Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego chrzescijanie sa chorzy

Polecane posty

Gość gość
32% ludzkosci to chrzescijanie (nie mylic z katolikami) i sa najwiekszym wyznaniem :) Zadne inen wyznanie nie zdobylo tylu wiernych na calym swiecie, nawet muzulmanie maja o polowe mniej i przedewszystkim w północnej Afryce i na bliskim wschodzie, a w innych krajach jezeli sa muzulmanie to tez zazwyczaj maja korzenie arabskie a chrzescijanie sa wsrod wszystkich narodow i panstw swiata

Gość gość
i co z tych procentów ma wynikać?

Gość gość
jesli po smierci idziemy do nieba to po co zmartwychwstanie widać ze do szkoły nie chodziłeś zmartwychwstanie ciał , ciała i dusza połącza się Jezus żyje i uzdrawia i dla tego wiara trwa bez teg dawno by umarła był ktos na jasnej górze to widział kule do chodzenia serca to sa podziekowanie ze ktoś wyzdrowiał bo medycyna okazała sie bezradna

Gość sędzią i bramą w cheścijaństwi
jest Jezus i On oceni , czy ktoś jest godny do zycia po śmierci . - sprawiedliwy niechrzescijanin nie odrzucajacy Boga , także ma tam miejsce ale ten który z Niego szydzi , miejsca tam nie zazna

Gość gość
Owszem, każdy może wymyślić jakąś historię i nagrać filmik, ale chyba Ty nie oglądałeś ich, bo one są logiczne i przekonywujące (nie wszystkie), dlaczego tyle osób miałoby tracić czas na nagrywanie ich? Nasze życie nie miałoby wielkiej wartości gdybyśmy posiadali tylko ciało a później koniec. Mam nadzieję, że z czasem uwierzysz, może sam(a) czegoś doświadczysz, kto wie.

Gość gość
masz złe dane

Gość gość
Wąska jest brama ktora prowadzi do Raju i niewielu przez nia przejdzie, szeroka jest za to droga do zatracenia i wielu nia stapa...

Gość gość
1402-1885, zawiera opis 1070 cudów i otrzymanych łask. Od połowy 1885 r. zmieniano system gromadzenia dokumentacji. Powstał trzeci zbiór teczek Liber miraculorum, który wraz ze wspomnianymi wyżej do 1991 r. zawiera 1400 cudów i łask. Nie wszystkie uzdrowienia miały miejsce na Jasnej Górze. Wśród odnotowanych zdarzeń znajdują się także uznawane za cudowne ocalenia życia w sytuacji niechybnego zagrożenia śmiercią. Przytoczone liczby, oczywiście, nie obejmują wszystkich uzdrowień. O ich mnogości mówią także dziękczynne wota. Niestety, nie wszystkie się zachowały, co w dużym stopniu było spowodowane m.in. nietrwałością użytego materiału - np. przedmioty wykonane z wosku. Wśród skatalogowanych ponad 50 tys. wotów wiele wyobraża części ciała, których uleczenia doznali ofiarodawcy. Swoją wymowę posiada kilkadziesiąt kul ortopedycznych złożonych w Kaplicy Cudownego Obrazu.

Gość gość
ja wole wierzyć w Boga i być katoliczka nawet według was nawiedzona niż gadać głupoty i czekać az islam nas zaleje bo to jest jeszcze gorsze ś****wo. W Polsce jeszcze tego nie widzicie ale w uk czy Holandii gdzie bywam dość często to się dopiero dzieje, ludzie boja się na ulice wychodzić...całe dzielnice sa tym zalane i nie mówcie mi, że Anglicy czy Niemcy, Francuzi sobie na to pozwolili bo to już do polski przychodzi. Tylko oni potrafią z meczetami latać po ulicach, biegać za ludźmi i obrzucać kamieniami krzycząc, że allah rządzi, wysadzać samoloty, autobusy, sklepy, metro. Nie widziałam aby to katolicy robili, choć zaraz powiecie, że oni piją, lub leja swoje kobiety(ale gdzie tego nie ma?)W każdej kulturze i religii cos się dzieje ale tylko w tamtej pała się taka nienawiścią do ludzi. Głoście dalej swoje teorie al eza 20 czy 40 lat zapłaczecie wy albo wasze dzieci, wnuki. Kiedyś tego g***a nie było a teraz juz nawet sobie przedszkola zakładają aby wpierdzielać u nas ta gówniana propagandę.

