Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam 25 lat a rodzice mowia mi jak mam sie ubierac

Polecane posty

Gość gość

zima jest najgorsza kaza mi nosic paskudna kurtke do kolan jest gruba i wygladam w niej jak w spiworze, a wcale nie jest ciepla, za to nie moge w welnianym plaszczyku ktory jest dosc przytulny i nie wygladam w nim jak grubaska :(

Gość gość
A mieszkasz z nimi?

Gość gość
To sie wyprowadz i zyj po swojemu. Nikt ci nie bedzie mowil wtedy jaka kurtke masz nosic zima.

Gość gość
Dlatego z nimi nie mieszkam, bo wyglądałabym jak zakonnica. Krzywo patrzyli nawet jak założyłam krótszą spodniczkę hehe nawet zatrzymali hormony bo cycki mi urosły po wyprowadzce :D

Gość gość
hahaha dobre z tymi cyckami, a ja z kolei nabawilam sie garba, cycki wyrosly mi bardzo mlodo, bo juz pod koniec podstawowki, bylo strasznie musialam je ukrywac i tak wyrobil mi sie nawyk garbienia :( niestety nie moge sie wyprowadzic , ale co to ze z nimi mieszkam nie zwalania ich z tego,ze powinni mnie traktowac jak dorosla

Gość gość
Niestety niektorzy rodzice maja nawyk i mowienia dzieciom co maja robic. Po prostu nie zauwazaja tego, ze potomek jest juz dawno pelnoletni. W dodatku przebywajac z nimi pod jednym dachem narazasz sie na nieustanne komentarze jak masz wedlug nich zyc. Moi wlasnie tak maja, dlatego zaraz po maturze sie wyprowadzilami od 10 lat juz jestem samodzielna i nie pozwalam sie kontrolowac. Moja rada? Musisz byc asertywna. Ubierasz sie jak chcesz oraz nie dyskutujesz o tym. Wszelkie uwagi puszczasz mimo uszu i robisz dalej swoje. Sorry, ale sama sobie jestes winna, ze nie umiesz sie uwolnic spod wplywu rodzicow. Czy oni ci sila te kurtke zakladaja?