Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieniądze w związku

Polecane posty

Gość gość

od kilku miesięcy mieszkamy razem i to on nas utrzymywał. Teraz w kocu udało mu się znaleźć pracę w prawdzie dorywczą ale zawsze jakieś pieniądze. On spłaca kredyt na dom, opłaca rachunki, kupuje jedzenie. Kilka lat temu jak zaczęliśmy spotykać się po raz pierwszy obiecał mi tydzień nad morzem ale do tej pory się nie złożyło. Więc postanowiłam sama zadbać o to żeby były pieniądze odłożone na wyjazd. Czy dobrze robię?

Gość gość
Jeśli on płaci za wszystko pozostałe, na pewno będzie mu miło :)

Gość gość
ja mam 24 on 36 zresztą co to ma do wieku. Kokosów nie zarabia i to mi nie przeszkadza na spokojne życie wystarcza.

Gość gość
idiotka z gołodupcem starym siedzi

Gość qwertyopop
ja pieprze jaki stary fiut z niego..serdeczne wspolczucia

Gość gość
czemu współczujecie? ja takiego wybrałam jego kocham a on mnie

Gość deyamee
Nic nie rozumiem. Twoj facet mimo wieku mial same prace dorywcze, oplaca kredyt na dom,kupuje jedzenie. Ty nie pracujesz a odkladasz na wyjazd z tego co on zarobi czy z pieniedzy rodzicow?

Gość gość
on ma pracę normalną. Ja znalazłam dorywczą ostatnio. To co on zarabia wystarcza na opłaty i jedzenie. To wszystko.

Gość gość
to czesc odkladaj na wakacje, a czesc dorzucaj do oplat czy innych wydatkow

Gość gość
praca dorywcza ma to do siebie że nie ma stałej pensji. A ile można udzielić korepetycji i zająć się dzieckiem? Mówiłam jemu ale trochę pokręcił nosem. Wiem że na życie i opłaty nie weźmie. Woli żebym trzymała na czarną godzinę

Gość gość
dobrze ze mu pomagasz a on ci czasem glowy nie suszyl zebys szukala pracy ?

Gość gbfgbf
A Ty zamiast trzymac na czarna godzine, postanowilas zmusic go aby dotrzymal umowy ze beda wakacje nad morzem?

Gość gość
nie. Mówi że jak znajdę coś odpowiedniego to dobrze ale jeśli nie to nie ma jeszcze takiej potrzeby. Radzimy sobie.

Gość gość
powiedziałam mu wyraźnie że postaram się w miarę możliwości odłożyć na wyjazd. Jeśli z jakichś przyczyn się nie uda to trudno ale jeśli odłożę odpowiednią sumę to chciałabym pojechać. On też wie że mi obiecał ale się po prostu nie składało

Gość gość
wyjazd na tydzień nad morze to taki luksus, że nie potraficie na niego odłożyć? aż mi żal tego, co się w tym kraju dzieje, jak czytam takie rzeczy....

Gość gość
z czym ty kobieto masz problem? rob tak jak uwazasz za sluszne ktos ci tu napisze, ze nie robisz dobrze i co, przestaniesz odkladac?

Gość gość
z jednej pensji przy dużym kredycie i opłatach plus zakupach jest ciężko

Gość gość
masz dobrego faceta ze nie chce pieniedzy od ciebie wiec sie ciesz ;)

Gość gość
pytam co wy uważacie. Nie chodzi o to że przestanę bo oboje zasługujemy na chwilę relaksu i bycia tylko we dwoje. Tylko że on dziwnie reaguje na sprawy związane z pieniędzmi

Gość gość
to z nim porozmawiaj jak dziwnie wedlug ciebie reaguje, co ? ukrywa przed toba jakies dlugi ? :D

Gość gość
skoro dziwnie reaguje to tym bardziej powinnas z nim porozmawiac, a nie obcych ludzi sie pytac co sadza o tym, ze chcesz odkladac kase na wakacje

Gość gość
ja nap nie lubie rozmawiac o pieniadzach..

Gość gość
nie chodzi o długi. Nawet jeśli ja mam jakieś pieniądze to nigdy nie pozwala mi płacić za np zakupy do domu. Jednocześnie sprawdza moje konto. Jeśli potrzebuje on jakichś pieniędzy to je sobie bierze owszem zawsze mówi ile i na co. Ale w sklepie, restauracji, kinie ja nie zapłacę. Bo musi on.

Gość gość
jak to np w kinie nie zaplacisz bo on musi ? on ci nie karze po prostu placic tak ?

Gość gość
ja bym mu chyba powiedziala do sluchu jakby mi sprawdzal konto, co to jest ?!!! ty jego konto sprawdzasz ??

Gość gość
nie karze ale mówi żebym portfel schowała albo mi go bierze. Nie sprawdzam ale jak on to robi też mogę patrzeć tylko nie jest mi to do niczego potrzebne

Gość gość
nie rozumie, dziwny koles, po cholere mu twoje konto ?? MALZENSTWEM NIE JESTESCIE !

Gość gość
nie rozumiem* na serio dziwny ....

Gość gość
czemu nie rozumiesz. On ma dostęp do mojego konta. Pomagał mi je zakładać kilka lat temu. Wiem że mnie nie okrada bo oczywiście wiem ile pieniędzy miewam i ile on bierze