Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asiaczek1990

Jak długo goi się rana po usunięciu zęba

Polecane posty

Gość Asiaczek1990

Witam wszystkich Mam takie pytanko: JAK DŁUGO GOI SIĘ RANA PO USUNIĘCIU ZĘBA I JAK DŁUGO BOLI??? Będę wdzięczna za DOJRZAŁE i POWAŻNE odpowiedzi - jeśli ktoś ma być wredny, bezczelny etc. etc. to niech spada na inny wątek i tam sieje swoje życiowe mądrości... z góry bardzo wszystkim dziękuję :)

Gość gość
Ja musialam usunac gorna 6 krwawilam po ok 2 godz ale mam dlaba kezepliwosc bolalo ze 2 dni wystarczyl ibuprofen ladnie sie zagoilo w 2 tyg przez tydzien musisz uwazac jak jesz i myjesz zeby bo latwo sie urazic bedzie dobrze to moj pierwszy zab

Gość gość
Mialo byc slaba krzepliwosc krwi

Gość Asiaczek1990
Dziękuję za szybką odpowiedź :) jestem aktualnie 3 godziny po usunięciu dolnej szóstki i dalej krwawię... :( no i póki co bardzo boli :/ a co do obrzęku - czy to normalne, że wystąpił dodam, że usuwałam zęba który podszedł ropą i dentystką po usunięciu pozbyła się całej?

Ząb ma prawo krwawić (nie mówimy tu o krwotoku) przez kilka godzin po usunięciu. To samo dotyczy bólu. Przez tydzień niczym nie płucz (szałwia) i nie jedz ani nie pij tamta stroną żeby nie wypłukać skrzepu :)

Gość gość
Mnie bolało 2-3 dni, natomiast krwawi nawet kilka godzin po usunięciu.

Gość gość
Ja niedawno miałam usuwany pierwszy ząb(górna lewa 7mka). Wcześniej 4 dni na antybiotyku bo sporo ropy było i musiała zejść opuchlizna. W dzień wyrwania kiedy puściło znieczulenie bolało okropnie prawie cały dzień i krwawiłam jeszcze trochę na drugi dzień rano (słaba krzepliwość) ale ból już był bardzo słaby. Tydzień później nie pamiętałam już o całej sprawie :) nie martw się, rano już z całą pewnością będzie znacznie lepiej :) teraz polecam położyć się i postarać się przespać ten ból.

Gość gość
A co do obrzęku to też lekki miałam, więc chyba normalne :)

Gość Asiaczek1990
Dziękuję wszystkim serdecznie za pomocne odpowiedzi. Ból zelżał :) niestety obrzęk jest taki jaki był no i w dalszym ciągu leci krew :( ale poczekam do rana - może przejdzie :) Pozdrawiam :) :) :)

Gość gość
ja mialam gorna 6 wyrwana , po godzinie mi mocno krwawilo wiec drugi raz u dentysty , lekarz zalożył opatrunek z lekiem i przestalo na drugi dnien juz nic, natomiast pobolewalo ale to normalne 2 -3 dni , mi starczyly leki co 4 godziny . Dopiero 2 dzien po wyrwaniu , rana goi sie od razu do miesiaca ,

Gość gość

ja w czwartek usuwalem górna piątkę, dziś jest niedziela i boli jak cholera cały czas jadę na ketonalu, zobaczę jutro ale możliwe że jest tzw suchy zebodół i infekcja. 

Mam nadzieje ze mi do jutra minie ten ból jak nie idę do chirurga się pokazać.