Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż nie chce zarabiac wiecej woli klepac biede

Polecane posty

Gość gość
Nawet moj 15-letni syn pracuje w weekendy zeby miec pieniądze na swoje potrzeby i to po ciężkim tygodniu bo zaczyna o 8 a potem próby w kilku zespołach i konczy o 20,i takie dziecko ma ambicje i chęci a dorosły facet mający rodzine jest leserem.ten gość wyżej to moj wpis

Gość gość
typowo kobiece myslenie ,meza za granice wyslac a samej bawic sie za jego ciezko zarobione pieniadze

Gość gość
Wczoraj próbowałam go przekonac wręcz prosiłam żeby cos sie ruszyli.Zeby lepiej bylo potem ja i dzieciaki dołączymy i jakoś powoli będzie dobrze.On uparcie nie chce....wczoraj cos we mnie pękło zaczelam sie zastanawiac i nie chodzi tu tylko o ten jego wyjazd.bo wychodzi na to ze jeśli ja czegoś dama nie zrobie czyli jak zwykle to tak będziemy stali w miejscu....przez myśl przeszlo mi nawet czy bez niego nie bylo by mi lepiej...bez nerwów przynajmniej.ja ambicje mam on nie i on strasznie mnie hamuje we wszystkim i tym ciężej mi cokolwiek robic*****stanawiac.nie mam juz do niego sily.

Gość gość
A co do wypowiedzi ze męża wyslac i za jego pieniadze sie bawic to uwierz mi ale bawic sie to on potrafi...ja chce tylko normalnie żyć.

Gość gość
Wlasnie wychodząc do pracy powiedzial- "Wybij sobie z glowy ze pojade do Niemiec." Wygląda na to ze będę zmuszona znowu sama sie nakombinować.Albo cos z tym zrobić...tylko co...

Gość gość
dalej was nie rozumiem macie cieżka sytuację a planujecie trzecie dziecko

Gość gość
no tak macie problem, a on ma to w d**, to nie jest zaden zwiazek, bo musisz sobie radzic sama, z czasem bedzie gorzej tez to przerabialam, tacy ludzie jak twoj maz powinni byc sami to egoisci

Gość gość
Nie planuje dziecka!;!!proszę czytac dokladnie

Gość gość
W nerwach zapytalam tez kiedy w końcu zrobi to prawko które robi od trzech lat to stwierdzil ze czepiam sie bo on nie chce wyjechac i tyle.zadne argumenty nie przemawiają do niego.nie mam juz sily.

Gość gość
Acha a na koniec dodal ze mam zrobić porządek na górze bo on dzisiaj tam będzie spal -i strzelił focha.normalnie ręce opadają.

Gość Chupakabra
Umiejętność czytania ze zrozumieniem jest w narodzie polskim mizerna. Zanim japy otworzycie by autorkę zmieszać z błotem, że sępi od męża to ja wam streszczę bo mi akurat chciało się czytać to co autorka ma do powiedzenia. Mają 2 dzieci, które mogły powstać wtedy kiedy żyło im się lepiej - nie przewidzisz kiedy zacznie brakować. O 3 dziecku napisał wredny podszyw. Autorka pracuje też i po prostu chcę nieco rozruszać męża do czego ma prawo, a wręcz obowiązek bo często trucie d jest najlepszym lekarstwem na stagnację. Dziękuje za uwagę.

Gość gość
prosze bardzo

Gość gość
no chyba nie zameirzasz robić porządku na górze???? Jeśli odmowił to moim zdaniem pwoinnaś go bardzej obciążyc- niech wie, ze "samo sie nie zrobi". Jezu, dziękuj ebogu, ze mam innego męża- który zawsze gdzieś dorobi jak brakuje kasy! Dzieckiem sie zajmie, ugotuje.

