Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co mozna kupic z 77zł rodzinnego

Polecane posty

Gość gość

podpowiedzcie mi bo nie wiem:) musze isc po rodzinne, bo za 2miesiace trace prawo do kuroniówki...

Gość gość
30 browarów

Gość gość
pieluchy dada 3 paczki i chusteczki dada.4paczki

Gość gość
gowno.gowniane pieniadze to gowno za to kupisz.paczke pieluch,3 paczki chusteczek fitti z biedronki i zostanie ci 37zł.opakowanie mleka modyfikowanego i kaszke.pff

Gość gość
jakbyś poszła do pracy miałabyś więcej.

Gość gość
do pracy?w polsce?hahahahahahahahaha smieszne

Gość gość
do pracy? marze aby pojsc, ale nei ma pracy. jak znalezc to potem musze placic i tak za opiekunke.

Gość gość
moja kuroniówka to zlota kasa-proszek,mleko, kaszki,pieluchy:( co ja mam zrobic, chyba drugie dziecko bo pracy nie ma

Gość gość
77 zł ...masakra :( Chyba tylko paczkę pieluch za to kupisz i jedno mm .

Gość gość
to siedź w domu i narzekaj :) miliony kobiet zostawiają małe dzieci z opiekunką, dają do żłobka i im się opłaca. Opiekunka nie pochłonie całej twojej wypłaty. Nawet jak ci zostanie połowa, 500-600 zł to zdecydowanie bedzie wam lżej. Lepiej mieć 77 zł czy 577?

Gość gość
tym bardziej że kuroniówka to też jakieś 600 zł. jak za darmo 600 zł to ci się opłaca (sama piszesz złota kasa :) ) a jak trzeba by było to zarobić to się nie opłaca.

Gość gość
tak jasne zrób sobie drugie :) a gdzie tatuś? już chyba przy jednym nie wyrabia.

Gość gość
mnie ciekawi skad macie te obliczenia ze komus z wyplaty zostanie 500-600zl? poszlam do pracy po macierzynskim i zostawalo mi ok 100-200zl po odliczeniu dojazdu i opieki ktora mialam mega tanio wynajmowalam najtansze opiekunki potem najtanszy zlobek a i tak 900zl szlo na opieke kilka lat temu, nie mam pojecia skad wy macie takei obliczenia ze 500zl dziewczynei zostanie, skad wziac prace za 2tys? zeby zostalo z 500zl

Gość gość
ja za żłobek płacę 300 zł

Gość gość
to gratuluję żłobka nie każdy ma taki zaszczyt dać dziecko do państwowego, jednak zdecydowana większość rodziców nie znajduje miejsca w państwowym

Gość gość
opiekunka 500zl niby gdzie chyba cen idiotko nie znasz. warszawa 2tysiace, krakow 1500.

Gość gość
idiotko.. nono no jaka kultura, nie dziwota że nikt do pracy cie nie chce....no bo co-do obsługi klientów-nie, bo ani kultury ani wyglądu, do biura-nie bo ledwo gimnazjum skończone- do jakiejś odpowiedzialnej pracy nie-bo zaciąży i na L4 pójdzie zostawiając syf za sobą

Gość gość
ja kupuje paczke pieluch babydream w rossmannie 3 mleka gerber i jakis obiadek w sloiczku albo inna p*****le w zaleznosci co jest potrzebne ot i tyle ! mam karte rossne to ciut taniej mam rzeczy....

Gość gość
jak się chce pracować to i opiekę dla dziecka się znajdzie nikt z dwóch babć i dziadków nie pomoze? jakaś ciocia, sąsiadka. ja mam studentkę do pomocy, bierze 500 zł miesięcznie, jest średnio 4 godz z dzieckiem, pracujemy z mężem na zmiany, tak układamy grafik żeby się zawsze wymieniać. W sytuacjach nagłych zostaje sąsiadka.

Gość gość
tu autorka tematu, to nie ja wyzywalam od idiotek. dziadki pracują, nianie u nas ponad tysiaka biorą, z pracy to ewentualnie zlecenia dają albo kasjerka w lidlu na 3/4 etatu w miasteczku. czyli pensja i tak przejdzie w ręce opiekunki...

