Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Który wózek wybrać

Polecane posty

Gość gość

Verdi Sonic czy Skyline Sorento?

Gość gość
ten pierwszy

Gość gość
żaden, co to za wynalazki?

Gość gość
Żadne wynalazki, wózki wielofunkcyjne z niższej półki cenowej. Nie każdego stać na wózek za 3tys... A czy ktoś użytkował może wózki firmy Skyline? Bo nie umiem nigdzie znaleźć opinii na ich temat.

Gość gość
ten pierwszy jest ladniejszy;)

Gość gość
Biorąc pod uwagę wygląd ten pierwszy ładniejszy. Nie widziałam ich na żywo, tylko na allegro.

Gość gość
jeden i drugi gowniany. za ta cene lepiej kup porzadnej firmy, ale uzywany - dluzej posłuży nbiż takie firmy-krzak

Gość gość
A tez obstaje za lepszym uzywanym

Gość gość
Chodziło mi raczej o opinie osób które miały styczność z którymkolwiek wózkiem lub firmą a nie osobiste poglądy na wózki. Wózka nie będę kupować osobiście więc muszę się dostosować do osoby sponsorującej.

Gość gość
Ten pierwszy ładniejszy a co do funkcji to musisz sama zdecydować na czym Ci zależy najbardziej. A co do tego, że lepiej kupić używany lepszej firmy - nie każdemu zależy na marce. Co niby ma taki wózek za 3 tys. czego nie ma taki za 1 tys.? Nie mówię tu oczywiście o jakichś super gadżetach czy innowacyjnych udogodnieniach, które są oczywiście przydatne ale nie niezbędne. A za tysiąc zł to już wolę nowy wózek gorszej firmy niż używany ale tak naprawdę nie wiadomo w jakim stanie - może jakiś pokrzywiony stelaż, naprawiane x razy kółka czy pokrzywiona gondola.

Gość gość
No właśnie, zakup używki zawsze wiąże się z ryzykiem, bo może być tak, że ktoś pozbywa się wózka bo dziecko już wyrosło itd ale może też być tak, że wózek był felerny i ktoś chce pozbyć się kłopotu. Zależy mi na tym żeby wózek nie był bardzo ciężki, bo mieszkam na 3 piętrze i będę musiała go znosić, no i ogólnie żeby dobrze się prowadził i miał możliwą amortyzację.Przez pierwszych kilka tygodni zamierzam używać fotelika zamiast gondoli, no i to tyle w kwestii wymagań. Co do wózka Verdi znalazłam kilka opinii które w miarę naświetlają mi sprawę, a jeśli chodzi o Skyline to nie umiem dotrzeć do żadnej opinii już nie o samym wózku ale nawet o firmie. Wózki tej firmy sprzedają w sklepie Babylandia w Częstochowie, byłam tam, oglądałam, ale mogę sobie oglądać skoro i tak nie wiem na co zwrócić uwagę.

Gość gość
za tysiac nie da sie kupic porzadnego wozka wielofunkcyjnego. Po prostu dobre materialy kosztują. Owszem, można kupić słabo amortyzowany bubel, na kołach bez łożysk, które szybciej się wyrabiają i psują (np. skręcają same w którąś stronę). Z materiałów, które blakną w słońcu, są trudne do czyszczenia. Będą się dokręcać śrubki, luzować elementy, trzeszczeć i skrzypieć. Ja wózek baaaardzo długo wybierałam. Nie zależało mi na cenie, a na jakości, bo chcę mieć więcej dzieci niż jedno. I jestem pewien, że za tysiac złotych wolałabym np. emmaljungę po 1 dziecku niż najlepszy tutek czy inny krasnal albo szymek. Ważne jest też, czy można wpiąć dobry fotelik. Bo te tanie firmy mają foteliki o niskich ocenach w testach ADAC czyli są niebezpieczne. Ja chciałam albo taki, gdzie wepnę maxi cosi, albo taki, któego fotelik ma chociaż 4 w kwestii bezpieczenstwa. Po drugie tanie wózki mają małe gondole, to też jest problem. Rzadko są zawieszone na wahaczach, co też jest problemem na naszych drogach. No i jak poczytasz opinie w necie to sama zrozumiesz.

Gość gość
Z wygladu zdecydowanie ten pierwszy:)

Nie wiem, czy podjęłaś już ostateczną decyzję odnośnie wózka, ale zastanów się nad kupnem używanej gondoli (jest mnóstwo w stanie idealnym za niewielkie pieniądze) a potem porządniejszej spacerówki.

