Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak znaleźć pracę przy słabych umiejętnościach społecznych

Polecane posty

Gość gość

Jestem studentką i nie chcę obciążać rodziców żadnymi swoimi wydatkami (i tak sprzedaję różne rzeczy i najczęściej kasę mam, ale jednak kozaki musieli mi w tym roku kupić), w związku z czym szukam pracy. Ale niestety nie mam zbyt dobrze rozwiniętych umiejętności społecznych ;) przydałoby się to zmienić, no ale nie chcę się porywać od razu na obsługę klienta.. Rozdawania ulotek też się boję. Wysyłam zgłoszenia do sklepów internetowych, lecz póki co nie ma odzewu. Jakiej jeszcze pracy szukać? Mówcie, możecie też podawać linki do ofert z Krakowa (ja szukam głównie na gumtree i info pracy).

Gość gość
up :)

Gość gość
Normalnie - znajomości. I wszystko się da. Nawet gdy jesteś tępa.

Gość gość
Nie jestem tępa. To znaczy jestem - pod względem inteligencji emocjonalnej, ale z taką zwykłą wszystko w porządku :P. Nie mam znajomości za bardzo, pytałam mamy, to popyta ludzi w pracy, bo mogłabym się opiekować jakimś dzieckiem.

Gość gość
obrabiaj pałę sponsorowi

Gość gość
Won z takimi wypowiedziami:)

Gość gość z wcześniej
Jesteś jakimś wioskowym przygłupem, bo nie rozumiem czego się boisz. Chociaż z drugiej strony to dobrze, że takie ''wynalazki'' istnieją, przynajmniej innym jest łatwiej i przyjemniej w życiu.

Gość gość
aktywnie jej szukając

Gość gość
Wiesz co, najłatwiej jest kogoś wyzywać. Mam fobię społeczną zdiagnozowaną akurat.. Ale nie chcę się poddawać i chcę sobie dorobić, więc chcę mieć pracę. Tylko nie taką, w której wymagany jest zbyt intensywny kontakt z ludźmi. Jeszcze nie jestem na to gotowa..

Gość gość
nie przejmuj sie takimi wypowiedziami, wlasnie oni sa przyglupiami bo nawwt kultury nie maja i nie wiedza co to wstyd.,, szukaj i pytaj znajomych

Gość gość
To zacznij odwalać gnojówkę. W lesie żyłaś, że nie miałaś kontaktu z innymi ludźmi? Ja chociaż unikałam jak mogłam, ale musiała zaczai z innymi współpracować, a na terapie i inne pierdoły nie miałam czasu, ani ochoty. A co to za nowa ''choroba'' fobia społeczna? Dobry sobie wykręt dla nieudaczników.

Gość gość
Ale z was idioci... :( Ja mam cos podobnego, tzn mam zespół Aspergera, i tez mam niska inteligencje emocjonalna, przy całkiem wysokiej ogólnej... są rózne rodzaje inteligencji, np. osoby lekko uposledzone maja czesto b duza zaradnosc

Gość gość
Ja nie mam siły na tłumaczenie ludziom, którzy umieją tylko wypluwać jad i uważać za nieudaczników każdego kto ma jakiś problem jakbym była nieudacznikiem to nie szukałabym pracy, nie chodziłabym na studia i na terapię, nie faszerowała się tabletkami byleby funkcjonować i coś robić jesteście typowymi nizinami społecznymi, które nie mają pojęcia o specyfice ludzi. Jak się wyleczę, to pokażę takim jak wy, którzy pogardzają biednymi, ludźmi z problemami etc :)

Gość gość
jak chodzi o pieniądze to nie licz na kogoś, licz na siebie. Teraz o zarobek trudno.

Gość gość
Głupoty moim zdaniem. Ja studiuję, więc chodzi mi o dorywczą pracę. Znajdę pracę na pewno :) teraz sobie myślę, że mogłabym poprawiać ludziom prace magisterskie też, choć wolałabym też mieć przy tym pracę z prawdziwego zdarzenia

Gość gość
szukaj intensywnie

Gość gość
nieudacznicy to ludzie co nie wiedzą co to fobia ale się wypowiadają i oceniają, autorko nie martw się, ja też mam fobię, ostatnio prawie dostałam pracę,bede szukac dalej :)

Gość gość z wcześniej
Problemy z AS?? No nie rozśmieszaj mnie, bo mam to od urodzenia, a z tego typu przepadków nie da się ''wyleczyć'', tylko potrzeba pracy, własnej i ciężkiej, bo nikt tego nie rozumie. Zwalanie na 'asp'i jest najprostsze, a potrzebne jest zrozumienie siebie oraz rodziny i własna praca. Takie p*****lamento zapodawaj innym, bo na mnie to nie robi wrażenia.

Gość gość
Ja byłam na jednej rozmowie, umówiłam się na wszystko z gościem ale niestety nie zadzwonił więcej...

Gość gość
a jak ktoś nie daje rady sam idiotko to co? ma się pieprznąć do rzeki bo tobie się nie podoba że ktoś próbuje o coś walczyć ale nie jest na siłach jeszcze robić pewnych rzeczy

Gość gość
Jak się komuś nie podoba to, że chcę pracę z mniejszym kontaktem z ludźmi póki co, to wypad z wątku. Sama wiem, na jakim jestem aktualnie poziomie i na ile sobie dam radę w jakiej pracy.

Gość gość
Hej, też tak mam identycznie i kombinuję jak mogę, ostatnio zaczełąm myslec o własnej działalnosci - gdzie jestem panią dla samej siebie a mianowicie import chin i sprzedaż na allegro, wbrew pozorom to nie est wcale trudne:) wystarczy troche poczytac****odstawowy angielski !

Gość gość z wcześniej
Nieudacznicy to ci, którzy zwalają wszystkie niepowodzenia na innych, nawet nie starając się czegokolwiek poszukać w sobie, a jak już coś znajdą to i tak to zwalają co się da na rodzinę/środowisko/znajomych czy inne sytuacje.

Gość gość
Ktokolwiek tutaj coś na kogoś zwalał? W którym miejscu? Chyba dopisujesz sobie w główce wszystko, byleby się pokłócić albo czytać nie umiesz. Czyżby zespół napiecia przedmiesiączkowego się zbliżał?

Gość gość
laska chce normalnie znalezc prace i byc samodzielna a ktos sie dowala na chama lol co za ludzie na kaffe siedza..

Gość gość
Zwalanie na 'asp'i jest najprostsze, a potrzebne jest zrozumienie siebie oraz rodziny i własna praca. x x ja nie zwalam. Po prostu wszyscy ludzie uwazaja mnie za dziwadło, dowiedziałam sie dopiero po 30, ze mam prawdopodobnie te chorobe tzb Aspergera. Ludzie czesto myslą, ze biore narkotyki, bo sie dziwnie zachowuje. Wybucham czasem smiechem nagle czego ludzie nie lubia, jestem wiecznie zamyslona, mam tez straszna apatie, nie mam nigdy siły tzn taki brak energii jak przy depresji... Czesto sie zachowuje jak dziecko tzn infantylnie, i wiele innych rzeczy.. Bardzo chciałam pracowac, ale sie nie utrzymuje w zadnej pracy, najdłuzej sie utrzymałam 3 miesiace, powiedzili mi, ze jestem za powolna i mało przebojowa. Ostatnie dwie prace zakończyłam - pierwsza po 2 dniach, drugą - po jednym.