Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy wasze dzieci po raz pierwszy nocowały u dziadków

Polecane posty

Gość gość
Pytam, bo muszę rozpocząć kurs, który wiąże się z wyjazdami w weekendy. Teściowa sobie wymyśliła, że wtedy mój synek będzie u niej spał. Ma dopiero 1,5 roku. Nie chcę się zgodzić, ale mój mąż niestety nie umie odmawiać swojej mamusi i już się wkurzam, że zawiezie go pomimo mojego sprzeciwu. Moim zdaniem jest za mały i powinien spać we własnym domu, w swoim łóżeczku, a jak ona będzie chciała to może nocować u nas.

Gość gość
Starsza jak miała powyżej 2 lat a młodsza 1,5 roku. :P Wcześniej babcia (teściowa! :P )nie wyrażała chęci, bo jakby zaproponowała to by i wcześniej nocowały.

hmm dużo zależy od dziecka, czy przystosuje się do nowej sytuacji. Moja starsza córka pierwszy raz spała u dziadków jak robiliśmy remont, położyłam ją do łózka a gdy usnęła poszłam do siebie. Rodzice mieszkają blisko, więc gdyby były jakieś problemy, zawsze mogłam tam pójść. Jeżeli boisz się, że synek będzie płakał, pogadaj z teściową żeby jednak przyjechała do was nocować.

Gość gość
ojeju, kolejna synowa bojąca się sprzeciwić z mężem ciapą!!! Moja teściowa RAZ chciała cokolwiek powiedzieć mi na temat wychowywania i więcej nie próbowała, no cóż-jak dasz sobą rządzić tak potem nie płacz że nie masz nic do gadania

nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale teściowa ma się w weekendy opiekować małym, bo mąż nie może, tak?

Gość gość
3,5m. Polecieliśmy na urlop, odpocząć.

Gość gośćop
6 m-cy , byliśmy na zabawie karnawałowej.

Gość gość
mój ma 8 lat i jeszcze nigdy nie spał u dziadków, chociaż mieszkają 2 bloki dalej, uwielbia ich ale w dzień, nie czuje potrzeby, żeby iść na noc, a my nie mieliśmy sytuacji mus, żeby go zmuszać ale na wczasy z nimi pojechał i nie było problemu

Gość gość
Ponizej roku dokladnie nie pamietam okolo roku zostal z moja mama na 3 dni. Teraz 1,5 roku od czasu do czasu w weekendy zostaje jak mam zjazdy. Ale ma swoje lozeczko u babci i czesto tam bywa na noc ze mna. Pewnie dlatego nie ma problemu by zostal sam

Gość gość
22 miesiace - w sylwestra. Pierwszy raz od 2 lat całą noc przespałam :)

Gość Mężatka1980rok
1,5 roku miała córka jak pierwszy raz spala u dziadków .

Gość gość
Jak mial 3 latka, tesciowa zaproponowala, dziecko sie ucieszylo to puscilam, u moich rodzicow jeszcze nie spal nie proponowali ;)

Gość gość
Po ukończceniu 18 r. życia.

Gość gość
Tzn. samodzielnie, beze mnie? Na pewno niecały roczek miał- to u moich rodziców, z teściową zostawał w podobnym wieku, bo mieszka bliziutko a u niej z różnych powodów niewygodnie (u rodziców np. jest pokój gościnny z łóżeczkiem). Z jednymi i drugimi dziadkami ma dobry kontakt. Za to kompletnie nie rozumiem czemu zawozić tam dziecko skoro tatuś w domu będzie...

Gość gość
Może tatuś ma dwie lewe ręce i w tym czasie nawet na obiad pójdzie do baru...

Gość gość
córka 3 miesiące syn am 2 lata i jeszcze nigdy

Gość gość
W weekend kiedy ojciec jest w domu , wogóle nie byłoby u mnie tematu by córkę ciągać na noc po chatach. co innego jeżeli nie byłoby wyjścia bo mąż pracowałby akurat, wtedy zaprosiłabym swoją mamę bądź teściową do siebie. Uważam że 18 miesięczne dziecko lepiej będzie czuło się u siebie w swoim otoczeniu. Mój mąż jest taki że kombinowałby jakby tu zrobić żeby wolne dostać by być przy córce i póki co nie oddałby jej rodzicom na noc bo jak mówi, to nie rola dziadków a mała będzie się stresować :D. Córka ma obecnie trzy latka i jeszcze nie było sytuacji kiedy musielibyśmy ją gdziekolwiek zostawiać na noc.

Gość gość
11m- 4dni