Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczepienie odra świnka i różyczka

Polecane posty

a ja z wykształcenia jestem chemikiem i nie szczepie, mnie nikt nie przekona że metale ciężkie nie mają wpływu na organizm, zwłaszcza kumulując się w mózgu i że tyle toksyn w jednej dawce jest bezpieczniejsze od ewentualnego przechorowania choroby

Gość gość
laddy :kumulujace sie w mozgu ???Co za brednie, juz widze jaki z ciebie chemik.Litosci :O

Gość gość
A co ??? Nieeee?????? No tos matka mądra jak kura domowa :) ales pojechała z niewiedzą

Gość gość
całe szczęście ja jestem z rocznika, który sobie spokojnie chorowal i na odrę i na swinke i na rózyczke, mądre matki wiedziały, że im szybciej porzechorujemy tym lepiej nikt nie umarł, nikt nie miał powiklań i mamy szanse dożyc późnej starości bez tych wszystkich syfów w organiźnie :)

Gość gość
Gosciu z 22.37, a co Ty jestes, Matuzalem? Historia szczepien w Polsce siega 200 lat wstecz, to ktory Ty jestes rocznik??

Gość gość
12.03.14 - dobre :) ale prawda jest taka ze kiedys wszyscy albo wiekszosc przechodzilismy te choroby.

Gość gość
Przeciez dzisiaj tez sie na to choruje, bo szczepionki nie zapobiegaja chorobie, pozwslaja ja lagodniej przejsc I chronia przed powiklaniami.

Gość gość
Ja zaszczepiłam 2 tygodnie temu, bardzo żałuję. Walczyliśmy z wysoką gorączką, biegunką, wysypką, dziecko całymi dniami płacze. Był bardzo pogodnym chłopcem, teraz od rana do nocy jest płacz.Niestety nie poczytałam wczesniej o tej szczepionce.

Gość gość
Moge sie zalozyc, ze zadna z was nie zostala zaszczepiona MMR bo ta szczepionka zostala wprowadzona do uzycia w okolicach roku 2000 moze troche wczesniej. Jak juz, to bylyscie zaszczepione z tego zestawu tylko na odre. Tak w ogole to polecam siegnac do swojej ksiazeczki zdrowia dziecka i przeanalizowac na co bylyscie same szczepione a na ile dodatkowych chorob szczepi sie teraz. Z ta 200 letnia historia szczepien w Polsce to pojechalas :-)

Gość gość
Ja jestem rocznik 77, na pewno bylam szczepiona na odre I rozyczke, co do swinki to nie wiem I moja mama tez nie pamieta. A jezeli chodzi o szczepienia to wystarczy sobie wpisac w google. Faktycznie, pierwsze szczepionki zostaly wprowadzone prawie 2 wieki temu.

Gość gość
ja jestem rocznik 83, nie bylam szczepiona na odre, rozyczke i ospe,swinke i na gruzlice tez nie( mialam duza odczyn po próbie na rece). chorowalam na rozyczke,ospe i swinke, wiekszosc dzieciakow na to chorowalo.