Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JUTRO TERMIN lekarka twierdzi ze wszystko pozamykane JEST SZANSA ZE JUTRO URODZE

Polecane posty

Gość gość

moja lakrka twierdzi ze wszystko zamkniete, zero rozwarcia i dziecko nie weszło jeszcze w kanal rodny. jest szansa ze urodze w trerminie? ktoras tak miala?

Gość gość
Ja ci daje szanse zerowe;( ja chodze juz tydzien z rozwarciem 2cm i wypadnietym czopem. Dziecko od miesiaca juz bardzo nisko glowke ma ulozona i nadal nic... ciagle czekam;(

Gość gość
jak to tydzien? a czujesz jakis bol czy cos? :o

Gość gość
ja byłam w poniedziałek u gin wszstko pozamykane, w srode w nocy odeszly wody o 17 urodzilam moje cudo :) takze wszystko jest mozliwe :)

Gość gość
40 tydzien wieczorem brzuch sie stawia ale mija...

Gość gość
ktoras z Was jeszcze tak miala? o jakim czasie urodzilyscie?

Gość gość
moja siostra tak miała.W poniedziałek po 15 była u gina,nic się nie działo,zero jakichkolwiek objawów.O czwartej nad ranem,lekkie bóle,po 8 była w szpitalu,skurcze co 5 min,9.25 urodziła :)

Gość gość
oo, czyli jest jakas nadziejA :) kazala mi chodzic duzo po schodach, przed chwilą przeszłam 200 schodów i czuję sięjak nowo narodzona :D

Gość gość
A ja bym chciała mieć jutro termin, a tym czasem mam dopiero na 10 kwietnia..już się nie mogę doczekać porodu

Gość gość
doczekasz sie :)

Gość gość
Ja byłam o 23 u lekarza bo bolał mnie brzuch i pojechałam na oddział(byłam po terminie 3dni) to stwierdził że szyjka twarda i pozamykana i że jeszcze kilka dni minie zanim urodze. O 9 rano miałam już 5cm rozwarcia a o 13urodzilam.

Gość gość
Ja tak miałam. Zero rozwarcia, zero skurczy a nad ranem w dniu terminu synek dał znać, że niebawem będzie :) Odeszły mi wody, bóle wywołali kroplówką.

Gość gość
czyli szanse są :)

Ja tak miałam, dokładnie 2 lata temu (no, 20.01 2012). Byłam na badaniu dien przed terminem, zero rozwarcia, pozamykane, a rano o 6 odejscie wód. Z tym, że pozamykane dalej mimo oxy i miałam cc:) dokładnie w dzień terminu:)

Gość wifigdańsk
ja urodziłam obydwie w 41. tyg. z pierwszą to było tak,ze we wtorek (3 dni po terminie) bylam rano w szpitalu z torbą (bo hyz tak kazali-pryzjsc na KTG ze spakowaną torbą) ale nic nie wyczuloi,znaczy wszystko było w porzadku i z tą torbą a raczej dwiema spakowanymi juz do szpitala,wrociłam do domu po czym kazali przyjsc znowu na badanie za 3 dni. po czym gadam o 22h z siostrą na gg i czuje jak mi wody odchodza. siostra spanikowala ( a jest pielegniarką) i kazała mi natychmiast jechac do szpitala. to ja jeszcze posiedzialam spokojnie na ko mpie,wyszłam z psem no i w nocy pojechałam. urodzilam w srode o 18. tak wiec wszystko jest mozliwe :)

Gość gość
I jak tam autorko? To ja od tego tygodniowego rozwarcia. W nocy dostalam skurczy, kregoslup strasznie bolal juz myslalam ze musze dzwonic po meza(bo byl w pracy) ale to odwlekalam i dobrze bo nad ranem wszystko ustapilo;( jestem bardzo zla i strasznie przemeczona po nocy;( chyba po poludniu skocze na ktg bo juz nie wiem czego sie spodziewac

Gość gosc autorka
u mnie niestety cisza, nic się nie wydarzylo. W nocy, ok 5 złapał mnie jeden dość silny skurcz i już się cieszyłam, adrenalinka podskoczyla, ale to byl jeden jedyny skurcz i nic wiecej. A ja od 5 nie spię bo z wrażenia nie mogłam zasnąć :) zaraz zabieram się za mycie podłóg, moze cos ruszy :)

Gość gość
u mnie tak było tez, lekarz zapewniał ze jeszcze się za dwa tygodnie zobaczymy, tej samej nocy wody odeszły, podobnie jak u goscia na górze, pozamykane, oxy i jazzzda :D miałam 2 tygodnie do terminu

Gość gosc autorka
ja caly czas sięłudzę że u mnie też tak będzie , bo juz nie mam sił, wszystko boli, nie mogę spać.

Gość gość
Nie ma szans zebys urodzila!

Gość gość
Ja wieczorem jeszcze sprobuje lewatywe wykonac bo przy pierwszysm porodzie przed podaniem oxy mialam zrobiona i juz w tedy mialam skurcze.

Gość gosc autorka
nadal cisza

Gość gość
U mnie tez;/ wszystko przeszlo. Kupilam olejek rycynowy ale troche boje sie go wypic:/

Gość gosc autorka
ciągle nic :( ja nie ryzykuję z olejkiem...

Gość gość
wy jesteście chore z tym olejkiem

Gość gość
I jak? U mnie nawet lewatywa nie pomogla

Gość gosc autorka
u mnie nadal cisza

Gość gosc autorka
juz mnie nerwowo wykancza to czekanie...

Gość ta o 2cm rozwarcia
Nie tylko ciebie:-( kiedy masz sie stawic na wywolanie jesli nic sie nie ruszy?

Gość gosc autorka
dopiero 8 dni po terminie...