Gość gość
zmartwychwstanie piszesz ze polaczenie duszy i ciała ? to gdzie to sie łaczy w niebie ? skoro Jezus juz teraz ulecza to dlaczego ci grzeczni i swieci umieraja ?

Gość gość
U pani Janiny, 29-letniej matki dwójki dzieci, stwierdzono stwardnienie rozsiane. Od 5 lat poruszała się o kulach, a choroba wciąż postępowała. Groził jej całkowity paraliż i ślepota. Mąż odszedł, zostawiając ją samą z dziećmi. Załamana kobieta modliła się o śmierć i dobrą opiekę dla dzieci. Któregoś dnia przyśniła się jej Maryja przywołująca ją na Jasną Górę. Pomimo obaw, jak sobie poradzi w podróży, zdecydowała się pojechać. Kiedy wpatrywała się w Oblicze Maryi, nawet nie spostrzegła, że upuściła kule, z którymi nie rozstawała się od kilku lat. Od tego momentu nie były jej już potrzebne. Lekarze stwierdzili całkowite ustąpienie objawów choroby. Trwałość uzdrowienia potwierdza fakt, że pani Janina kilkakrotnie brała udział w pieszych pielgrzymkach, przemierzając kilkadziesiąt kilometrów dziennie. Swoje kule zostawiła na Jasnej Górze. Wiszą w Kaplicy Cudownego Obrazu.

Gość gość
Owszem, każdy może wymyślić jakąś historię i nagrać filmik, ale chyba Ty nie oglądałeś ich, bo one są logiczne i przekonywujące (nie wszystkie), dlaczego tyle osób miałoby tracić czas na nagrywanie ich? Nasze życie nie miałoby wielkiej wartości gdybyśmy posiadali tylko ciało a później koniec. Mam nadzieję, że z czasem uwierzysz, może sam(a) czegoś doświadczysz, kto wie. Dla mnie to w ogóle nie jest przekonujące...Dlatego sa nagrywane zeby ta religia sie utrzymała bo z czego kięza beda zyc?kto im bedzie płacił? to dlaczego watykan tak dużo rzeczy utajnia i tylko nieliczne z nich wychodza na jaw? i wychodza takie ktore zaprzeczja tej całej religi??ale skoro wierzysz.....a ja mam nadzieje ze nikt nigdy mnie nie przekona do tej bajki.Juz nigdy wiecej(byłam wierzaca ale zmadrzałam)

Gość gość
W kwestii uzdrowienien - jest znanym faktem, że prawdopodobieństwo złamania syna w takim tłumie jest wielokrotnie większe od rzekomego uzdrowienia, natomiast wpływu miejsca na uleczenie matematyczne udowodnić się nie udało, ale wy i tak pewnie nawet nie wiecie co to probabilistyka.

Gość gość
w takie niby cuda to zupelnie nie wierze

Gość gość
ja też znam osoby które wyleczył bóg i wcale nie nagrywały na YouTube jest książka Jezus żyje przeczytaj ja sciagnij z chomika a w Lourdes zanim uznają za cud maja komisje lekarska która bada te cuda

Gość gość
Miało być zlapania syfa ale T9 stwierdził inaczej ;)

Gość gość
nikt normalny w to nie wierzy

Gość gość
Bo to kompletne tepaki

Gość Wierzę w Boga ojca
Te heretyckie pisma robią wam wodę z mózgu. Bóg był jest i bedzie nic i nikt tego nie zmieni. Wasze ptasie moźdzki tego nigdy nie pojmą więc Kąpcie się w swoim błotku

Gość martyna 33
Bóg jest.Istnieje w trzech osobach- Bóg Ojciec,Jezus Chrystus i Duch Święty.Matka Jezusa to Maria i to nie jest osoba Boża.Kościół Katolicki wprowadził herezje,każąc modlić się do niej