Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zwabić ptaki do karmika

Polecane posty

Gość gość

hej ! Pomóżcie ! Zrobiliśmy karmik i zamontowaliśmy go na balustradzie na balkonie, powiesiliśmy tak kulkę z tłuszczem i zatopionymi w nim ziarnami oraz wysypaliśmy na spodek słonecznik. Na razie żaden ptak nie zainteresował się karmikiem. Mam pytanie do tych z Was, którzy dokarmiają ptaki: w jaki sposób można zwabić ptaki do karmika ? :)

Gość gość
Staszek won leczyć depresje smętna pało 🖐️

Gość gość
nie wiem jak,ale ciesze sie,ze sa ludzie o dobrym sercu budujacy karmniki:)

Gość gość
chyba karmNik!!

Gość gość
Zrobiliście to za późno. Ptaki przyzwyczajają się do miejsca, a ja zaczynam dokarmianie pod koniec listopada. Teraz jak wychodzę na trawnik, aby wysypać ziarno (na balkonach i oknach nie karmimy, bo brudzą), to wróble dosłownie mi na plecach siadają, tak czekają kiedy wreszcie się zjawię Spokojnie; za kilka dni zauważą waszą stołówkę i nie nadążycie z uzupełnianiem

Gość gość
przepraszam za literówkę, oczywiście chodziło mi o karmnik - przepraszam :) dziękuję szczególnie gościowi z 15.21 za odpowiedź

Bez obaw, na pewno zauważą. I mnie było to samo, na początku - brak zainteresowania, teraz przylatuje ich tyle że nie nadążam z kupowaniem karmy :D wystaw im jeszcze jakieś poidełko. Nie wiem tylko czy jest to akuratnie najlepszy pomysł z tym dokarmianiem na balkonie...

Gość gość
Nie martw sie,przyleca.Ja mam karmnik juz 5rok.Ta zima jest ciepla,u mnie tez sporadycznie jedza.Gdy jest odwilz to tez nie maja apetytu.Ja moim kupuje mieszanke ziaren dla ptakow zimujacych.Cudny widok,gdy zleci sie tych baczkow ponad 50.

Gość gość
dzięki Dziewczyny za odpowiedzi, będę więc cierpliwie czekać :)

Gość gość
Wystawilam jedzonko dla ptaszków na balkonie i nic. Dziś weszłam na Youtube wyszukalam odgłosy sikorek i puscilam na balkonie. Efekt jest taki że zlecialy się sikorki i zajadają aż miło

Gość Pawilser
No na penwo odpowiednia karmą mozesz znalexc jej sporą oferte w sklepie http://panfarmerek.pl nie duże ceny a naprawdę wysoka jakość ziaren, pestek itd.