Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrawaeTywae

Nawróćci się bo Życie Wieczne istnieje

Polecane posty

Gość PrawaeTywae

Nigdy nie jest za późno :) Jezus czeka i wyciaga do was ręke. "Przestrona jest brama i szeroka droga która prowadzi do zatracenia, a wielu przez nia przejdzie. Jakże ciasna jest brama i wąska droga prowadząca do Zbawienia, i niewielu jest takich ktorzy przez nia przechodza"

Gość gość
Wiem. Pozdrawiam :*

Gość PrawaeTywae
To dobrze, ale wielu niestety nie wie :( Również pozdrawiam 🌻

Gość gość
a skąd wiesz? dzwonił do Ciebie czy Ci wysłał e-mail?

Gość PrawaeTywae
Skąd wiem? Od Jezusa :) Z Jego słowa zapisanego w Piśmie.

Gość prawaeTywae
a co ci to przeszkadza ? :) wolny kraj i wolne forum. Nie musisz wchodzi na topiki ktore ci nie odpowiadaja

Gość Amida butsu
Wspinaczka naszej psyche po jazni Pana faktycznie wydaję sie byc dluugą, nieskonczenie dlugą drogą ;) drogą... a moment zbawienia to wlasnie ten w ktorym nasza Jazn utożsamia sie z Jaźnią Jedności. Moment stawnia się Jaznią Boga, kazdy ******aszej psyche poza czasem i przestrzenią takze nie prowadzi do piekla. tak bo ten swiat materialny lączy w malym stopniu swiadomość, ktora jest dodatkowo sama w sobie wyjątkiem od reguły:D dlaczego wyjątkiem ano dlatego bo nie wie nasza swiadomosc niczego o sobie a nasze prawdziwe cos wie wszystko, ale sobie spi ^^

Gość Dumna ze swojego dziadziusia
Wiem że istnieje. Do dzisiaj wierzyłam ale dziś się dowiedziałam. Otworzyłam tu temat powiązany z tamtą stroną i wdziałam Twój wpis w nim. Obym nie podupadła w mojej wierze

Gość l0k9ji8uiuiiguiug
o_0

Gość prawaeTywae
Dlaczego mialabys podupasc w wierze?

Gość gość
jak już się bierzecie za nawracanie to róbcie to z klasą :O a nie jak nawiedzeni

Gość prawaeTywae
Czyli jak według Ciebie powinno sie ewangelizowac? :)

Gość martyna 33
Pan Jezus powiedział " Ja jestem droga,prawda i życie wieczne.Nikt nie przychodzi do Ojca jak tylko przeze mnie " .Ludzie w Kościele Katolickim nie są tego świadomi,dlatego TYLKO ten człowiek,który odda swoje życie Jezusowi będzie Zbawiony

Gość prawaeTywae
martyna - to prawda, wiele osob jest chrzescijnami tylko z nazwy, trzeba sie modlic za przebudzenie tych ktorzy wierza tylko powierzchownie i tych ktorzy calkiem wiare odrzucaja i nie poznali nigdy Chrystusa :)

Gość gość
jak ewangelizować? Może jakiś ciekawy "hak na uwagę" i potem coś dającego do zastanowienia? Jakiś krótki tekst np. o tym czy Ewangelie to mity? Raczej do emocji nie odwoływać się, że np. ja kocham Pana i tak mi z tym dobrze. Czytam Pismo i tak się doskonale czuje (Stary Testament zwłaszcza :O)

Gość Amida Butsu
Błogosławcie Pana wszystkie Jego dzieła, Które by nie kwitły, gdyby nie cierpienie, Błogosławcie Pana. Błogosławcie Pana wszystkie łzy i żale, Każda moja słabość i upokorzenie, Błogosławcie Pana. Błogosławcie Pana wszystkie moje rany, Na które Duch Święty staje się balsamem, Błogosławcie Pana. Niech Cię błogosławią wszystkie me niemoce, Ból skrzętnie skrywany po bezsennej nocy, Niech Cię błogosławią. Błogosławcie Pana, że Mu ufam jeszcze, Że mnie wciąż uzdrawia łaski swojej deszczem, Błogosławcie Pana.

Gość prawaeTywae
Amen :)

Gość martyna 33
Amen.A PrawaeTywae zgadzam się z tobą.Bo sam Pan Jezus sam powiedział,że letnich z ust wypluje.Wiec naprawdę warto czytać Pismo Święte,poznawać wolę Bożą i jako sens życia postawić sobie posłuszeństwo Panu Jezusowe.

Gość rozwódkaaaa
"Jakże ciasna jest brama i wąska droga prowadząca do Zbawienia, i niewielu jest takich ktorzy przez nia przechodza" brnę uparcie do tej bramy, chociaż finał chciałabym odłożyć jeszcze w czasie... droga jest wąska i ciasna, a nawet śliska, ostatnio takiego orła wywinęłam na tej drodze, że dalsze kroki chwilowo muszą poczekac aż dupsko przestanie boleć.

Gość PrawaeTywae
Racja "Już siekiera jest do pnia przyłożona" :) Pozdrów zbór od zborowniczki z okregu pomorskiego :D

Gość PrawaeTywae
Rozwódka - Każdy sie potyka, kazdy czasem upada :) Chodzi o to by umeic wstac i isc dalej, a nie cofac się. Jezus do nas wyciaga reke i pomaga nam wstac.

Gość orfeusz 23 lata
prawatywa super ten cytat z pierwszego postu, skad to??

Gość PrawaeTywae
O wąskiej drodze? Ewangelia Mateusza 7 wersety 13 i 14

Gość PrawaeTywae
up topik podupada :(

Gość gość
tak o wąskiej drodze! chyba sobie to na ścianie napiszę :)

Gość PrawaeTywae
W Piśmie sa jeszcze inne ciekawe cytaty :D

Gość gość
„Św. Babara” Carmine Elii to jedyny film fabularny poświęcony postaci świętej męczennicy. Reżyser częściowo wykorzystał wątki znane z wielu legend, jednak scenariusz zawiera również wątki będące wytworem wyobraźni scenarzystów. Prolog filmu rozgrywa się w roku 289, a właściwa akcja filmu rozpoczyna się 15 lat później, kiedy Barbara jest już piękną i mądrą dziewczyną, przez wszystkich kochaną za swoją dobroć.http://gloria.tv/?media=559400

Gość gość
amen :)

Gość PrawaeTywae
Ale to jest topik o zyciu wiecznym - co do tego ma Barbara i Rita? :)