Gość gość
oba okropne

Gość gość
Ja też niedawno kupowałam swój pierwszy w życiu wózek i tak naprawdę wszystko wyjdzie dopiero podczas użytkowania a idealnego modelu i tak nie znajdziesz. Skoro wiesz coś o jednej z firm to może wybierz właśnie tą? Z jednej strony wózek to ważna rzecz, dość droga, której używa się długo ale z drugiej - każdy spełni swoją funkcję. Zwróć uwagę na wagę wózka skoro mieszkasz w bloku.

Gość gość
obejrzyj stronę elcar,wózek speedway i havana są fajne i kosztują 900zł przy pełnym wypasie,śpiworki,parasolka itp, oglądałam osobiście i wydawają mi się spoko

Gość gość
mi sie wydaje,ze ten pierwszy bedzie lepszy. ma spore koła bedzie sie lepiej jeździło po śniegu, regulowana rączkę oraz większy koszyk pod spodem. najlepiej sprawdzić, jak sie oba prowadzi, jakie sa ciężkie. ja pierwszy wozek miałam podobny z chico (5lat temu), nie byl drogi ale byl rewelacyjny. posłużył wielu dzieciom i nadal jest w super kondycji a jeździliśmy nim po największych wertepach. nie mogłam znaleźć zadnej opini na temat tego drugiego a i ze znalezieniem zdjęć miałam problem.

Gość gość
Ja mam havanę ale jeszcze dziecka nie urodziłam :) Wózek złożyliśmy w domu i jest fajny, bardzo lekko się prowadzi, ma duże pompowane koła, nawet te skrętne ma duże (mieszkam na wsi), gondola ma 80 cm. Spacerówka też spoko, rozkłada się na płasko. Bardzo łatwo się wszystko montuje i demontuje. Zarówno spacerówka jak i gondola ważą po ok. 14 kg ze stelażem. Może być nieporęczny do bloku (ja mieszkam w domu więc dla mnie to nie problem) bo jakiś taki spory mi się wydaje. No i rozmiary po złożeniu też mnie nie interesowały bo mamy duży bagażnik. I mam wersję tylko 2 w 1 - nie potrzebowałam fotelika wpinanego.

Gość gość
ja właśnie się zastanawiam czy kupić havane czy speedway bo przy speedway spacerówka jest taka zgrabniejsza,te dwa bliźniacze koła ją tak jakby pomniejszają,i na kolor nie mogę się zdecydować

Gość gość
"oba okropne" Najlepiej wejść na forum gdzie jest się anonimowym i pisać co przyjdzie do głowy nie popierając tego niczym. To takie polskie :/

Gość zofiks
mnie bardziej podoba się ten pierwszy wózek,lubię proste wózki my mamy wózek speedi jestem bardzo zadowolona z niego więc możesz sobie zobaczyć

ja dostalam wozek od tesciowej, na poczatku nie bylam przekonana bo to nie ja wybieralam, ale jak tylko wyprobowalismy wozek w terenie to sie w nim zakochalam (mamy maxi cosi speedy) :-)

tak na prawdę wózki dobrych firm, te z wyższej półki jak chociażby wymieniane maxi cosi finalnie wychodzą taniej niż te tanie wózki, ponieważ nie ma problemu z ich sprzedażą potem, bo służą długo, więc koszt się zwraca

ale to w sumie zalezy do czego potrzebujesz, bo chcesz gondole to zobacz sobie maxi cosi mura plus 4, sa rozne opcje, ja polecam ci skladana gondole,, to dopiero wygoda jak sie jedzie gdzies w podroz samochodem

no tak, w gondolach maxi cosi to jest rzeczywiście plus, ze można je składać, także stelaż z gondolą zajmują potem bardzo mało miejsca, chociażby w bagażniku

Gość gość
Ja akurat mam mure ze skladana gondolka, naprawde warta uwagi, szczerze mowic to popol roku uzytkowania jej pewnie bedzie dalej wygladac jak nowa, taki maluszek naprawde nic nie zniszczy takiej gondolki,

Ja akurat mam mure ze skladana gondolka, naprawde warta uwagi, szczerze mowic to popol roku uzytkowania jej pewnie bedzie dalej wygladac jak nowa, taki maluszek naprawde nic nie zniszczy takiej gondolki,

Gość gość
skyline gt nie polecam sam skreca przy dziecku 10kg trzeba duzo sily wlozyc zeby pchac. koleszanka ma bebetto i duzo lzej sie prowdzi mimo wikszej wago wozka.