku. Smyk patrzy tylko jak zedrzeć kasę z nas, ekologia to tylko zasłona.

Gość gość
ja tam w smyku nie kupuję, chyba że na wyprzedaży. Ceny z kosmosu.

Gość gość
naprawdę liczą za usługę pakowania??? żartujecie :)

Gość gość
u nas podobnie, Wrocław, zwrot na kartę podarunkową i opłata za siatkę. Już się przyzwyczaiłam. Ale faktem jest ze inne sieciówki nie mają takich zasad.

Gość gość
ja do smyka chodze oglądać konkretne rzeczy -m.in gry ,zabawki ,foteliki samochodowe itp i później zamawiam na allegro albo kupuje gdzie indziej .smyk jest bardzo drogi...te same rzeczy można kupic gdzie indziej o wiele taniej.

Gość gość
5 10 15 jest podobnie.

Gość gość
jakis czas temu kupowałam spodnie dla syna w smyku ale musiałam zwrocić i nie dostałam zwortu pieniedzy tylko na karte podarunkowa. bylam wczoraj w smyku, robilam zakupy dla syna i chciałam rownież wykorzystać owa karte podarunkowa aby mi pobrali z tej karty kase, okazalo sie ze karta jest pusta!!! przy zwrocie nie nabili mi kasy za zwracany towar.takze uwazajcie na te ich karty podarunkowe, bo to sciema jest.

Gość gość
po takim traktowaniu klienta, tylko widać klasę firmy - chyba smyczek spada na psy...Żadna szanująca się firma, która buduje przyszłość swojej marki nie pozwala sobie na tak tanie zagrywki - chociaż niektóre (szczególnie te sprzedające tzw produkty konkurujące ceną, a nie jakością)marki też tak robią tracąc klientów, którzy cenią jakość i często są lojalniejsi markom niż ci co szukają tylko przecenami....a w czasach kryzysu to właśnie tych pierwszych klientów marki powinny starać się utrzymać przy sobie

Gość gość
Przecież te "darmowe" reklamówki też nie są faktycznie darmowe, tylko wliczone w cenę, bo przecież sklep nie funduje ich ot tak. A tu masz wybór czy chcesz to sponsorować. Jakby ubranko było o 20 gr. droższe to by było oki?

Gość gość
ha ha... żegnaj Smyku... ,na szczęście jest wiele sklepów, w których są równie dobre towary, a sprawa zwrotów jest rozwiązana znacznie przychylniej dla klienta, niż zmuszanie go do zakupów. Ja już nie robię ich w Smyku od ok 1,5 roku właśnie przez to że poinformowano mnie o zwrotach na kartę i JESTEM SZCZĘŚLIWA.

Gość gość
tak tylko że kiedyś siatki były w smyku za darmo, w pewnym momencie wprowadzili opłatę a nie wydaje mi się aby ceny ubranek z tego powodu spadły.