Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego chrzescijanie sa chorzy

Polecane posty

Gość gość
moja droga pojęcie chromosomu zawiera w sobie GENOM albowiem geny są w chromosomach.

ja nie twierdze, żę moim przodkiem jest ani muszka ani goryl - napisałm o muszce tylko jako ciekwaostka :) Bo ludziom sie wydaje ,ze podobieństwo fizyczne ludzi i goryli wyczerpuje wszelkie możliwośc***ochodzenia :)

Gość gość
nie wiem którym ludziom się tak wydaje allium ale jedno jest pewne mamy z gorylami 98% identycznych genów więc nie prawdą jest to co napisałas że najbliższa nam genetycznie jest drosophila melanogaster :-)

moja deroga :D jeśli chcesz toczyć dyskusje na tematy - genetyka muszek i goryli - poszukaj sobie kogoś innego :D

Gość gość
Ludzie ze Starego Testamentu żyli w innych czasach i wg innych zasad, ukamienowanie kogoś nie było niczym dziwnym, Jezus nauczał kochać i wybaczać, wierzę, że Bóg jest miłością, tylko wielu spraw nie rozumiemy.

Gość DziecieBoze
Allium a mi nie odpowiedzialas czy masz konto na jakims innym forum albo stronie?

Gość gość
allium sama wyskoczyłaś z muszkami i gadasz pierdoły bo dla ciebie określenie chromosom nie zawiera w sobie pojęcia GENOM. A właśnie genom jest w chromosomie...po prostu chromosom to pojęcie OBSZERNIEJSZE. Jak nie znasz się na tej tematyce to nie podejmuj polemiki z osobami po studiach przyrodniczych.

mam - ale wszędzie tam występuję pod tym samym nikiem :) szukajcie a znajdziecie :) a to forum jest dobre do rozmów jak każde inne :)

Gość DziecieBoze
Dobrze bede szukał :D I prosił to bedzie mi dane :)

skoro skończyłąs studia - jakiekolwiek - nie powinnaś mieć problemów z czytaniem i rozumieniem tekstu czytanego - może nawet z jego analizą ? to przeczytaj jeszcze raz co napisałam i chwilkę pomyśl . i nie , nie musisz do tego wracać bo nie toczę rozmów muszkach - TO BYŁA CIEKAWOSTKA - ale skoro tak koniecznie chcesz o tym porozmawiać znajdź kogoś bardizje oblatanego w temacie ? może i ty czegoś ise dowiesz ?

Gość gość
logiczne że mniej chromosomów oznacza mniej genów więc jak niby muszka ma byc z nami najbardziej podobna genetycznie poza tym chromosom to nic innego jak nic DNA skondensowana i "oklejona" białkami takimi jak histony. Allium może się znasz na swojej wierze ale średnio na genetyce.

każdy zgnije - żadna tajemnica . ty też . pytanie tylko -co dalej ?:)

Gość gość
Dziecieboze jak chcesz sobie babe wyrwac to idz na sympatie. Wracajac do meritum - bog nie moze byc miloscia, skoro spowodowal tyle zla - jezeli istnieje to jest jej dokladnym przeciwienstwem - zadufana w sobie egocentryczna nienawistna i despotyczna kreatura. A przynajmniej tak wynika ze starego testamentu.

Gość gość
" skoro skończyłąs studia - jakiekolwiek - nie powinnaś mieć problemów z czytaniem i rozumieniem tekstu czytanego - może nawet z jego analizą ? to przeczytaj jeszcze raz co napisałam i chwilkę pomyśl ." stary kafeteryjny argumencik ;-) a jak już "tekstu pisanego" :-) czytam uważnie i odpowiadam precyzyjnie na twoje bzdury "nasz genom najbardziej jest zbieżny z muszką owocówką - nie z gorylem" nie trzeba głębokiej analizy by to obalic wystarczy wiedza pozdrawiam

Gość DziecieBoże
Oczywiscie, chce wyrwac babe a szczególnie Allium ktora ma meza :D

tekst pisany - kiedy ty piszesz ty czytasz tekst czytany - napisał ktoś inny - możesz przeczytać ty :) ot, widzisz zawsze można isę czegoś nauczyć :) a słowa - to precyzyjne narzędzia :D

Gość DziecieBoże
Tylko nei wiem czy Allium nie przeszkadza roznica wieku :D (bez urazy allium oczywiscie :D )

jestem na wielu forach ale żadne z nich nie jest ...towarzyskie ? tak sie to nazywa ? :)

Gość gość
ludzie wymyslili Boga, by jakos wytlumaczyc sobie rozne zjawiska, ktore zachodza na swiecie dzisiaj juz wiemy dlaczego jest dzien i noc, skad sie bierze burza itd i nie tlumaczymy tego kaprysem Boga, czy jego checia ukarania ludzi

a mimo to ludzie nadal wierzą w Boga :) czy ot nie jest fascynujące ?:)

Gość gość
no jak dla mnie nie jest ludzie wierza w rozne rzeczy, nic w tym fascynujacego

Gość gość
Wielu ludzi widziało tzw. Duchy albo ktoś, kto zajmował się magią też doświadczał różnych zdarzeń (dlatego magia jest niebezpieczna), mnóstwo takich opowieści np. tutaj. Czy wg niewierzących to wszystko przypadek u wymysły? Na youtube też jest dużo świadectw.

Gość gość
Bardziej żenujące niż fascynujące, nadzieja w tym ze im bardziej społeczeństwo wykształcone tym mniej chętne by wierzyć w bajki.

Gość gość
ja natomiast bardzo boję się smierci, co się ze mną stanie, teraz czuję myślę a co będzie potem, tego nie mogę pojąć ,może mi to ktoś wytłumaczy, co z duszą,

Gość gość
Spoleczenstwo wyksztalcone nie chce wierzyc? :D W moim zborze to kilkadziesiat osob po studiach jest :)

Gość gość
nie ma czegos takiego jak dusza.Po człowieku zostaje energia nie dusza.Fizyka sie kłania