Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ashmanka

W kółko narzekacie baby na swoje teściowe Jaki to przykład dla dzieci

Polecane posty

Gość ashmanka

Jak chce się tworzyć rodzinę powinno się myśleć o całokształcie. Ja od razu wiedziałam, że cała nasza rodzinka będzie super- wszyscy się lubimy, moi rodzice i teściowie. Mamy od nich mnóstwo pomocy i życzliwości. Nie wyobrażam sobie, jak można takim jadem pluć na matkę swojego męża. Nie myślicie, że Wasze dzieci to odczuwają? A to ich babcia! Cieszę się, że moje dziecko wychowuje się w zgranej rodzince i widzi, że wszyscy są pozytywnie do siebie nastawieni- tak powinna wyglądać normalna rodzina!

Gość gość
ty autorko napewno bedziesz okropna tesciowa taka suuka tesciowa

Gość gość
to prawda wredne babsko

Gość ashmanka
A niby dlaczego? :D Bo wychowałam się w normalnej rodzinie i teraz też mam wokół siebie wspierających ludzi? Wy będziecie super teściowymi, tak te złe matki Waszych mężów Was zahartują :D

Gość gość
podpisuje sie pod tym! Jesli dziewczyna uwaza za wroga kobiete , ktora wychowala jej faceta tak, ze zostal wybrany sposrod innych na meza, to nie mysli logicznie. No i kazde dziecko lubi miec kochana babcię. Dziwia mnie dziewczyny, ktore pluja jadem juz nawet na przyszle tesciowe - po co wychodza za maz w takiej sytuacji?

Gość ashmanka
Też tego nie rozumiem właśnie. O swoich matkach źle nie powiedzą, a jak można na matkę męża mówić: suka, łajza, wiedźma ? Brak szacunku, zarówno dla męża jak i dla tej kobiety! Ja też nie zgadzam się z każdym zdaniem swojej teściowej, ale jak na cywilizowanych ludzi przystało, potrafimy się dobrze dogadać, nie kłócimy, nie obrażamy. Ba, często wychodzę z moją teściową na zakupy! To naprawdę fajna, zadbana kobieta. Może to dla Was dziwne, ale dla mnie pielęgnacja więzów rodzinnych to podstawa. Dziecko wychowane w kochającej się rodzinie wyrasta na szczęśliwego człowieka.

Gość gość
fajnie wam byloby, zeby ktos mowil na wasza matke suka, wredna baba itp? A w dodatku zeby byl to ktos najblizszy? Nie ma ludzi idealnych, więc jak sie wchodzi w czyjas rodzine, trzeba to dobrze przemysleć,

Gość gość
a Wy normalni jestescie? To, ze autorka ma fajnych teściów nie oznacza, ze z każdą teściowa sie można dogadać. Co powiecie na to, ze mój mąż sam zerwał kontakty z własną matką bo juz miał dość? To po prostu zła kobieta jest i tyle. A młody po każdej wizycie u niej swoje odchorowywał- bo ilez można znosić jej gadania, że jest gruby, że drugi wnuczek juz liczy a on nie? Dodatkowo gdyby ta kobieta wychowała mojego męża nie bylibysmy małżeństwem- mąż w wieku 18lat wyjechał za granicę i dlatego jest jaki jest. Gdyby tkwił w tej toksycznej rodzince byłby jak oni. Więc nie uogólniajcie!

