Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego chrzescijanie sa chorzy

Polecane posty

Gość gość
Śmierć jak śmierć, każdy to w końcu "przeżyje".

Gość gość
Popatrz na ogół a nie tylko kraniec własnego nosa - im większy dostatek i wiedza tym większy laicyzm.

a im większy laicyzm - tym ludzie szczęśliwsi i spokojniejsi ? to skąd taki wysyp psychologów i psychiatrów , skąd taka kariera rozmaitych poradni zdrowia psychicznego ? Skąd tylu nieszczęśliwych ludzi ? rozbitych małęństw ,porzuconych dizeci , opuszczonych starych rodziców ? no - skąd ? skoro tacy jesteśmy wykształceni i wolni ? to dlaczego tacy nieszczęśliwi ?

Gość gość
ja natomiast bardzo boję się smierci, co się ze mną stanie, teraz czuję myślę a co będzie potem, tego nie mogę pojąć ,może mi to ktoś wytłumaczy, co z duszą,

Gość gość
no chyba nie chcesz powiedziec, ze wiara w Boga, ktory zsyla tyle cierpienia, ktory grozi, ze po smierci nie musi byc cudownie, daje ludziom szczescie?

Gość gość
Rzeczywistość boli - pytanie czy wolisz prawdę czy życie w "matrixe"?

Gość gość
''nie ma czegos takiego jak dusza.Po człowieku zostaje energia nie dusza.Fizyka sie kłania'' true

Gość gość
Jeśli chodzi o świadectwa zamieszczone też na youtube, to nie chodziło mi o filmy z duchami (chociaż takie też są), tylko ludzie opowiadają o swoich doświadczeniach albo pewien pan na Mszy chyba u egzorcysty zaczął krzyczeć i zemdlał, dużo tego jest, a wielu nie mówi, bo boi się braku zrozumienia. Możesz pisać np. Zywa wiara na YT, są bardzo fajne świadectwa i kazania.

Gość gość
"ludzie opowiadają o swoich doświadczeniach" x takie rzeczy, kazdy moze opowiadac, ale to nie oznacza, ze jest to prawda

Gość gość
dobrze ,nie ma duszy, nie mogę tego pojąć,teraz czuję myślę, co potem co się dzieje z,,, ,,,człowiekiem,,, niby wierzę ze wszyscy sie spotkamy po smierci,ble,ble,ble , ale nie mogę pojac tego wszystkiego, wiem, co pisze w bibli, ale co ze mna moimi ,myslami, jak to jest tak naprawde, co sie ze mna stanie,jestem dobrym czlowiekiem

Gość gość
nie wyrobie...HAHAHA ja też nakręce sobie filmik z moimi ;;przeżyciami'' bede kłamac i zmyslac jak wszyscy. I co tez uwierzysz? żałosna sekta. a ci co krzycza na mszy to maja jakąs chorobe psychiczna

dusza jest tchnieniem Boga , jest Jego darem ,podarunkiem dla ciebie ,który sprawia ,zę możesz być w części jak On - mozęsz żyć wiecznie . Jeśli wierzysz w Boga - śmierć jest tylko drzwiami - przechodzisz z hoteli , miejsca gdzie mieszkasz tylko przez chwilę od Domu :) Wracasz do miejsca całkowitej akceptacji , harmonii i miłosci .

Gość gość
Prawdopodobnie nic. Umrzesz tak jak każdy i za 100 lat nikt nie będzie o tobie pamiętał wiec skoro masz szansę to czyn tak, aby twoje życie i ludzi ci bliskich było jak najlepsze.

Gość gość
allium gdzie to wyczytałaś?pokoje,hotel zaraz burdel napiszesz:-) skad możesz to wiedzieć. głupoty piszesz. W takim razie ja nie mam duszy:-)Niech sobie ten wasz bóg ten podarunek w d**e wsadzi! i co to znaczy ze nie jestem człowiekiem

to jest te twój Bóg - mozęsz sobie gadać co zechcesz ale krzywdę tym gadaniem robisz tylko sobie :)

Gość gość
to jest te twój Bóg - mozęsz sobie gadać co zechcesz ale krzywdę tym gadaniem robisz tylko sobie żaden mój bóg!S********J Z NIM! jaka krzywde sobie robie? jak bede miała wybór to bede s*********a do piekła tam przynajmiej sopokój bede miała:-)

Gość gość
ty umrzesz i prawdopodobnie zostaniesz wiecznie spalany ewangielia naucza że nadejdzie czas na rozdzielenie ziarna od plew a plewy zostaną spalone chrześcijanie w to wierzą , a że ty nie wierzysz - to twoja sprawa

Gość gość
Jestem właśnie w kraju co najwyzej drugiego świata, jakies 8000 km od Polski, o chrześcijaństwie mało kto słyszał a już napewno 90% nawet z grubsza nie wie o co chodzi. A jednak ludzie są szczęśliwi. Dalej uważasz, że twoja religia/przekonania mają monopol na prawdę? Obok jest Kambodża, ludzie z głodu umierają, uważasz ze nie woleli żyć w laickiej Anglii?

Gość gość
ewangelia byla napisana zeby ludzie sie słuchali,podporzatkowali i sie bali. kiedys straszono bogiem tempy lud dzisiaj strasza cyganami:-)

spokój ?:D nie wiesz oc mówisz dlatego tak łatwo przychodzi ci wyisywać głupoty . Wiesz czym jest piekło ? między innymi samotnością - calkowitą i wieczną samotnością.Jeśli sie w nim znajdziesz nigdy nikogo juz nie zobaczysz ani nie usłyszysz , nikogo nie dotkniesz - o taki spokój ci chodzi ? nie spotkasz tam nikogo choć piekło bedize pełne . Będziesz w nim zawsze sama . Ale ... twój wybór .

Gość gość
Allium ? do domu ?

Gość gość
Lepszy jeden dzień w przedsionkach Twych Lepszy jeden dzien w domu Twym Niz gdzie indziej Panie mój Tysiąc dni :)

Gość gość
to coiekawe skąd wiedzieli ze mięso świń powoduje raka i dla tego bóg zakazal spozywania miesa swin

Gość gość
Jestem jakieś 8000 km od Polski, o chrześcijaństwie większość ludzi nie słyszała, 90% nawet nie wie o co z grubsza chodzi. Niedaleko jest Kambodża, ludzie z głodu umieraja. Myślisz ze woleli wiarę w chrześcijańskiego boga czy laicko Anglię gdzie ich dzieci mają 10x większą szansę przeżycia?

Gość gość
czyli po smierci idziemy do nieba ?

Gość gość
JEsli sie na ziemi uwierzy Panu i nawroci to idziemy do nieba :) a wlasicwie nasza dusza.

Gość gość
jesli po smierci idziemy do nieba to po co zmartwychwstanie ?

Gość gość
tak wole byc sama niz mam byc z osobami chorymi psychicznie, katole a zastanawialiscie sie kiedyś co bedzie jak jednak bedzie to prawde ze to wszystko zostało wymyslone i zadnego boga ani nieba nie ma?

Gość gość
Ok 70% populacji ziemi nie jest chrześcijańska, czy wasze zaufanie nie jest aby fałszywe? Może jednak reinkarnacja? Albo... Po prostu śmierć.