Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nevermindxoxox

zespol policystycznych jajnikow a ciaza

Polecane posty

Gość Nevermindxoxox

Witam. We wrzesniu dowiedzialam sie, ze choruje na zespol policystycznych jajnikow. Od tego czasu duzo naczytalam sie o tej chorobie no i dowiedzialam sie tez, ze nie mozna miec dzieci. Ale czy to tak do konca prawda? Czy jest tutaj jakas mama z tym zespolem, lub czy znacie kogos takiego kto mimo tego urodzil? Lekarz powiedzial mi rowniez, ze jesli bede chciala miec bobasa, bede musiala przyjmowac leki. Jednak ja wolalabym zajsc w ciaze naturalnie, bez zadnych prochow. Prosze o pomoc. Kompletnie nie mam pojecia o tej chorobie. Tak bardzo chcialabym miec dzidziusia ;( U mnie przebiega bezobjawowo.. jedynie miesiaczki sa nieregularne. Dodam tez, ze mam 18 lat, a starania o dzidziusia zaczelam pol roku temu i nadal nic.

Gość gość
ja mam, mam tez dwoje dziec***oczetych naturalnie ale tak osobiscie to bym ci radzila z ciaza zaczekac, jestes bardzo mloda

Witaj.Ja mam zespół policystycznych jajników PCO a jestem w ciąży.Niedługo zostanę mamą,termin porodu na 16 kwietnia.Jak chcesz pogadać podaje email:soniat34@wp.pl

Gość Nevermindxoxox
Dlugo sie staralyscie?

Gość Nevermindxoxox
czy to prawda, że niedługo będzie mozliwość implantacji zarodka w jelicie grubym?

Gość Nevermindxoxox
Przepraszam, ale ktos podal sie za mnie.. Nie patrzec na te glupie komentarze. Jak mozna byc tak glupim i tepym zeby nasmiewac sie z problemow innych ?

Gość gość
ja tam czekam na klonowanie, będę dzięki temu nieśmiertelna

Gość gość
masz 18 lat i od pol roku "starasz sie o dzidziusia?" chcesz zrobc kariere w mtv? :O

Gość Nevermindxoxox
a g***o cie to obchodzi. mam dwie aborcje za sobą

Gość gość
Naprawde nie sadzilam, ze tu pisza tak tepe istoty. Ten kto sie za mnie podaje musi naprawde nie miec mozgu. Idz powyzywaj sie gdzie indziej, bo nie uda ci sie zablysnac w taki sposob. Jedynie chyba tylko glupota. :) Tak od pol roku. Jesli masz zamiar obrazac, to po prostu sie nie udzielaj, jestem 3 lata z chlopakiem, razem mieszkamy. Chce to dziecko juz, poniewaz po 20 zajscie w ciaze bedzie jeszcze trudniejsze. Jesli tego nie rozumiesz, to sie nie udzielaj bardzo prosze.

Gość Nevermindxoxox
mieszkam z nim trzy lata a roochamy sie od przedszkola :classic_cool:

ja mam policystyczne jajniki i zaszłam w ciążę bez leczenia, po ośmiu latach od diagnozy. Mam 28 lat teraz.

Gość gość
Osobo, ktora sie za mnie podajesz i popisujesz sie swoja glupota. Mam twoje ip cwaniaro, wiec jeden glupi komentarz i wszyscy sie dowiedza kim jestes i skad piszesz :)

ja mam podejrzenie pco. staramy sie od prawie roku i narazie nic z tego nie wychodzi. mi lekarka powiedziała ze jesli chcemy miec malenstwo to zeby nie odkładac tej decyzji bo nie wiadomo kiedy sie uda i czy wogóle to sie uda.

