Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co mozna kupic z 77zł rodzinnego

Polecane posty

Gość gość
Mi starcza na mleko (3,20 za opakowanie) i jeszcze zostaje :).

Gość gość
duzo mozna kupic a co k***a za malo ci mi nikt nie daje ani grosza na wszystko musze ciezko zapracowac

Gość gość
No tak za 77 to rzeczywiście duzooo można kupic

Gość gość
No tak za 77 to rzeczywiście duzooo można kupic

Gość gość
kurczę a gdzie można iść na kurs żeby móc oddać dziecko do żłobka? w PUP nie ma miejsc na kursy żadne :/ pracy oczywiście też nie, ja bym poszła nawet na wolontariat jakby mi ktoś dziecko za żłobek zapłacił

Gość gość
ja nawet nie mam tych 77 zł bo dochody mam za wysokie :( mąż 1,6 tys, ja 1,3 tys.

Gość gość
ja bylam w pupie w listopadzie i pani zapytala sie czy chce isc na kurs sprzedawca handowiec a ja ze tak w styczniu bylam na rozmowie kwalifikacyjnej i czekam na tel czy od lutego zaczynam kurs za darmo żłobej dla corki jest obok gdzie moze bede sie szkolic tez za darmo....

Gość gość
zazdroszczę, chociaż kurs handlowca to żaden kurs, zwłaszcza jak się już pracowało w tym charakterze, w każdym razie u nas w PUP kursy są tylko dla osób z zasiłkiem a dla długotrwale bezrobotnych są tylko spotkania jak napisać cv itp.

Gość gość
ale po co taki kurs na sprzedawce? To nic nie da. Pracy po tym i tak nie ma. Bezsens i marnowanie pieniedzy państwowych i czasu bezrobotnej...

Gość gość
do wyboru sprzedawca handlowiec plus kochana darmowe prawko dla wybranych to nie wiem czy pracy sie nie dostanie np jako przedstawiciel handlowy fryzjer operator wozka widlowego kucharz ja wybralam to pierwsze wole isc i cos ze soba robic a nie siedziec na garnuszku meza...

Gość gość
wogóle to powinni te wszystkie kursy polikwidować a robote dawać

Gość gość
A czy mąż wygaduje Ci ten garnuszek? W*********ł do roboty? A tak wogóle to zawodu żadnego nie masz? Szkoły? Zeby po kursach z pup się szlajać?

Gość gość
to ja od tego kursu moja szwagierka robi tez kurs sprzedawca handlowiec plus prawko.... ja sie ciesze ze tez moze sie dostane bo chce wkoncu isc do pracy....

Gość gość
przyjedz na podkarpacie to zobaczymy czy dostaniesz jakakolwiek prace jezeli doswiadczenia nie masz... mam szkole i studium ukonczone medyczne i co? i gowno z praca jak nie doswiadczenie chca to nie ma ofert w pupie albo chca niepelnosprawnych ....

Gość gość
maz nie wypomina ale chce isc cos ze soba zrobic a nie siedziec tylko w domu

Gość gość
aż studium ukończone..normalnie profesor się marnuje

Gość gość
ty u gory moze kogos nie stac na studia bogaczko tobie pewnie rodzice oplacali pindo... a ty idz na ten kurs dobrze robisz

Gość gość
czyli pozamykać szkoły medyczne a wszystkich dać na kurs sprzedawcy?:P

Gość gość
ja mam staż 4 lat jako handlowiec, mam prawko od 14 lat i mogę zapomnieć o pracy, studia też mam ale to też nic nie daje, pracy nie ma, jak nie ma sie znajomości to nie ma

Gość gość
A co wy Kobiety się tak rwiecie do roboty? I to jeszcze takiej niewdziecznej jak sprzedawca? Zle wam w domu? Ciepło w d**e a tu rano trzeba się zrywac z*********ć w robocie i jeszcze domem się zajmować? Nie szkoda zdrowia? Marnować się?

Gość gość
te kursy to pic na wodę, albo kuers co nic nikomu nie daje bo czego można nauczyć na kursie obsługi kasy czy sprzedawcy? albo sa to kursy dla 5-6 osób po znajomosci, kiedy osób na te 5 miejsc jets 500 chetnych, warunki ograniczenia od czapy, mąż chciał isć na kurs elektryka i nie moze bo nie ma zasiłku, chciał isc na wózki widłowe to ma wiecje ajk 35 lat i nie, chciał na dekarza to za młody bo od 55 :/

Gość gość
Ta od tego kursu to pewnie mąż ją musiał zagonic do roboty bo dosc ma utrzymywania nieroba

Gość gość
dokladnie nawet po studiach ludzie wyjezdzaja... masz znajomosci jestes ustawiony.... a w domu moze nie chca siedziec***prosic o kase swoich partnerow na swoje wydatki tylko chca miec swoje? a emerytura potem z czego na starosc beda miec?

Gość gość
Wole pomalować paznokcie w domciu niż iśc na jakiś kurs który do niczego mi się nie przyda, jeszcze krawiectwa to bym wykorzystała bo potem można na boku coś sobie dorobić jak się ma maszyne do szycia ale taki na sprzedawce to bezsens

Gość gość
A to męża trzeba błagać , prosić o pieniadze na podpaski? Ja myslałam,że normalni ludzie wiedza gdzie trzymaja pieniadze i wypłacają na rachunki, odzież srodki czystości i kosmetyki. I nikt nikomu nie wydziela? A jedzenie wam też wydzielają?

Gość gość
post zaczal sie od rodzinnego konczy na kursach z pupu :P teraz moze o emeryturze pogadajmy

Gość gość
a ja pracuję jako sprzedawca ot co praca jak każda inna ale wolę taką pracę niż siedzenie w domu na utrzymaniu męża w czterech ścianach żyjąc tylko zupkami kupkami i sprzątaniem i zaraz napiszą tutaj te co wielce się rozwijają siedząc w domu uczą się języków i czytają książki...ja pracując też czytam książki uczę się dalej i czuję się niezależna mam jakiś kawałek swojego świata kontakt z innymi ludźmi i choć nie jest to praca marzeń to wolę taką niż siedzenie w domu na utrzymaniu męża choćby 50 tyś miesięcznie zarabiał

Gość gość
dobra cwaniary a emeryture z czego bedziecie miec? jak was mezus kochany zostawi dla jakies mlodszej i odejdzie to bedziecie leciec do mopsu o pomoc hehehehe baby nieroby cp siedza w domu dupa do gory pasozyty!

Gość gość
ta rozwijaja sie w domu i zajmuja dzieckiem ciekawe hahahahaha nie chce sie dupska ruszyc do pracy albo na jakies szkolenie bo trzeba wstac rano a tu ziab hahaha co to za kobiety wogule godnisci nie maja zyja jak za komuny maz pracuje a kobita z 3 dzieci w domu hahah

Gość gość
post zaczal sie od rodzinnego konczy na kursach z pupu teraz moze o emeryturze pogadajmy Ok ja emerytury nie dożyje, bo zdrowie juz nie te więc mi wszystko jedno i tak dłlugo nie pociagne a wole w domu siedziec niż z*********ć w jakies marnej robocie w sklepie za najniższa