Gość gość
W Polsce tez moglby dorobic,jakies drobne kradzieze,male wlamania

Gość gość
wolalabym byc sama niz miec takiego lenia w domu, z takim kims nie mozna nic zbudowac

Gość gość
Bardzo ci wspolczuje,chyba czas żebyś pomyślała o sobie i o dzieciach a len niech sobie żyje tak jak teraz,jak zapłaci alimenty to zobaczy jak to jest zyc za to co mu zostanie,martwić sie i tak kombinować zeby starczyło,moze jakas chwilowa rozlaka by pomogła ,miałabys wtedy obraz tego co dalej,jak on cie zaleje i dalej bedzie leniem to bedziesz miała pewność ze z nim tylko byś sue meczyla całe zycie i ręce byś sobie po łokcie urabiala i nic poza tym a jak sie jednak ocknie z tego lenistwa to bedziesz ta ktora uratowała was przed rozstaniem i bieda.Ja czasami opieprzam mojego meza bo jak ugotuje,pozmywa to np nie wytrze kuchenki,ale widze ze musze przestac bo mam skarb w domu,sprzata gotuje,dziecmi sie zajmuje i zalatwilam tysiac spraw i do tego ciezko pracuje.oj wspolczuje ci.

"posprzątaj na górze, bo on będzie tam spał" Serio? Sam se posprzątaj głupi, leniwy, c***u. Prawda jest taka autorko, że związałaś się z facetem bez ambicji, leniwym i do tego humorzastym. A zostaw mu dom na głowie na tydzień jak dzieciaki będą miały ferie, zabierz je do rodziców, rodzeństwa, gdziekolwiek, może jak będzie głodny i zarośnie brudem, to zrozumie, że dom się sam nie ogarnie, a obiad sam nie zrobi. Współczuje, ale widziały gały co brały.

Gość gość
a wiesz ze conajmiej co czwarty Polak pracujacy w Niemczech chodzi do burdelu. wzielas to pod uwage?

Gość gość
polskie myslenie nie masz kasy to po co "robisz" 3 dziecko? masakra

Gość gość
Co dokładnie oznacza "cienko w budżecie"? Ile dokładnie zarabiacie? Jest różnica pomiędzy "cienko i brakuje pieniędzy na jedzenie" i "cienko i nie mamy na nową plazmę".

Gość gość
nie mamy na nowy samochod

Gość gość
A u mnie w rodzinie jest z gola odmiennie. Brat prosił bym mu załatwil prace w Belgii bo tam od 3 lat mieszkam i pracuje. Tylko ze jego zona nie chce go puscic bo twierdzi ze ma mala corke i obie beda za nim tesknic (tez im sie nie przelewa). Jak widac po topiku autorki i zonie brata kazda kobieta kocha inaczej. ;)

Gość gość
Wysyłasz męża żeby się zaharował w Niemczech, bo chcesz mieć nową furę? Nieźle.

Gość gość
Ten samochód to podszyw. Brakuje na bieżące oplaty a czesto tez musze sie nakombinować jak z niczego zrobić obiad albo pożyczyć od kogoś do wyplaty i tak w kółko

Gość gość
No niestety ale to ty z nim zyjesz a raczej wegetujesz,martwie a sie o wszystko sama,to Twoja decyzja czy chcesz takiej wegetacji nastepne lata,musisz ty cos postanowilam,wiem ze to trudne i latwo sie pisze ale taka prawda.Zycze ci wytrwalosci i madrych decyzji zebys w koncu zmienila swoje zycie.I jeszcze jedno,jakim trzeba byc tepym zeby nie poznac kiedy pisze autorka a kiedy przyglupi podszyw.

Gość gość
Cos chyba pisalas ze on juz troche pracowal za granica,jesli tak to sprawa jest prosta,wiem ze sie trzeba narobic i dlatego nie chce d**y ruszyć,tu odwali swoje w robocie i do domku a tam obiadek posprzatane,pilot w raczke i luzik. I jeszcze moze c***owiedzieć-czego sie czepiasz,przecież pracuje,a to ze nie chcą wiecej płacić to nie moja wina!Fajnie sie nierob ustawił!