Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sklepy smyk czy u was też stosują te triki

Polecane posty

Gość gość
to jest działanie raz mi zapłaciłeś i już mi nie uciekniesz.

Gość gość
az trudno uwierzyc ze tak duza siec. reprezentant tak wielu dobrych marek stosuje taki przymus na klientach. az strach pomyslec kto tam pracuje w marketingu i strategii. niestety polityka firmy swiadczy o ludziach ktorzy ja tworza... bez skrupułów - byleby najwiecej wycisnac. w moich oczach smyk stracil swoja klase.

W orsay'u też chcą robić zwroty na kartę podarunkową - przynajmniej to proponują przy kasie. Nie wiem na ile to prawda, ale od następnego roku mają właśnie i tam wprowadzić tylko zwrot na kartę.

A własnie, ze żaden sklep stacjonarny nie ma obowiązku przyjmować zwrotu jezeli jest on pełnowartościowy i zgodny z umową. Jeżeli jest to sprzedaż wysyłkowa to tak, ale w sklepach stacjonarnych nie mają takiego obowiązku.

Za siatkę płacisz dlatego, że sklep promuje ekologię, a Ty masz się nad tym zastanowić i wlożyć ciucha do swojej torebki, a nie do nowej foliówki. A co do zwrotów kasy to kiedy kupowałam w Smyku przed Świętami pytałam o możliwość oddania rzeczy gdyby nie pasowały i powiedziano mi, że mogę w ciągu dwóch tygodni :)

Gość Gość Wrocław
We Wro w H&M też zwroty tylko na kartę podarunkową. Nie wiem czy to od tego roku, bo rzadko tam kupuję...

Gość 11123fgtg
Ludzie zgodnie z polskim prawem sklep nie ma żadnego obowiązku przyjmować zwroty!!! Nie piszcie głupot jeśli nie wiecie. Jeśli już dany sklep ma ochotę takie zwroty przyjmować to może ustalić własną politykę,tj określić liczbę dni na wymianę/ zwrot i formę zwrotu np karty podarunkowe.Więc wszystko jest zgodne z prawem, a jak nie wiecie to się nie wypowiadajcie.

Gość gość
jakoś argument że sklep promuje ekologię w ogóle do mnie nie przemawia. Jakby tak dbali o srodowisko to wprowadzili by torby papierowe jak np w IKEI. oczywiście że chodzi im o kasę.

Gość gość
smyk jest nastawiony tylko na wyciąganie kasy płacenie za siatkę gdzie wszędzie dają je za darmo (mówie o sklepach odzieżowych) jest żenujace

Gość gość
20 gr to nie majatek a reklamowke dostajesz o wiele wieksza niz s h&m czy innen sieciowce.

Gość gość
Zenujace jest to ze na kafe same bogaczki a szkoda im 20gr.na reklamowke,jak nie chcecie placic to noscie zakupy w rekach

Gość gość
Święte prawo konsumenta to możliwość zwrotu zakupione go produktu. A jeśli nie przyjmuja to robia to bezprawnie.

Gość gość
Zwrocic towar mozna w sklepach internetowych ale w stacjonarnych juz nie.niektorzy niech sie troche poczytaja zaim zaczna gadac glupoty