Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy imię Laura jest imieniem pokroju Nikol Vaness Jessik

Polecane posty

Gość gość

Pytam bo w pojutrze mam cesarke imie mieliśmy od poczatku upatrzone lecz teraz znajomi nam mowią ze skrzywdzimy dziecko jak osoby nadające dzieciom imiona. Mi sie wydawalo ze nie jest az taki wymyslne bo znam kilka rówieśniczek ale zaczełam się zastanawiać czy nie bede żalowac za pare lat...

Gość gość
Moim zdaniem Laura jak np Liliana są wymyślne rzadko spotykane lecz do tzw "Amerykańskich" nie należy

Gość gość
nie,jest ok

Gość ggoigg
Teoretycznie nie, nie, choćby jak Wiktoria, imię królowych, klasyczne. Ale co z tego skoro te imiona są celem prymitywów? Co słyszę wołanie Laury, to widać od razu po dziecku i rodzicach że stanowią margines intelektualny. Nie dalej jak akurat dzisiaj słyszałam o Laurze, 10-letniej, która wyżywa się na młodszych dzieciach i prawdopowodobnie trzeci (!) rok spędzi w tej samej klasie. Dobrze że ktoś ci oczy otwiera. Szukaj imienia dalej. Pośpiechu nie ma.

Gość gość
Laura-piękne imię.nie ma ono nic wspólnego z jessicami itp.imionami.

Gość gość
poki co nie ma ale kto wie jka dlugo

Gość gość
ggoigg bez przesady! Mam córcie Laurke chodzi do 5kl pds i ma bardzo dobre stopnie i multum koleżanek zawsze mi w domu o jakiejs opowiada!

Gość gość
*jakieś

Gość gość
Trochę tak, to wiocha Ja bym stawiała na Agatę. Nieoklepane a fajne.

Gość gość
Mi się podoba jak Wam też to tak nazwij nie nie jest pokroju Jessik itd... A jak gosc nade mna okreslil Agata... masakra bynajmniej dla mnie wszystkie jakie znalam pasuje powiedzenie Agata szmata :P

Gość gość
Laura ładne imię, tylko ciężko się zdrabnia.

Gość gość
czym rozni sie laura od nikoli czy vanessy? jest tak samo " wymyslne" jak te wszystkie amerykanskie. teraz jest moda na nie tak samo jak na liliane o zgrozo. jesli wam sie podoba to daj cie tak dziecku. nie uwazam, ze to krzywda ani patologia.

Laura to wymyślne imię? Czy Ty wiesz kim był Francesco Petratca? Chyba nie :o. Moim zdaniem piękne, choć faktycznie całkiem sporo jest małych Laurek. Obawiałabym się bardziej czy to imię nie podzieli losu wszechobecnych Julek.

Gość gość
ehhh, czytamy tak jak chcemy a nie jak jest napisane. " wymyslne" . jest ono tak samo polskie czy tez zakorzenione w polskiej kulturze jak vanesa czy nikola czy jessika czy oliwia. imie nie jest ladne. w oryginale czyta sie lora ale w polsce raczej oryginal nie przejdzie.

Gość gość
Ja mam córkę Laurę i nie jesteśmy z marginesu społecznego

Gość gość
Dziekuję wszystkim za wypowiedz :)

Gość gość
Moja ciotka tez ma Laurę i nie jest z pato, dodam ze jej mąż jest lekarzem pediatrą. Laura moim zdaniem to bardziej pospolite imię niż Vanesska czy Jessi które z resztą brzmią jak imię dla psa.....

Gość gość
W sobotę spotkałam taką jedną vanessę, dno społeczne jakich mało. A ta bidula jeszcze cieszyła i szczycila się tak obciachowym imieniem. Dramat

Gość gość
Ja tez uważam ze Vanessa to wstyd imię lecz Laura śliczne mi się kojarzy z Laurą z powieści Małgorzaty Musierowicz pt sprężynka :)

Gość gość
Masz porabanych tych znajomych....

Gość gość
nie sugeruj się znajomymi... Imię powinno się rodzicom przede wszystkim podobać! To Wy całe życie będziecie tak nie inaczej zwracać się do swojego dziecka...

Gość gość
Laura to piękne eleganckie imię. Z klasą.

Gość gość
Może Laura być . To imię europejskie mocno od średniowiecza osadzone w tradycji . Jakoś prostytutki jego tak nie ukochały jak tych które wymieniasz. Jak masz opory to daj córce tak na drugie.

Gość gość
Laura to imię jak dla takiej laski z osiedla, co podrywa wszystkich facetów, żeby sobie kompleksy leczyć.