Gość gość
hej dziewczyny, fajnie że jets taki temat. byłam u lekarza we wtorek, na usg wyszło, że mam coś nie tak z jajnikami - gin podejrzewa PCO. niestety nie wiadomo czy to tylko PCO, bo mam też zmiany hormonalne. mam nieregularne miesiączki :/ muszę zrobić test na hormony w 3-5 dniu cyklu wiec czekam na @, miala byc wczoraj a dzisiaj jeszcze nie mam więc znowu zrobiło się nieregularnie :( mam w tej chwili 10 miesięcznego synka, chcieliśmy za jakiś czas starać się o następne. gin powiedział, że może być problem z zajściem w ciążę, ale nie zawsze tak jest. bardzo się boję, że to jest to :(

Gość Little M
Mam zdiagnozowany zespół policystycznych jajników. Kiedy podjęłam decyzję o zajściu w ciążę miałam bardzo wysoką prolaktynę i progesteron zbliżony do zera. A jestem mamą od 7 miesięcy. :) Lekarze ostrzegali mnie, że prawdopodobnie nie zajdę w ciążę, a jeśli nawet... to że poronię, a jednak. Cuda się zdarzają. Nie starałam się też długo bo zaledwie miesiąc. :)

Gość gość
a dużo leków trzeba zazywać? :/ bo ja mam problemy z zażywaniem leków - co by to nie było boli mnie wątroba :(

Gość gość
a zazywasz oslone na watrobe? sama mam pco w ciaze zaszlam za pierwszym razem nie leczac sie

Gość gość
tak zażywam :/ ale właśnie nawet głupie witaminy to u mnie albo ból wątroby albo sensacje w jelitach :/

Gość gość
siostra meza tez na to choruje, efekt, 2 poronienia we wczesnej ciazy, ale tez 2 udane i ma 2 coreczki, widac nie ma co panikowac

Gość Little M
Przyjmowałam, ale tuż przed decyzją o dziecku odstawiłam bo źle się po nich czułam...

mi lekarka powiedziała zeby nie myśleć o tym. najważniejsze jest to zeby uważac na swoją wagę. bo przeważnie kobiety otyłe mają problem z zajsciem. mi nie pozwoliła przytyć. powiedziała zebym pare kilo zrzuciła. waże 59kg. przy wzroście 170cm. okres też mam nieregularny. nie raz potrafie nie mieć @przez 4-5 m-cy:( a nie raz mam kilka miesiecy pod rząd. przez 2cykle brałam luteinę. w pierwszym dostałam po 3 dniach a w drugim po 9 dniach. w trzecim okres dostałam wczesniej bez luteiny. bo cykl trwał 28dni jak nigdy. a miałam zawsze 30-34dniowe a ten jeden jedyny był 28dniowy. teraz znowu bede przyjmować luteinę na wywołanie.

Gość gość
ale jak wazysz 59 to jestes idealnie w normie przy swoim wzroscie... ja mam za duzo kg :/ ale od kiedy te problemy z hormonami się zaczely przestalam chudnac i stoje z waga w miejscu :(

ale ja ważyłam 53kg w tamtym roku. a teraz 59. za szybko i za dużo przytyłam. i musze troche wagi zrzucić. po mnie nie widac ze tyle waże. musze z boczków zrzucić to bedzie ok.

Gość gość
ja zawsze ważyłam troszkę więcej niż inne moje koleżanki, ale moja mama też tak miała. byłam zawsze chuda, tak że na mnie wszystko wisiało. nie wiem jakieś ciężkie kości chyba mamy :P teraz ważę 73 kg przy wzroście 176, zawsze ważyłam około 65. ruszam się na spacerach, ćwiczę, jem 5 razy dziennie, staram się jeść zdrowo, a kg jak były tak są. :/

Ja mam 26 lat i PCO. Po dwoch latach walki i trzech inseminacjach udalo mi sie zajsc w ciaze, jestem w 9 tygodniu.

Gość gość
a powiedz gdzie przeczytałas że nie można mieć dzieci???? ja też mam pcos i czytalam dużo na ten temat i nigdy czegoś takiego nie przeczytałam, wszedzie pisze że zajscie w ciąże jest utrudnione i trzeba się leczyć, a nie że nie można mieć dzieci.

Gość gość
Kochana leki, sport, odpowiednia dieta i tak jak mnie się uda, wierzę w to. Ja brałam Ovarin , na ich stronie znalażłam porady dietetyka co jesc a czego unikac, schudła i powiem ci po 7 miesiacach test wyszedł pozytywnie. Trzymam kciuki i za ciebie http://ovarin.pl/dietetyk-radzi/