Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy do pierwszego pobrania krwi w ciąży należy być na czczo

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o badanie na HIV, toksoplazmozę, różyczkę, TSH , test na przeciwciała i jeszcze kilka innych. Nie zapytałam lekarza a znajoma mówi że nie trzeba być na czczo, natomiast w stacji pobierania krwi jest info że do każdego badania krwi trzeba być 6 godzin po posiłku. Jak z rana nic nie zjem wymiotuję. Jak wy miałyście? Jestem w 11 tygodniu ciąży i to moje pierwsze badanie krwi.

Gość gość
Tez lekarz kazal mi isc na badania na czczo.

Gość gość
Dzięki dziewczyny. W takim razie wszystko jasne.

Gość gość
na krew zawsze najlepiej na czczo, chyba, że to są specjalistyczne badania, na które mamy iść po jedzeniu :)

Gość gość
jeśli nie masz do oznaczenia poziomu glukozy na czczo to nie musisz byc na czczo!!! I nie mieszajcie juz! od kiedy na hiv, toxo itp trzeba być na czczo?

Gość gość
mysle ze przy okazji zrobienie za 8zł badania ogolnego to normalna sprawa?

Gość gość
gdzie sie rodza takie idiotki?? na kazde pobranie krwi idzie sie na czczo, dziecko by wiedzialo.

Gość gość
aleś ty głupia poczytaj sobie co ma jedzenie czy niejedzenie do tego czy ktos jest nosicielem hiv, czy toxo? co to zmieni ze zje czy nie zje przed badaniem? hiv jej wyjdzie na czczo a po jedzeniu nie?GŁUPIA JESTEŚ!

Gość gość
na hiv, torch ( toxoplazmoza, różyczka, cytomegalia),badania hormonów, hcg- NIE TRZEBA BYĆ NA CZCZO

Gość gość
do wyżej prolaktyna na czczo!

Gość gość
prolaktyna może, ale nie musi być na czczo

Gość gość
Dziewczyny to ja autorka. Jestem już po pobraniu krwi na odczynniki które podałam w skrócie. Zostałam zapytana czy piłam z rana wodę , opowiedziałam że nie i że jestem na czczo na co powiedziano mi że wypić trzeba solidnie do poboru krwi , woda nie wpływa na wyniki i że nie musiałam obsolutnie być na czczo ! Do tego typu badań nie trzeba być na czczo , jedynie kiedy mierzą cukier, prolaktynę międzyinnymi. Do podstawowego badania krwi można jeść. Odpisałam by ktoś inny nie musiał się głowić ;).

Gość gość
właśnie dzwoniłam do laboratorium i jeżeli chodzi o same badanie toksoplazmozy nie trzeba być nad czczo.