Gość jesteś śmieszna
gość jak się chce pracować to i opiekę dla dziecka się znajdzie nikt z dwóch babć i dziadków nie pomoze? jakaś ciocia, sąsiadka. ja mam studentkę do pomocy, bierze 500 zł miesięcznie, jest średnio 4 godz z dzieckiem, pracujemy z mężem na zmiany, tak układamy grafik żeby się zawsze wymieniać. W sytuacjach nagłych zostaje sąsiadka. xxxx wyobraź sobie ze niektórzy babć i dziadków nie mają, bo nie zyja, nie meiszkaja w okolicy, bo pracuja, bo nie ccha sie opiekowac wnukami, bo są chorzy itd.. a sąsiadka za darmo siedzieć z dzieckeim nie będzie, jak ma siedzieć to chce pieniądze, dlaczego ma ode mnie brać 500zl jak moze wziac 1000 od kogos innego? nie mialabym nawet sumienia komus placic 500zl za miesiac pracy

Gość gość
ale szukasz wymówek chyba życia nie znasz pewnie sama byś chętnie wzięła dziecko do pilnowania za 500 zł. Piszesz że dlaczego babcia ma pilnować za 500 zł jak może dostać 1 tys.... zobacz ile ludzi szuka pracy jako opiekunka do dziecka, osoby starszej. Moja ciotka w podskokach wzięłaby taką pracę. Szuka juz czegokolwiek od roku.

Gość gość
A masz jeszcze te 77 zł? Bo jak tak to się do Ciebie przyłączę chętnie :)

Gość gość
jakoś dziwnym sposobem na portalach niania.pl itp nie ma takich chętnie szukajacych pracy za 500zl a jak dałam ogłoszenei do lokalnej gazety że za 700zl wynajmę opiekunkę na 7 godzin to nikt nie zadzwonił :/ wytłumacz mi czy ty bys cchiala isc do pracy za 50% pensji ktora mozesz zarobic u kazdego innego, skoor srednia to 1200 i pensje zaczynaja sie od 1000 do 1800zl i wiekszosc laci 1200 to skad ja mam wytrzasnac kogos za 500zl niestety nie kazde miasto to dziura gdzie opieka kosztuje 500zl a i niestety w kazdej meijscowosci w pracy matce oferuja najnizsza krajowa czyli ten sam 1150zl i na dziure to duzo ale na duze miasto to wielkie zero

Gość ja sie spotykam z odwrotna
ja mieszkam w malutkim miasteczku na podlasiu - tak, dziurze - i opiekunka kosztuje kolo 800zl. a naprawde to polska c.

Gość gość
A moze wez pod opiekie jakieś dziecko za oplata 500 czy 1000 .i będzie przyjemne z pożytecznym bo będziesz w domu ze swoim dzieckiem i czyimś za pieniądze

Gość gość
jest to na pewno jakieś rozwiązanie ale o taką pracę bardzo ciężko, rzadko chce ktoś oddać dziecko komuś z dzieckiem, bo nie jest wówczas dyspozycyjny, dzieci chorują itp. kilka lat temu chciałam poszukać takiego zajęcia i okazało się że każdy by chciał opiekunkę u siebie w domu na wyłączność a nie że przyjdę do kogoś z własnym dzieckiem, oferowałam opiekę u siebie w domu i tu też schody bo przecież pani nie ma warunków by mieć w domu 2 dzieci :/ niby w teorii to takie proste ale w praktyce..

Gość gość
jest rozwiazanie jesli znajdziesz prace mops ci oplaci zlobek/przedszkole.ja pracuje zarabiam 1800 i zlobek dla corki mam oplacany przez mops.zaden wstyd

Gość gość
serio mops płaci za prywatny żłobek? jakim cudem jak masz wypłatę 1800zl to kurde nijak nie spełniasz kryteriów dochodowych

Gość gość
ja ide na kurs i tez zlobek dla 22 mc corki bede miec oplacany przez mops