Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do rodzących latem czy wszystkie spuchlyscie w te upały

Polecane posty

Gość gość
Nie można całkowicie soli eliminować. Ja 1 razem jak spuchlam w czerwcu to puścilo tydzień po porodzie w listopadzie :/ teraz za miesiac rodze i 2 razy mi nogi spuchly w czerwcu i sierpniu na weselu i to dopiero ok 3 w nocy . Modl się lepiej żeby ci się coś gorszego nie przypaletalo np rwa :/

Gość gość
No to najgorsze upały mialas dopiero przed sobą:-)

Gość gość
Ja rodzilam we,wrześniu czyli cale latoz brzuchem,bylam tez na kanarach i w ogóle nie puchlam,ani nogi a nic.

Gość gość
jak nie można całkowicie soli eliminować? wystarczy, że Ty przestaniesz solić cokolwiek, a to powinno zminimalizować opuchliznę do minimum i tak mnóstwo soli jest w pokarmach, które spożywamy

Gość gość
sól solą ale mi się zrobiło nadcieśnienie ciążowe powiązane własnie z obrzękami no i oprócz nieestetycznych stóp i palców u rak to bylo naprawde niebezpieczne i uwaga - nie wiadomo skąd się to bierze i żadna sól i jej nieużywanie na to nie pomoże :-( a co do stóp to faktycznie nosiłam wieksze, co prawda byly za dlugie ale w swój rozmiar na szerokosc niewchodziłam, no i tak czy tak mialam taka poduszke na wierzchu wychodzaca z buta jak sobie sporo pochodzilam

U mnie nie wiadomo z czego byla ta opychlizna. Ale ja puchne jak jest goraco niezalenie od ciazy. Moze nie tak ale jednak. Cisnienie mam zawsze niskie wiec to tez nie ten problem.

Gość gość
ja normalnie mam bardzo niskie ciśnienie po urodzeniu trzeciego dziecka to już w ogóle miałam jakąś masakrę 60/30 i nie byłam w stanie ręką ruszyć:O pielęgniarka, która mi mierzyła ciśnienie mówiła, ze to normalne... ta jasne, tylko, że pozostałe babki na sali miały jednak wyższe ciśnienie choc też dosyć niskie (wszystkie byłyśmy po CC) jednak w pierwszej ciąży na każdej wizycie miałam nienaturalnie wysokie ciśnienie w granicach 140, co jest dla mnie całkowicie nienaturalne poza ciążą więc to co jest bez ciąży nie można brać za pewnik w okresie ciąży;) poza tym opuchlizna często bierze się z zatrucia ciążowego (gestozy) i trzeba na to bardzo uważać