Gość gość
jasne, moja teściowa ma pewne wady , ale ma tez je mój mąz, mam ja , jak kazdy - i co z tego? may sie nawzajem tresowac? Przenigdy nie powiem męzowi zlego slowa na jego matke, bo wiem, ze byloby u przykro. Tym bardziej dzieciom, bo babcia to dla nich przeciez blkliska osoba no i krewna. Nigdy nie robie wyrzutow, ze ja mąz za czesto odwiedza - to przeciez swiadczy o tym ,ze uczucia rodzinne sa dla niego wazne - czy lepiej, zeby chodzil na piwo? On tez rozumie moje przywaizanie do rodziców. No i naprawde zyje na sie milo i spokojnie

Gość gość
jasne , bywaja wypadki, takie, jak opisal ktos na gorze. Ale ile jest takich, ze syn z uzasadnionych powodow wczesnie zrywa stosunki z matką? To naprawde wyjatki. Znacznie czesciej kobiety sa wlasnie zazdrosne i wsciekle o przywiazanie synow do matek - i tego nie rozumiem - przeciez innym uczuciem darzy sie matkę a innym zone.

Gość gość
kiedyś moja znajoma powiedziała, że już nie lubi swoich synowych. Byłam zdziwina, bo jej chłopcy mieli 6 i 10 lat. Minęły lata i co się okazało, że jeden już się rozszedł, a drugi ma dziewczynę której ona nie lubi. Ja jestem potrójną teściową. Nigdy nie mówiłam żle o moich synowych i zięciu, a nawet ich chwalę. Pewna osoba powiedziała mi, że ja szukam w nich tego co najlepsze, a nie patrzę na to co mi się nie podoba.

Gość gość
nie zrozumie tego ten kto ma normalna tesciowa z jakimis wadami, kazdy ma wady ,to jest oczywiste, ale jak ktos ma taka wade, ze nie szanuje innych ludzi i jest chamski, non stop krytykuje i mnie obraza, to trudna z taka osoba utrzymywac "serdeczne relacje" ja probowalam, ale sie nie udalo, bo nie CHCE przebywac wrod ludzi, ktorzy mnie nie szanuja

Gość ashmanka
Nie zrozumcie mnie źle. Nie mówię o jakichś skrajnych przypadkach, gdzie ta teściowa to faktycznie obraz patologii, skłócona z całą rodziną itp. Na tym forum często widzę, że kobiety są takimi życiowymi niedorajdami, że nie potrafią się do swojej teściowej odezwać, nie dyskutują z nią, tylko od razu wchodzą na kafe i jeźdzą po niej ile wlezie. Czy to jest normalne? Jak już wspomniałam, jak ja się nie zgadzam w czymś z moją teściową, to normalnie jej o tym mówię, każdy może mieć swoje zdanie na jakiś temat. Dzieki temu nie było u nas od początku żadnych problemów, ani sprzeczek na temat ślubu i wesela, ani na temat dziecka. Wszystko rozwiązujemy polubownie, jak przystało na dorosłych ludzi.

Gość gość
no właśnie, u nas nie ma żadnych relacji z teściową- jest to wybór mojego męża. Ale same widzicie, ze takie przypadki sie zdarzają. Moja znajoma przez chwilę mieszkała z tesciami- i to, co się tam działo to był horror. Sami wyremontowali sobie górę, podnieśli dach- a i tak teściowa wiecznie powtarzała, że to jej dom. żeby było ok, trzeba dobrych checi z obu stron! A Wy zakładacie, ze tylko synowe są te "złe"- bzdura. Wiele znam przypadków, gdzie teściowa była zadrosna o dobre relacje syna z własną żoną. Do tego stopnia, ze przyjeżdzała z obiadem, bo "ONA" przeciez tak nie ugotuje synkowi jak własna matka. Wiec, moim skromnym zdaniem, temat jest o niczym.

