Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile utylyscie po 1trymestrze do 14 tc

Polecane posty

Gość kasiaandra
ja jestem dopiero w 11 tc i na razie schudłam 2 kg... niestety, mdłości i brak apetytu, dopiero od paru dni zaczynam normalnie jeść

Gość gość
schudlam 7 kilo a w calej ciazy przytylam 11 kg z czego wiekszosc zostawilam na porodowce

Gość gość
wtedy tez chudłam, ogolnie od 6 miesiąca mi przybywało, łacznie 8kg,które zostało na porodowce

Gość goscccccccccccccccccc
Przytyłam 7 kg. W całej ciąży 27

Gość gość
ja przytylam do14t2kg teraz jestem w 23 i mam8kg na plusie ale niestewty hormony tarczycy i z tego wzrost wagi

Gość gość
matko jakie wy bedziecie wielkie;/ porazka , i te teksty pewnie :ciąża ci słuzy: łahahah

Gość gość
ja przytyłam jeszcze więcej do 14 tc i do wielkiej to mi było daleko pomimo, że w całej ciąży przytyłam 19 kg więc mów za siebie :P

Gość gość
autorko a Ty ile UTYŁAŚ?!!!??? masakra co za jezyk

Gość gość
jakie hormony tarczycy?:O gdy w pierwszej ciąży nie wiedziałam, że mam niedoczynność przytyłam 20 kg objadając się niemożliwie gdy w kolejnej ciąży już wiedziałam o niedoczynności i brałam leki już przed zajściem w ciążę, to przytyłam jednak mniej, bo 14 kg więc zwalanie na tarczycę... no sorry:O

Gość gość
wiesz tak sklada sie ze w ciazy podczas poytu w szpitalu wyszla mi tarczyca a w11tc mialam sprawdzana i ok bylo a mam duza niedoczynnosc.chyba lekarze wiedza co mowia i robia a nie osoby z forum.

Gość moniaszka1986
Co to za wieśniackie określenie "wyszla mi tarczyca"?gdzie ci wyszla?na spacer? kochana ja od urodzenia lecze sie na niedoczynność tarczycy wiec trochę wiem na ten temat.i jeśli bierzesz regularnie leki - hormony czyli np euthyrox to nie ma możliwości zebys po tym tyła,no chyba ze masz źle dobrana dawke...wez trochę poczytaj na ten temat , tyc to mozesz przy niedoczynności nie biorąc lekow regularnie na czczo 30 min się przed śniadaniem.hormony są po to żeby nadganiac braki bo twoja tarczyca nie produkuje ich wystarczająco dużo!!! ale jak mnie zawsze w*****alo określenie "wyszla mi tarczyca"....:/

Gość moniaszka1986
A i dodam ze też wlasnie jestem w ciąży,zbliza sie 5 miesiąc a ja utylam moze,maksymalnie 3kg.moze mniej.tez biore euthyrox i mi to w niczym jak widać nie przeszkadza...moze u ciebie problem jest gdzie indziej;)

Gość gość
Ja jestem w 11 tygodniu i 2kg na plusie. Lekarz powiedział że max 2 kg w pierwszym trymestrze można jak najbardziej przytyć . Też mam mdłości , czasem zwymiotuję ale też jak nie zjem to wywraca mi się żołądek . W pierwszej ciąży przytyłam bardzo dużo ale też chodziłam napuchnięta jak balon od wody. Zobaczymy jak będzie teraz ale napewno będę dbała by się sporo ruszać.

ja tyłam w pierwszym trymestrze straaasznie ok 14 kg, ogólnie był to okres, kiedy też słyszałam od znajomych, że źle wyglądam, bo byłam popuchnięta, oczy podbite, źle sie też czułam, bardzo dużo spałam, w pracy puchły mi kostki i palce - nie wymiotowałam ani razu, jadłam jak zawsze. cała ciąża ; 24 na plusie,

Gość gość
jutro zaczynam 22 tydzień, przytyłam 3kg

Gość gość
położna mówiła że najlepiej przytyć przez całą ciążę 9-12kg

Gość gość
właśnie skończyłam 14 tc i mam 1,5 kg na plusie ale zaczęłam z nadprogramowymi kg z poprzedniej ciąży więc i tak wydaje mi się że dużo

Gość gość
Uppppp