Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość high5noelle

ćwiczenia na szczupłą sylwetkę

Polecane posty

Gość high5noelle

Postanowiłam napisać tutaj sama, ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniego tematu. Mianowicie mam 16 lat i nie ukrywam, że trochę się gubię jeśli chodzi o ćwiczenia i dietę. Szukam ćwiczeń, które pozwolą mi wyszczuplić sylwetkę, ale nie wiem, co właściwie mam wybrać, bo jest tego za dużo. Nie jestem gruba, jednak chciałabym wyglądać i czuć się lepiej.Słyszałam już o Ewie Chodakowskiej i Mel B przede wszystkim. Od jakiegoś czasu ćwiczę właśnie E.Ch. ale nie wiem, czy uzyskam takie efekty jakich oczekuje, gdyż nie chcę być zbyt umięśniona (wiem, że od razu sobie mięśni nie narobię i że mięśnie są potrzebne, jednakże chcę uzyskać bardziej smukłą niż umięśnioną sylwetkę). Może ktoś doradzić od czego powinnam zacząć, czy może ktoś próbował jakiś ćwiczeń i może polecić? Będę ogromnie wdzięczna za pomoc.:)

Gość opadly mgly i miasto ze snu_
Ecik wracając z kopalni zahaczył z kumplami o szynk. Wraca późną nocą do domu, stara już śpi, to jej tylko kartke zostawił na stole: "Stara obudź mnie o 5.00" Rano wstaje dziwnie rozespany, patrzy na zegar już 9.00, zrywa się z łózka a na stole kartka: "Stary wstawaj już piąta"

Gość gość
Nie zrobisz się przypakowana od ćwiczeń z Chodakowską czy Mel B, żeby wyrobić sobie mięśnie jak trenerki, to trzeba lat ćwiczeń, więc luzik. Chodakowskiej osobiście nie polecam, bo wiele ćwiczeń pokazuje źle, nie zwraca uwagi na technikę i można sobie nadwyrężyć kręgosłup i kolana. Ogólnie to Chodakowska to trochę hochsztaplerka i ja raczej polecam Mel B czy filmiki Sylwii Wiesenberg, metoda Tonique.

Gość gość
Poza tym ćwiczenia siłowe są super, lekko zarysowane mięśnie są bardzo kobiece, nie będziesz od razu wyglądać jak kulturystka. :)

Gość high5noelle
dziękuję za rady, może spróbuję z Mel B, wcześniej ćwiczyłam i nie umiem ocenić, które są lepsze jeśli chodzi o poprawę kondycji, wyglądu itd., ale wiem na pewno, że Mel B daję więcej pozytywnych emocji i aż chce się ćwiczyć(:

Gość gość
Jak się nie jest wielorybem to nie trzeba ćwiczeń za dużo :D