Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dieta norweska sie sprawdza przy niedoczynności tarczycy

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich To mój pierwszy raz kiedy coś w internecie na takiej stronie postuje i mam takie pytanie czy przy diecie norweskiej można schudnąć ? pytam bo to już nie pierwszy raz próbuje schudnąć a poźniej okazuje sie ze jeszcze przybylam na wadze.. mam niedoczynność tarczycy i mimo ze biorę moje leki nie chudnę.. czuje sie coraz grubsza kiedyś zawsze byłam chuda miałam ładną figurę teraz wazę 73kg przy 168cm wzrostu i czuje sie z tym naprawdę źle bo miesiąc temu ważyłam 67 i mimo ze staram sie jeść mało i 4-5 razy dziennie to i tak tyje chodzę na siłownie odżywiam sie zdrowo a i tak tyje od paru dni zwiększyłam sobie dawkę hormonów.. zamiast 1 tabletki biorę 1,5-2 wiem ze to nie jest mądre ale ja sama ze sobą nie mogę wytrzymać cały czas ( przedewszystkim wieczorami ) puchną mi nogi i wyglada to strasznie to tego cellulitis.. jestem z moim chłopakiem już od ponad roku a jak ma do czegoś dojść to Mnie taka panika ogarnia ze mu sie moje ciało nie spodoba ze zamykam sie w sobie i czasami z tego powodu nawed chciałabym sie z nim rozstać bo po prostu nie mogę sie zaakceptować.. wie ktoś co mogę zrobić żeby schudnąć i znów poczuć sie dobrze.. ?

Gość gość
ok, ale nic nie piszesz o swoich wynikach, jaką dawkę przyjmujesz, jak długo i w ogóle od kiedy chorujesz?

Gość gość
Of kiedy Chora jestem to nie wiem Od 6 miesiecy biore 50

Gość gość
zrób sobie badania TSH, ft3 i ft4, potem tu wróć i napisz wyniki razem z normami

Gość gość
Najlepiej zrobic wyniki na ilosc komórek macierzystych,bardziej wiarygodne,a po co ci wyniki,i tak sie nie znasz na tarczycy i człowieku

Gość gość
no ale jakie miałaś początkowo TSH, jakie obecnie?