Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tusia 20

powiekszona sluzuwka tylko w ciazy

Polecane posty

Gość tusia 20

Hej. @ spoznia mi sie juz tydzien. Mial nudnosci i problemy z pecherzem. Bral unofolarginium, dzis bylam na kontrolnej wizycie u ginekologa i moja sluzowka jest bardzo powiekszona, ma 1,5cm, jednak 3 dni po spodziewanej robil test i wyszedl negatywnie. Czy ta sluzowka oznacza ciaze ? Nast. Wizyte mam dopiero za 9 dni. L

Gość tusia 20
Przepraszam za bledny, nowy telefon i ciezko sie przyzwyczaic )p

Gość gość
Kobieto, nie wiesz że tylko beta jest w stanie na 100% pokazać lub wykluczyc ciążę? Naprawdę liczysz tylko na test lub lekarza, nie znasz pewnych metod potwierdzania ciąży? Lekarz, jeśli nie dysponuje naprawde dobrym sprzętem może nie zauważyć zarodka nawet w usg dopóki nie będzie bicia serca, a testy? Mi zaczęły wychodzic 2 kreski dopiero w 6 tc

Gość tusia 20
Rozumiem, rozumiem..po prostu ciekawi mnie czy sluzowka powieksza sie rowniez przez inny czynnik niz przez ciaze..

Gość gość
dokładnie. Beta hcg, badanie zkrwi wykrywające hormon wydzielany tylko do krwi ciężarnej. Z dnia na dzień wiesz czy zaszłaś czy nie i ilość hormonu może pomóc określić wiek ciąży.

Gość gość
Śluzówka jest chyba najgrubsza przed miesiączką.

Gość gość
grube endometrium może świadczyć tak samo o ciąży, jak i o zbliżającej się miesiączce