Gość gość
są wredne teściowe, moja kuzynka taką ma, jakbym ja taką miała to nie wiem czy by się to rozwodem nie skończyło moja teściowa jest wspaniała - tak więc bywa i tak i tak

ashmanka- nie zrozum mnie źle, ale fakt, że Twoja tesciowa chce i umie się porozumieć, nie oznacza, że każda tesciowa jest taka. Ja ze swoją utrzymuję poprawne stosunki- przy synu nie powiem złego słowa, w końcu to jego babcia. Ale z moim facetem, czasem po jej kolejnym "wybryku" często gadamy, że jest wstrętna. No bo jest- co tu dużo mówić. Przede wszystkim jest fałszywa i niesamowicie plotkuje. Nauczyliśmy sie już NIC jej nie mówić, bo wiadomo, że pół wsi będzie wiedziało :) Nie słucha naszych próśb- efekt taki, ze syn jeszcze nigdy u niej sam nie został. Staramy się, zeby te relacje były i tyle. A to, ze czasem któraś wejdzie na kafe i w złosci się wyżyje na "wredne babsko" to chyba lepiej niż gdyby miała wybuchnąć przy teściowej?

Gość gość
A ja mam moja teściową za wredną zołza i tyle i dlaczego mam to ukrywać? a co do dziewczyny, która mówi po co brałam slub a po to, że nie z teściową mam dziecko i nie z teściową mieszkam a widuje sie z nią raz do roku bo mieszkamy za granica i tak uważam ją za zołzę i zło konieczne. Po drugie nie używam takich słów przy dziecku, a to że w necie sobie cos tak napiszę to tylko ja mam w to wgląd a nie moje 5 letnie dziecko czy nawet mój mąż. Po 3 moja teściowa to prawdziwa zołza taka z kawałów o teściowych. I jeżeli akurat tobie się trafiła super teściowa to ściesz ale nie masz prawa krytykować kogoś jeżeli nie masz pojęcia o sytuacji. Mój syn ma w miarę dobry kontak z dziadkami, lubi ich i chętnie spędzą z nimi czas ale czy ja ją muszę kocha? zdecydowanie nie. A prawda jest taka, że większość teściowych uprzykrza życie swoim synowym zwłaszcza jak sie mieszka blisko lub w jednym domu.

Gość gość
autorko ,z jednej strony robisz z siebie swieta bo masz dobre stosunki z tesciowa, ale najezdzasz na tych ktorzy maja zle relacja z tesciowymi, nie kazda tesciowa to zmija , i nie kazda synowa to zmija, sa dobre i zle tesciowe i synowe, po mojemu to jestes wyrachowana zmija ktora wlazi tesciowej w doope bo widzi w tym korzysci, i to ty jestes zmija i suka i egoistyczna scierka

Gość gość
autorko ,cos tam piszesz ze jestes dobrze wychowana bo teraz masz dobre relacje z tesciowa, jestes wyrachowana i egoistyczna, to co z tego ze ty sie dogadujesz ze swoja tysiace innych sie nie dogaduje, i ty sie masz za ta lepsza i anni wedlug ciebie to co sa juz zle wychowani, jestes snobka , bo masz innych za nic, ja sie nie dogaduhe ze swoja i uwazam sie za lepsza od ciebie bo ty bys mnie juz osadzila wg, wlasnej miary ,

Gość gość
tesciowo,tesciowo ty stary rowerze gdy patrze na ciebie,cholera mnie bierze

Gość gość
Ja mam ze swoimi teściami poprawne stosunki, nie kocham ich, ale szanuję ALE jak mnie w czymś zdenerwują (a zdarza im się odwalić nieźle), to mówię to mężowi, a on im. Oczywiście nie rzucam k*****i i epitetami, ale tłumacze mu o co DOKŁADNIE mi chodzi. Tak samo mąż zwraca mi uwagę jak moi rodzice przesadzą. Za to moja siostra ma teściową z piekła rodem. Kobieta jest niereformowalna, ona i jej mąż są "najmądrzejsi w całej wsi", do tego faworyzują drugiego syna i jego rodzinę, przy jakichś rodzinnych spotkaniach raczej nie ma spięć, ale atmosfera jest no... średnia. Co poradzić, rodzice nie nauczyli nas włażenia w d**ę innym ludziom, więc siostra też nie starała się na siłę zyskać takie same względy jak druga synowa. Nie chcą, to nie. Ich problem.